5 sfaturi pentru vindecarea spirituală a femeii

Este necesar să înțelegem fiecare etapă a vieții pentru a ne bucura de ea și a o trăi la intensitate maximă. Trebuie să acceptăm fiecare schimbare din corpul nostru și să profităm de fiecare moment pentru a ne vindeca sufletele. 

Vindecarea spirituală a femeii înseamnă găsirea acelei conexiuni fundamentale cu noi înșine care ne permite să ne recunoaștem forța interioară pentru a evolua sub scutul protector al libertății, al integrității și, mai presus de toate, al fericirii.

După cum știm deja, viața ne lasă uneori multe răni sufletești care, deși nu se văd din exterior, ne apasă ca niște greutăți invizibile. Stau lipite de noi în fiecare zi, chiar fără să ne dăm seama și pot să ne îmbolnăvească.

Într-o societate în care începem treptat să dobândim mai multă putere și acces în spațiile publice care până nu de mult erau ocupate numai de bărbați, există totuși câteva lucruri care rămân neschimbate.

În ziua de azi, femeile au diverse opțiuni în sfera profesională, însă discriminarea continuă să se manifeste în mod evident (salarii mai mici, dificultatea de a avansa, de a purta tratative, etc.).

Pe lângă acest lucru, avem și responsabilități familiale (gospodăria, copiii și uneori chiar îngrijirea unor membri în vârstă ai familiei).

Drept urmare, de multe ori uităm de noi înșine. Uităm să ne vindecăm sufletele.

Astăzi te invităm să iei în considerare câteva recomandări în acest sens și să reflectezi puțin asupra lor.

Sfaturi pentru vindecarea spirituală a femeii

Vindecarea spirituală te ajută să îți găsești fericirea

1. Înțelege procesele ciclice prin care treci

Viață este formată din mai multe faze și cicluri, iar femeile sunt supuse chiar mai multor procese de acest gen.

 • Corpul unei femei este guvernat în mare parte de întreaga perioadă a ciclului menstrual. Mai târziu, acestea intră într-un alt stadiu: menopauza.
 • Reține că fiecare corp este unic și că fiecare femeie are propriul său set de transformări de care trebuie să țină cont. 
 • Unele femei au menstruații dureroase, altele se confruntă cu o menopauză timpurie. 
 • Pe lângă ciclul menstrual, trebuie să înțelegi și să înfrunți și etapele vieții. Tinerețea este o perioadă minunată în care de multe ori trăim cu povara propriilor greșeli.
 • Însă atunci când ajungem la maturitate, intrăm într-un alt stadiu al vieții pe care trebuie să-l trăim din plin, să acceptăm trecerea timpului, dar și să ne bucurăm de această etapă în care trebuie să ne stabilim obiective noi și să luptăm pentru atingerea acestora.
Vindecarea spirituală implică ascultarea intuiției

2. Ai încredere în intuiția ta

Intuiția este acea voce a conștiinței și acea înțelepciune implicită dobândită în urma experiențelor trăite de-a lungul vieții. Aceasta se manifestă printr-o serie de „presentimente” ce nu trebuie ignorate.

 • De multe ori femeile „înăbușă” această voce intuitivă, deoarece sunt mai concentrate pe alte probleme, responsabilități sau presiuni externe.
 • Însă vindecarea spirituală implică abilitatea de a te asculta pe tine însăți, de a-ți satisface propriile nevoi și de a te baza pe intuiția ta feminină în orice circumstanță.

3. Ești o persoană completă

Dacă te privești ca pe o persoană incompletă, care are nevoie să-și găsească „jumătatea” pentru a se întregi, faci o mare greșeală.

 • Dacă îți pui fericirea în mâinile altcuiva, pierzi controlul asupra propriei vieți.
 • Suntem oameni maturi și capabili de a fi fericiți pe cont propriu. Suntem puternice și putem lupta singure pentru nevoile și dorințele noastre.
 • Dragostea poate apărea în cele mai neașteptate momente. Prin urmare, nu trebuie să devii disperată să-ți găsești un partener ideal pentru a fi fericită.

Mai întâi luptă pentru a deveni așa cum îți dorești tu să fii. Astfel, propria ta companie va fi cea mai plăcută.

4. Ai grijă de tine în fiecare zi, chiar dacă alții te acuză că ești „egoistă”

Probabil în anumite momente ți se întâmplă și ție acest lucru. Te saturi de tot și de toate, nu mai reziști și îți iei o zi sau o după-amiază liberă.

 • Când un membru al familiei sau un prieten te roagă să-l însoțești undeva și refuzi, acesta se supără. În alte situații, pur și simplu vrei să te îndepărtezi de o anumită persoană, deoarece îți face rău prezența ei.
 • De fiecare dată când îți faci curaj să te eliberezi de anumite situații, există întotdeauna cineva care te acuză că ești „egoistă” și că te gândești numai la tine.

Nu le da atenție acestor oameni. Cuvintele și criticile lor sunt doar zgomote răutăcioase. Nu ești egoistă doar pentru că ai grijă de tine, că stabilești niște limite pentru a te proteja sau că alegi să fii tu însăți, nu o marionetă manipulată de alții.

Vindecarea sufletească este necesară oricărei femei

5. „Repară-ți” sufletul

Vindecarea spirituală a unei femei implică și repararea tuturor „rupturilor” sale sufletești: eșecuri, abandon, dezamăgiri, etc.

 • Dacă nu faci acest lucru, vei crea un gol interior atât de mare încât vei înceta să iubești viața și, mai rău decât atât, să te iubești pe tine însăți. Astfel, vei ajunge să te bazezi din nou pe elemente din exterior pentru a-ți clădi fericirea.

Așa că vindecă-ți rănile interioare prin construirea unor visuri noi și străbaterea unor alte cărări, încărcată de energie și curaj. Toate acele bucăți rupte din sufletul tău au nevoie de un fir mai gros pentru a putea fi cusute la loc, iar acesta este reziliența, o capacitate minunată pe care toate o deținem.

Te-ar mai putea interesa