Scapi de țânțari cu 4 trucuri neobișnuite - Doza de Sănătate
 

Scapi de țânțari cu 4 trucuri neobișnuite

Știai că și culoarea îmbrăcăminții purtate te poate ajuta să te ferești de țânțari? Nuanțele închise atrag mai mult aceste insecte, deoarece în ele rămâne impregnat dioxidul de carbon din corp. 
Scapi de țânțari cu 4 trucuri neobișnuite

Ultima actualizare: 26 noiembrie, 2018

Cu siguranță și tu ai încercat diferite metode să scapi de țânțari. Pe lângă faptul că sunt foarte enervanți, aceștia pot transmite diverse boli.

După cum știm deja, anumite persoane atrag mai mult țânțarii decât altele.

În acest articol, îți prezentăm câteva trucuri cu ajutorul cărora poți să scapi de țânțari utilizând metode naturale. Deși pare surprinzător, printre acestea se numără uleiuri esențiale, suplimente de vitamine și plante medicinale.

Soluțiile repelente chiar te ajută să scapi de țânțari?

Soluțiile repelente nu ne feresc întotdeauna de țânțari

Soluțiile repelente clasice pentru țânțari sunt destul de problematice. Acestea conțin ingrediente insecticide cum ar fi DEET sau permetrină care prezintă următoarele dezavantaje:

  • Unele studii susțin că aceste componente pot fi dăunătoare pentru sănătate, afectând sistemul nervos central.
  • Anumite persoane sunt înțepate de țânțari chiar dacă folosesc repelent.
  • Soluțiile repelente clasice își pierd treptat eficiența, deoarece țânțarii pot deveni imuni la aceste produse.

În articolul de azi, îți oferim câteva alternative naturale, simple și eficiente, cu ajutorul cărora poți să scapi de țânțari fără a-ți pune în pericol sănătatea.

1. Uleiurile esențiale

Uleiurile esențiale reprezintă o alegere excelentă pentru a preveni anumite probleme de sănătate într-un mod natural, plăcut și sigur.

Pentru a ține țânțarii la distanță, optează pentru uleiuri esențiale de:

  • Lămâiță
  • Geranium
  • Eucalipt albastru

Cum le folosești?

  • Amestecă uleiul esențial cu niște ulei vegetal (de migdale, de cocos sau de jojoba) sau cu puțină cremă hidratantă pentru a putea aplica produsul pe piele.
  • Pune amestecul într-un difuzor de aromă pentru a alunga țânțarii dintr-un anumit spațiu.
  • Toarnă câteva picături de ulei pe una din hainele purtate.
  • Amestecă uleiul cu apă pentru a obține un spray cu care să te dai. Agită bine recipientul înainte de utilizare pentru ca apa și uleiul să se amestece bine. Când dispare mirosul, dă-te din nou cu spray.

Folosește întotdeauna un ulei pur și acreditat. Nu folosi uleiuri care nu au fost create pentru a fi utilizate în scop terapeutic.

Te-ar putea interesa și:

11 plante care alungă țânțarii

2. Gălbenele te poate apăra de țânțari

Gălbenelele ne apără de țânțari

Pentru a alunga țânțarii din jurul casei, din curte sau de la birou, plantează câteva gălbenele în zona respectivă. Pe lângă faptul că au beneficii pentru sănătate, aceste flori portocalii pot funcționa și ca repelente împotriva țânțarilor.

Plantează florile pe lângă ferestre sau formează un zid din aceste plante pentru a împiedica țânțarii să se apropie.

Interesant este faptul că gălbenelele sunt utilizate și ca ingredient în numeroase produse (creme, tincturi, geluri) care pot calma iritațiile provocate de înțepături de țânțari.

3. Hainele deschise la culoare

În mod evident, pentru a ne apăra de țânțari, ne acoperim cu cât mai multe haine, chiar dacă știm că aceste insecte atacă și prin material.

Ceea ce puțini știu este că și culoarea hainelor este importantă. Culorile închise atrag țânțarii, deoarece păstrează în ele dioxidul de carbon din corp. Hainele deschise la culoare țin la distanță atât țânțarii, cât și albinele.

4. Dacă ai fost deja pișcat, trasează o cruce pe piele!

Ai fost înțepat deja și vezi inflamația pe piele. În acest caz, îți propunem un remediu vechi, învățat de la bunici, care nu are o bază științifică, dar are un efect surprinzător.

Cu unghia, trasează o cruce pe înțepătură, apăsând într-atât încât să lași urme pe piele. Nu trebuie să te zgârii, „desenează” cele două linii și gata, pișcătura dispare. În câteva ore, nu se mai vede nimic, nici inflamația și nici urmele lăsate de unghie.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.



Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.