Politică editorială - Doza de Sănătate

Politică editorială

Tot ce ține de sănătate generează întrebări. Cantitatea mare de date de pe internet poate complica luarea deciziilor. De aceea, scopul nostru este simplu: să-ți oferim informații despre sănătate sigure, ușor de înțeles și orientate spre creșterea bunăstării.

Viziunea noastră editorială

Suntem un portal de încredere cu informații despre sănătate și bunăstare. Folosim un limbaj simplu și clar pentru a elimina îndoielile și a oferi date de calitate, sfaturi și recomandări pentru a-ți îmbunătăți calitatea vieții.

Deși pe internet există o cantitate mare de informații despre sănătate, Doza de Sănătate oferă date certificate de profesioniști, actualizate și bazate pe studii științifice.

Portalul nostru îți oferă informații utile pentru a avea grijă de tine și a-ți îmbunătăți viața. Vrem ca tu să iei deciziile corecte cu privire la sănătatea ta și a celor dragi.

Valorile noastre

Doza de Sănătate este ghidată de valori care se regăsesc în conținutul nostru:

 • Încredere: Informațiile pe care le vei găsi aici sunt de încredere. Sunt validate de profesioniști și sunt susținute de surse științifice.
 • Incluziune: Ne preocupă particularitățile fiecărui cititor. Nu îți judecăm stilul de viață, ci îți oferim instrumente pentru a-ți îmbunătăți sănătatea.
 • Apropiere: Folosim un limbaj ușor de înțeles, fără a sacrifica acuratețea științifică.
 • Calitate: Ne angajăm să oferim informații de calitate. Nu publicăm date sau informații pe care nu le putem verifica sau care te pot face să te îndoiești de veridicitatea lor.

Aceste valori ne ghidează munca de zi cu zi, deoarece informațiile despre sănătate sunt sensibile: iei decizii pentru viața ta pe baza a ceea ce citești pe internet. Angajamentul nostru este să-ți oferim informații de încredere, incluzive și ușor de înțeles, astfel încât să-ți poți îmbunătăți sănătatea fără riscuri.

Controlăm în permanență calitatea conținutului oferit, așadar ne poți citi cu încredere.

Vocea noastră

Pentru a comunica informații despre sănătate conform valorilor noastre, folosim un limbaj cu anumite caracteristici:

 • Empatie: Suntem oameni care creează conținut pentru alți oameni. Doza de Sănătate este un portal prietenos și familiar care se pune în pielea cititorilor săi. Înțelegem că cei care ne citesc caută informații dintr-o sursă de încredere pentru a răspunde unei întrebări sau pentru a-și îmbunătăți calitatea vieții.
 • Îndrumare: Te ajutăm să-ți îmbunătățești stilul de viață pentru a fi mai sănătos. Recomandările noastre sunt clare și ușor de aplicat în viața de zi cu zi.
 • Fără prejudecăți: Noi nu judecăm. Evităm în mod deliberat expresiile care pot încuraja stigmatizarea sau discriminarea. Vorbim cu cititori care se află în diferite etape și procese, așa că punem accentul pe nevoile lor și pe posibilitatea de a le spori bunăstarea.
 • Fiabilitate: Lucrăm cu experți și profesioniști care creează conținut despre sănătate, susținut de date științifice. Informațiile oferite de Doza de Sănătate sunt de încredere, deoarece toate publicațiile noastre pun accent pe calitate.

Editorii noștri se concentrează pe simplitate, fără a ignora acuratețea și incluziunea. Vocea noastră este caldă și profesionistă, sobră și accesibilă, inteligibilă și științifică în același timp.

Nu vrem să generăm teamă sau semnale de alarmă, ci să inspirăm acțiuni pozitive.

Echipa noastră

Doza de Sănătate are o echipă de profesioniști în domeniul sănătății pentru a oferi informații de calitate, fiabile, veridice și actualizate. Avem medici, psihologi, nutriționiști, farmaciști, stomatologi și asistente. Această echipă prețuiește empatia, așa că dezvoltă conținut într-un limbaj simplu, ușor de înțeles și prietenos.

Scriitorii și editorii portalului nostru verifică informațiile pe care le oferă cititorilor, folosind surse științifice și experiența lor profesională. Pentru elaborarea conținutului, aceștia încep cu un proces de cercetare, care face parte din responsabilitatea pe care și-o asumă atunci când oferă sugestii, sfaturi și recomandări.

Experții noștri prioritizează informațiile oferite de cercetările științifice și studiile clinice umane. Aceștia folosesc Ghidurile clinice și declarațiile organizațiilor de sănătate renumite. Dacă aceste surse nu sunt disponibile, apelează la rezultatele testelor pe animale sau *in vitro*.

Procesul nostru editorial

Doza de Sănătate sselectează conținutul în funcție de ceea ce cititorii consideră relevant pentru bunăstarea lor, ceea ce este de actualitate în domeniul sănătății și tot ceea ce poate îmbunătăți calitatea vieții. O parte din echipa editorială este responsabilă de propunerea de subiecte pertinente, dar și originale, evitând repetiția. Fiecare subiect este analizat înainte de a fi aprobat (sau nu) și a trece la procesul editorial.

În ceea ce privește noutățile din domeniul sănătății, facem o selecție specială. Echipa noastră analizează zilnic știrile despre sănătate care pot fi esențiale pentru cititori.

Apoi, echipa de profesioniști dezvoltă conținut pe subiectele aprobate. Ghidați de vocea și valorile noastre, specialiștii elaborează texte bazate pe studii științifice, care sunt prietenoase, empatice, informative, precise și de încredere. O altă parte a echipei editoriale examinează și editează acest conținut înainte de publicare. Doza de Sănătate nu permite plagiatul. Ne străduim să distribuim conținut original, pe care îl examinăm cu atenție înainte de publicarea fiecărui articol.

Folosim diferite filtre înainte ca un text să fie publicat pe portalul nostru, care oferă informații verificabile, limbaj plăcut, bibliografie actualizată și link-uri care atestă datele publicate.

Pe Doza de Sănătate, vei găsi articole despre sănătate pentru a-ți îmbunătăți viața. Acest lucru este posibil datorită procesului editorial pe care îl respectăm înainte de publicarea fiecărui articol.

După un timp, conținutul portalului nostru este din nou verificat pentru a menține datele actualizate, mai ales într-un domeniu atât de schimbător, precum cel al sănătății umane. Periodic, o parte a echipei editoriale analizează conținutul pentru a încorpora noi date științifice, a face modificări pe baza sugestiilor cititorilor și a îmbunătăți textele. Acest audit de conținut este constant și, în cazul știrilor de actualitate, presupune reînnoirea datelor în funcție de evoluția situației.

Etichetele ce atestă verificarea

În articolele de pe Doza de Sănătate, eți găsi următoarele 4 etichete care indică gradul de verificare a informațiilor:

 • Verificat: Dacă articolul nostru are această etichetă, înseamnă că textul se bazează pe surse științifice și academice de încredere. În secțiunea de bibliografie de la final, vei putea analiza aceste surse.
 • Bazat pe dovezi: Această etichetă denotă o verificare mai amănunțită decât cea anterioară. Majoritatea surselor din bibliografie sunt studii științifice care au trecut printr-un proces de validare din partea publicațiilor specializate.
 • Recomandarea autorului: Uneori, profesioniștii noștri oferă sfaturi sau sugestii pe baza experienței lor în domeniul sănătății. Chiar dacă nu există o bibliografie specifică pe acel subiect, experiența unui profesionist este cea care susține conținutul.
 • În curs de revizuire: Prezența acestei etichete indică faptul că lucrăm la îmbunătățirea și actualizarea articolului pe care îl citești. În scurt timp, acest conținut va fi extins și va include noi referințe.

Declinarea responsabilității

Conținutul oferit de Doza de Sănătate are doar scop informativ și nu trebuie utilizat ca substitut pentru diagnosticul, tratamentul sau recomandările unui profesionist din domeniul sănătății. Te rugăm să reții că informațiile prezentate pot să nu fie potrivite în orice situație și nu garantează rezultate specifice.

Prin urmare, dacă ai întrebări sau îngrijorări legate de sănătate, este important să consulți un specialist de încredere înainte de a lua orice decizie sau de a începe orice procedură sau tratament. Nu uita că fiecare persoană este unică și poate răspunde diferit la tratamente sau recomandări de sănătate.

Pe scurt, îți reamintim că articolele oferite de Doza de Sănătate au doar scop informativ. Informațiile furnizate de această publicație sunt doar un ghid general și nu înlocuiesc opinia sau sfatul medical al unui specialist. Dacă ai îndoieli cu privire la sănătate, consultă un specialist și obține aprobarea acestuia înainte de a urma orice tratament sau procedură.

Comentarii, sugestii și corecturi

Doza de Sănătate este deschisă la comentarii, sugestii și corecturi de la cititori. Implicarea cititorilor este foarte importantă pentru ca noi să putem asigura calitatea conținutului, deoarece aceștia sunt prioritatea noastră.

Mesajele pe care ni le trimiți vor fi întotdeauna luate în considerare, vor primi răspuns cât mai curând posibil și vor duce la revizuirea articolelor noastre. Vrei să ne spui ceva? Accesează pagina de contact și scrie-ne.