Echipa medicală - Doza de Sănătate

Echipa medicală

Doza de Sănătate este formată dintr-o echipă medicală specializată în diferite domenii, care lucrează pentru a garanta calitatea, veridicitatea și acuratețea științifică a conținutului, pentru a îndeplini obiectivul principal al platformei: îmbunătățirea sănătății, bunăstării și calității vieții cititorilor noștri.

Medic Team

Prin procesele riguroase de selecție, ne asigurăm că fiecare specialist din echipa noastră are o pregătire adecvată și un istoric excelent, ceea ce ne permite să validăm și să verificăm dacă informațiile din articolele noastre îndeplinesc standardele de calitate. Prin urmare, echipa noastră medicală are o experiență vastă și variată în sănătate, atât în ceea ce privește cercetarea, cât și practica profesională în domeniile public și privat.

Echipa noastră de experți verifică informațiile oferite pentru a garanta calitatea acestora.

Înainte de publicare, echipa medicală evaluează fiecare articol pentru a se asigura că informațiile sunt corecte, actualizate și susținute de cercetări științifice. Tot conținutul este revizuit constant pentru ca cititorii platformei Doza de Sănătate să primească informații de calitate, în conformitate cu cele mai noi descoperiri și cercetări în domeniul sănătății.

 

Associated professionals

Thumb Author Macarena Liliana Nuñez

Macarena Liliana Nuñez

Psiholog specializat în Terapie Cognitiv Comportamentală și Neuropsihologie Clinică

Licențiat în Psihologie cu specializări în Terapie Cognitiv-Comportamentală, ACT și Neuropsihologie Clinică. Cu 8 ani de experiență în domeniul clinic, a publicat un articol științific și colaborează cu medii digitale precum Terapify și Sana Digital.

Thumb Author Leticia Martín Enjuto

Psiholog de la Universitatea Pontificală din Salamanca. Are o pregătire extinsă în Psihologie Clinică, Psihologie Legală, Muncă Profesională a Neurofericirii și Psihologie Generală a Sănătății.

Thumb Author Sara González Juárez

Psiholog specializat în psihologie comparată. Prin investigațiile din acesta din urmă a devenit interesat de etologie, în așa fel încât a fost pregătit și în psihologia animalelor. A obținut diplome în legătură cu aceste domenii și a profesat profesional în diverse instituții.

Thumb Author Ainhoa Balado

Ainhoa Balado

Kinetoterapeut

Diplomă în Fizioterapie. Ainhoa Balado și-a desfășurat activitatea în diferite spitale și clinici din Spania și Franța. A ocupat funcția de director al mai multor centre legate de expertiza sa și a creat ateliere de gimnastică abdominală hipopresivă pentru centrele sportive.

Thumb Author José Padilla

Psiholog clinician interesat de educație și practici filozofice. A lucrat ca psiholog clinician cu pacienți diagnosticați cu schizofrenie, creând modele, strategii și programe care vizează îmbunătățirea vieții pacienților și a familiilor acestora. Este cercetător activ la Pontificia Universidad Javeriana, unde urmează și un master în Educație.

Thumb Author Angie Paola Pardo Ramos

Kinetoterapeut orientat pe reabilitare sportivă, ortopedie și terapii alternative. Angie Pardo lucrează ca kinetoterapeut sportiv. Specializările ei sunt recuperarea post-chirurgicală și realizarea programelor de prevenire a accidentărilor.

Thumb Author Saúl Sánchez Arias

Saúl Sánchez Arias

Nutriționist și dietetician

Licență în Nutriție Umană și Dietetică. Saúl Sánchez Arias lucrează în prezent ca nutriționist clinic, responsabil cu pregătirea planurilor personalizate pentru sportivii cu cerințe specifice. El conduce, de asemenea, discuții și ateliere pentru antrenori și jucători de fotbal cu privire la obiceiurile alimentare sănătoase și lucrează ca editor de sănătate și nutriție pentru diverse media.

Thumb Author Raquel Aldana

Raquel Aldana

Psiholog și profesor la Universitatea Internațională din La Rioja și la Universitatea Pontificală din Salamanca

Psiholog general de sănătate specializat în educație emoțională și terapii de generația a treia. Ea a lucrat ca editor și consilier de conținut în diferite medii, coordonatoare a Conferinței de psihologie emoțională și alte forme de formare, precum și creatoare a unui program care urmărește să promoveze angajabilitatea tinerilor. Ea este directorul Raquel Aldana-Psihologie.

Thumb Author Laura Ruiz Mitjana

Licențiată în psihologie. Laura Ruiz Mitjana s-a specializat în tulburări de neurodezvoltare (autism și dizabilitate intelectuală). În prezent, lucrează ca psiholog pentru copii și adolescenți și are grijă de tineri și adulți cu dizabilități intelectuale și tulburări psihice asociate.

Thumb Author Nataly Reyes Calderon

Este student în anul 5 de Medicină la Universitatea Autonomă din Barcelona la Spitalul Vall d'Hebrón. În prezent își desfășoară practicile spitalicești la același spital. A participat la proiectul SWI-MicroMón al Universității Autonome din Barcelona (UAB).

Thumb Author Marcela Caffulli

Marcela Caffulli

Medic pediatru

Medic pediatru cu o vastă experiență profesională. S-a specializat în neuropediatrie și neurodezvoltarea copilului. Face parte din Societatea Argentina de Pediatrie, o entitate cu care dezvoltă proiecte, programe, ateliere și eforturi de sensibilizare în toată țara. Munca sa de medic pediatru îl duce și în contextul digital în colaborare cu reviste și platforme de sănătate și medicină.

Thumb Author Andrés Felipe Cardona

Andrés Felipe Cardona

Licențiat în educație fizică și sport

Licențiat în Educație Fizică și Sport. A lucrat ca profesor de înot și educație fizică pentru adulții în vârstă. De câțiva ani combină aceste activități cu scrierea, editarea și corectarea conținutului legat de sănătate și bunăstare fizică.

Thumb Author Loreto Martín

Licențiată în psihologie. Loreto Martín a fost coterapeut în diferite cabinete și a lucrat ca psiholog în tulburări de anxietate, depresie, ideație suicidară, dependență emoțională, asertivitate și altele.

Thumb Author Cesar Paul González

Biolog specializat în genetică și biologie moleculară. A fost speaker științific, colaborator la crearea de manifeste de impact asupra mediului, asistent de laborator, profesor și tutore. S-a concentrat pe impactul social al cunoștințelor despre biologie, cu scopul ca acestea să se concretizeze într-un beneficiu aplicabil și util pentru oameni.

Thumb Author Alejandro Duarte

Alejandro Duarte

Biotehnolog

Licențiat în Biotehnologie. Alejandro Duarte are cunoștințe vaste de biologie celulară și moleculară. A făcut parte din diferite echipe de cercetare și a fost editor SEO pentru articole cu tematică științifică, fiind specializat în medicină și sănătate.

Thumb Author Grecia Morillo

Grecia Morillo

Medic chirurg

Grecia Morillo este medic chirurg și în prezent lucrează într-un centru de sănătate din țara ei. Are experiență ca scriitor de conținut pe teme legate de wellness, stil de viață și multe altele, pentru diferite platforme digitale.

Thumb Author Sara Ramo González

Este licențiată în Psihologie la Universitatea Jaume I, cu pregătire în Neurofeedback și Biofeedback. Se specializează în Psihologie Generală a Sănătății și aplicarea clinică a terapiei EMDR.

Thumb Author Karina Valeria Atchian

Este medic licențiat la Universitatea din Buenos Aires și medic pediatru la Spitalul de Pediatrie Juan P. Garrahan. În plus, are o diplomă postuniversitară în Cercetare Clinică obținută la Institutul Universitar al Școlii de Medicină a Spitalului Italian.

Thumb Author Minerva Camero Albella

Are o diplomă în Nutriție și Dietetică acordată de Universitatea Centrală din Venezuela și este profesor universitar acreditat la Universitatea José María Vargas. Este specialist în dietoterapie și îngrijire online pentru pacienții care beneficiază de chirurgie bariatrică și este antrenor vibrațional.

Thumb Author Fabiola Marín Aguilar

Fabiola Marín Aguilar

Farmacist și doctor în Științe ale Sănătății

Are o diplomă în Farmacie acordată de Universitatea din Sevilla, un master în Îngrijire farmaceutică și Asistență farmaceutică la Universitatea din Sevilla și un doctorat în Științe ale Sănătății la Universitatea din Sevilla. A fost profesor universitar.

Thumb Author Alicia Escaño Hidalgo

Psiholog specializat în Evaluare și Tratament. Alicia Escaño Hidalgo a ocupat funcția de director medical al unui centru medical de examinare și lucrează ca psihoterapeut în propriul cabinet privat.

Thumb Author Sofía Quintana Alonso

Sofía Quintana Alonso

Fizioterapeut, jurnalist și specialist în nutriție

Este licențiată în Jurnalism la Universitatea Autonomă din Barcelona și în Fizioterapie la Hogeschool van Amsterdam, fiind specialist în Neurologie și podea pelvină și masterand în Nutriție Umană.

Thumb Author Franciele Rohor de Souza

Franciele Rohor de Souza este farmacist cu experiență în farmaciile spitalicești și rețelele de farmacii comunitare. În mod similar, a lucrat ca traducător independent din spaniolă în portugheză (articole legate de sănătate).

Thumb Author Maria Marin Garcia

Maria Marin Garcia

Asistent medical

Este asistent medical licențiat la Universitatea din Castilla-La Mancha, Spania. În prezent, se specializează în Asistență medicală comunitară și Sănătate mintală și lucrează ca asistent la Spitalul Santa Creu i Sant Pau din Barcelona.

Thumb Author Galo Flores

Galo Flores

Medic chirurg

Medicul chirurg Galo Flores are o experiență de peste 15 ani în dezvoltarea de conținut editorial pentru regiunea Americii Latine, în domeniul medicinei clinice, pregătirii medicilor și recomandărilor pentru pacienți.

Thumb Author María Muñoz Navarro

Este biolog absolvent al Universității din Malaga, cu un master în Cercetare și Progrese în Microbiologie la Universitatea din Granada. În plus, s-a specializat în inseminare artificială a animalelor de fermă la Universitatea Mendel, Cehia.

Thumb Author Leidy Mora Molina

Leidy Mora Molina

Asistent medical

Licențiată în Asistență medicală. Leidy Mora a lucrat ca hemoterapeut la Banca de sânge și specialist la Banca de țesuturi cardiovasculare. A lucrat și ca profesor universitar în domeniul hemoterapiei și biochimiei.

Thumb Author Ariadna Álvarez Martínez

Absolventă de Nutriție Umană și Dietetică și Medicină Tradițională Chineză. Este nutriționist independent, oferind consultanță în nutriție integrativă și tratamente dietetice personalizate însoțite de nutriție orientală și acupunctură.

Thumb Author Lourdes Martínez

Lourdes Martínez

Farmacist și specialist în nutriție

A absolvit Facultatea de Farmacie la Universitatea din Sevilla, Spania. În ultimii patru ani, și-a continuat pregătirea profesională cu diferite cursuri și specializări. În prezent, urmează un doctorat în Biologie Moleculară, Biomedicină și Cercetare Clinică.

Thumb Author Verónica Melero Álvarez

Verónica Melero Álvarez

Nutriționist, Master în Nutriție personalizată și comunitară.

Licențiată în Nutriție umană și dietetică la Universitatea Complutense din Madrid și Master în Nutriție personalizată și comunitară la Universitatea din Valencia. Expert în nutriție clinică și co-fondatoare al blogului „Psiconutrición Madrid”.

Thumb Author Sara Viruega

Sara Viruega

Farmacist, expert în Cosmetică și Dermofarmacie

Este absolventă de Farmacie la Universitatea din Salamanca, are o diplomă de Expert Universitar în Cosmetică și Dermofarmacie de la UNED și a urmat numeroase cursuri care i-au consolidat cunoștințele profesionale.

Thumb Author Laura Fernández Sánchez

Laura Fernández Sánchez

Psiholog și Dietetician

Licențiată în Psihologie și Tehnician Superior în Dietetică. Laura Fernández Sánchez se dedică prevenirii tulburărilor de alimentație alături de diferite asociații și fundații.

Thumb Author Silvia Álava Sordo

Este doctor în Psihologie Clinică și Sănătate și este specialist în Psihologie Clinică și Educațională și Psihoterapie (Certificat European EFPA). Este acreditată ca psiholog general de sănătate și este profesor universitar, lector, specialist în comunicare științifică și scriitor.

Thumb Author Marta Jiménez

Marta Jiménez

Nutriționist și dietetician

Licențiată în Nutriție Umană și Dietetică. În Soria, Spania, conduce un cabinet de nutriție ce oferă consultanță în antrenament, abordare nutrițională a diferitelor patologii, slăbire, creștere în greutate și teste genetice pentru diferite grupuri de populație.

Thumb Author Raquel Marín

Raquel Marín

Specialist în neuroștiință și profesor de fiziologie la Universitatea din La Lagun

Specialist în neuroștiință, profesor de fiziologie și creator de conținut. Raquel Marín și-a dedicat o mare parte a vieții cercetării științifice, în special bolilor creierului legate de îmbătrânire și nutrienților neuro-sănătoși.

Thumb Author Sara Cañamero

Sara Cañamero

Asistent Obstetrică-Ginecologie

Specialist în Asistență Medicală Obstetrico-Ginecologică (moașă). Are experiență ca asistent medical pediatric și este coordonator de programe de reabilitare. A lucrat ca editor pentru diferite publicații tipărite și digitale.

Thumb Author María Belén del Río

María Belén del Río

Biolog, medic, master în nutriție și expert în naturopatie și terapii naturiste

Are o diplomă în Biologie de la Universitatea din Jaén și în Medicină de la Universitatea din Lleida. Master în Nutriție Clinică la Universitatea din Granada și titlul de Expert în Naturopatie și Terapii Naturale acordat de Universitatea Miguel Hernández.

Thumb Author Gabriel Alejandro Rojo Pittatore

Gabriel Alejandro Rojo Pittatore

Medic stomatolog și master în parodontologie și implanturi

Este licențiat în Medicină Dentară la Universitatea Națională din La Plata, Buenos Aires. Are un master în parodontologie și implanturi și un doctorat la Universitatea din Buenos Aires, Argentina. În prezent, profesează în cabinetul privat Dental Rojo Pitattore.

Thumb Author Silvia Martín Repullo

A absolvit Farmacie la Universitatea din Alcalá, are o diplomă în Genetică Medicală la Universitatea din Valencia și urmează un Master în Creație Literară la Universitatea Internațională din Valencia (asociată cu Grupo Planeta).

Thumb Author Sergio Alonso Castrillejo

Sergio Alonso Castrillejo

Farmacist și Master în Cultură Științifică și Inovare

Este licențiat în Farmacie la Universitatea din Salamanca și are un master în Cultură Științifică și Inovare la Universitatea din Oviedo. A fost câștigătorul premiului pentru cea mai bună lucrare de cercetare, acordat de Colegiul Oficial al Farmaciştilor din Salamanca.

Thumb Author Ghina Safadi

Ghina Safadi

Nutriționist

Este specialist în Nutriție și Dietetică licențiat la Universitatea Complutense din Madrid și are studii postuniversitare în Optimizarea Compoziției Corpului la Academia Spaniolă de Nutriție și Dietetică. În prezent, studiază Chirurgie Bariatrică la aceeași instituție.

Thumb Author Renata Sylwia Kosierb Fernández

Are o diplomă în Știința și Tehnologia Alimentației și o diplomă în Nutriție Umană și Dietetică de la Colegiul Inginerilor Agricoli din Varșovia (Universitatea de Științe ale Vieții din Varșovia WULS-SGGW), Facultatea de Nutriție Umană și Științe ale Consumatorului.

Thumb Author Saúl Sánchez Arias

Saúl Sánchez Arias

Nutriționist și dietetician

Licențiat în Nutriție Umană și Dietetică. Saúl Sánchez Arias lucrează în prezent ca nutriționist clinic, responsabil de dezvoltarea planurilor personalizate pentru sportivii cu cerințe specifice. De asemenea, susține conferințe și ateliere pentru antrenori și jucători de fotbal despre obiceiurile alimentare sănătoase. Lucrează ca editor de sănătate și nutriție pentru diverse publicații.

Thumb Author Elena Sanz

Elena Sanz

Psiholog

Psiholog specializat la Universitatea Complutense din Madrid cu un dublu master în Psihologia Clinică și a Sănătății și Psihoterapie Cognitiv-Comportamentală la Institutul Superior de Studii Psihologice (ISEP). Lucrează ca psiholog clinician și are 4 ani de experiență.

Thumb Author José Gerardo Rosciano Paganelli

José Gerardo Rosciano Paganelli

Medic specialist în Chirurgie Generală

Licențiat în Medicină Generală la Universitatea Centrală din Venezuela, instituție unde a primit și o diplomă postuniversitară în Chirurgie Generală. În prezent, este membru al Consiliului Director al Coordonării Cercetării la Facultatea de Medicină a UCV și medic primar la Centrul de Sănătate Fuente de San Luis.

Thumb Author Elisa Morales Lupayante

Elisa Morales Lupayante

Pedagog în educație fizică și nutriționist

Licențiată în Pedagogie în Educație Fizică. A lucrat ca specialist în activitate fizică și sănătate, antrenor personal, nutriționist, editor și terapeut de masaj. În ultimii ani, ea și-a construit o carieră ca scriitoare profesionistă pentru diferite medii digitale.

Thumb Author Diego Pereira

Medic stagiar care a colaborat cu ONG-uri locale la diferite proiecte de asistență medicală umanitară în comunități rurale defavorizate. Scriitor independent și curator de texte legate de sănătate și îmbunătățirea calității vieții.

Thumb Author Karla Henríquez

Karla Henríquez

Doctor și masterand în Medicină Estetică Anti-Aging

Doctor in medicină estetică. Lucrează într-un cabinet privat, în care ține cont de aspecte holistice pentru a îmbunătăți starea de sănătate a pacienților săi. De asemenea, colaborează cu numeroase medii digitale, creând articole despre estetică, îngrijire a pielii și îmbătrânire.

Thumb Author Carlos Fabián Avila

Carlos Fabián Avila

Medic specialist în Medicină Estetică, Hiperbarică și Sportivă.

Medic chirurg specializat în medicină sportivă și tratamente estetice. A absolvit mai multe programe de master și cursuri postuniversitare și se ocupă de distribuirea informațiilor importante. În prezent, își exercită profesia într-un cabinet privat.

Thumb Author Daniel Baldó Vela

Daniel Baldó Vela

Asistent medical

Asistent și nutriționist sportiv. Este membru al comitetului științific al Asociației Asistenților de Nutriție și Dietetică și membru al Societății Spaniole de Nutriție Clinică și Metabolism. A fost speaker la conferințe și a dezvoltat proiecte de cercetare. În plus, este directorul fondator al Plan D.

Thumb Author Valeria Sabater

Licențiată în psihologie la Universitatea din Valencia. Are o pregătire academică extinsă în domeniul neurocreativității, psihopedagogiei și inteligenței emoționale. A lucrat ca psiholog clinician și educațional, ceea ce îi completează cariera de scriitor. A publicat mai mult cărți, care au fost apreciate prin premii acordate la concursuri literare.

Thumb Author Eliana Delgado Villanueva

Eliana Delgado Villanueva

Traducător, interpret și nutriționist

Traducător și interpret licențiat la Universidad Femenina del Sagrado Corazón. Lucrează ca traducător independent, interpret, redactor și corector. S-a specializat în texte medicale, rezumate de cercetare și reviste și ghiduri didactice, printre altele.

Thumb Author Maria Alejandra Morgado Cusati

Filosof care a absolvit Universitatea Centrală din Venezuela (UCV) și student în ultimul an la psihologie clinică dinamică la aceeași instituție. Are un curs de Psihoterapie Psihanalitică pentru Copii și Adolescenți la Asociația Venezueleană de Psihanaliză (ASOVEP). Lucrează ca profesor universitar și editor pentru media digitală.

Thumb Author Anna Vilarrasa

Anna Vilarrasa

Nutriționist și dietetician

Nutriționist și dietetician specializat în fitoterapie, nutriție pentru copii, diete vegane și diete vegetariene. Lucrează ca nutriționist clinic atât pentru persoane fizice, cât și pentru companii. Îmbină această muncă cu scrierea de articole despre sănătate, alimentație echilibrată și stil de viață.

Thumb Author Maria del Carmen Hernandez

Maria del Carmen Hernandez

Medic dermatolog și specialist in Medicină estetică

Dermatolog specializat în audit medical. Are peste 8 ani de experiență în domeniu. Își practică profesia într-un cabinet privat și o combină cu crearea de conținut. A participat la conferințe, a facilitat ateliere și a lucrat la proiecte municipale în zona sa.

Thumb Author Gilberto Adaulfo Sánchez Abreu

Medic rezident cu specializarea chirurgie generală. A lucrat ca medic în mediul rural, analist SEO, editor de conținut și traducător medical.

Thumb Author Elisa Martin Cano

Medic licențiat la Universitatea din Granada și viitor specialist în Medicină de familie și comunitară. A făcut stagii neoficiale în mai multe spitale și centre de sănătate din Granada și a participat ca voluntar la programe de protecție a animalelor. Scrie și editează conținut legat de sănătate.

Thumb Author María Irene Benavides Guillém

María Irene Benavides Guillem este un medic care a lucrat în zona de îngrijire în sănătate, în special în îngrijirea critică neonatală și pediatrică. Ea este fondatoarea și liderul mai multor grupuri de cercetare, precum și creatoare, editor și scriitoare.

Thumb Author Samuel Antonio Sánchez Amador

Samuel Antonio Sánchez Amador

Biolog și masterand în zoologie

Biolog absolvent al Universității din Alcalá de Henares și masterand în zoologie la Universitatea Complutense din Madrid. S-a specializat în domenii precum parazitologia, epidemiologia și microbiologia. În prezent, se dedică cu normă întreagă seminariilor științifice, în special pe teme precum refacerea mediului și ecologia aplicată.

Thumb Author Irene Nora Melamed

Doctor cu diplomă de onoare. Profesor universitar, coordonator de spații dedicate formării asociate cu sănătatea și adolescența, precum și lector pe probleme medicale în contexte naționale și internaționale.

Thumb Author Andrés Carrillo

Licențiat în psihologie. Andrés Carrillo are experiență ca psiholog, psiholog educațional și terapeut privat. De asemenea, este dedicat diseminării psihologiei ca știință prin scrierea de articole despre sănătate mintală și neuroștiințe. În prezent, urmează studii postuniversitare în Psihologie Clinică.

Thumb Author Bernardo Peña

Bernardo Peña

Psiholog, masterand în psihologie clinică, juridică și criminalistică

Psiholog specializat în psihologie criminalistică și psihologie clinică. Este profesor în cadrul programului de master în Psihologie Legală la Universitatea Isabel I. Este autorul mai multor articole de cercetare, precum și al unor cărți de psihologie. Se ocupă cu scrierea și editarea de articole legate de domeniul său de interes.

Thumb Author Maricela Jiménez López

Maricela Jiménez López

Medic specialist în Chirurgie Generală și Master în Medicină Translațională

Medic specializat în chirurgie generală și digestivă și în cercetare translațională în transplantul de organe solide. Este înregistrată la Asociația Mexicană de Chirurgie Generală și în prezent lucrează ca medic la Institutul Catalan de Sănătate. Este doctor în Medicină la Universitatea din Salamanca.

Thumb Author Nelton Abdon Ramos Rojas

Nelton Abdon Ramos Rojas

Medic și anestezist, expert în managementul durerii perioperatorii

Licențiat în Medicină și specializat în Anestezie la Universitatea Los Andes (ULA). Are peste 15 ani de experiență în anestezie bariatrică. A lucrat ca medic chirurg, șef de bloc operator și specialist în popularizarea științei.

Thumb Author Eva María Rodríguez

Eva María Rodríguez

Instructor de fitness și yoga

Diplomă în Pedagogie cu specializarea Educație Fizică. Eva María Rodríguez are experiență ca instructor de fitness și yoga, instructor de timp liber și ciclism indoor, precum și ca creator de conținut digital. Are o carieră de peste 10 ani în poziția de copywriter profesionist. S-a specializat și în marketing digital și dezvoltare web.

Thumb Author Jael Garrido Dominguez

Este doctor în Medicină la Institutul Tehnologic din Santo Domingo și are o diplomă în Securitate Socială de la aceeași instituție. S-a specializat în sănătate publică și cercetare, a lucrat cu diferite instituții și a colaborat la proiecte legate de cancer. În prezent, este medic cercetător la Affinis.

Thumb Author Víctor Díez

Víctor Díez

Fizioterapeut

Fizioterapeut cu pregătire vastă și experiență în tratamentul și recuperarea tulburărilor motorii. Are un master în Nutriție Umană și Dietetică la Universitatea Autonomă din Madrid, precum și o varietate de diplome, specializări și cursuri. Este directorul Clinicii Víctor Díez și, de asemenea, colaborează ca speaker la diverse seminarii și congrese.

Thumb Author Marcelo R. Ceberio

Marcelo R. Ceberio

Psiholog, doctor și masterand în terapie de familie și psihoimunoendocrinologie

Psiholog cu o vastă experiență academică și profesională. Este autorul a peste 40 de cărți și numeroase articole de cercetare. A fost profesor universitar, lector, coordonator de proiecte, psiholog clinician, director academic, coordonator rezident și cercetător, printre multe alte poziții. S-a specializat în terapie de familie și psihoimunoendocrinologie.

Thumb Author Rocío Gil Redondo

Medic specialist în dermatologie. Rocío Gil Redondo a lucrat ca medic dermatolog în diferite spitale. Susține proiecte de sensibilizare, inclusiv discuții și conferințe despre sănătate, îngrijirea pielii și bunăstare în școli și instituții.

Thumb Author Alejandra Menassa

Medic specialist în medicină internă și psihanaliză. Alejandra Menassa a predat, a publicat cărți și articole de cercetare despre bolile psihosomatice, a participat la congrese naționale și internaționale și a colaborat cu diferite publicații mass-media, printre altele.

Thumb Author Mariana Sánchez Huergo

Licențiată în Nutriție Clinică și Dietetică. Mariana Sánchez Huergo are experiență în predarea de cursuri pentru lucrătorii de stat despre nutriție, stil de viață sănătos și promovarea activității fizice. A participat la prezentări academice pentru prevenirea și tratamentul bolilor cronice netransmisibile.

Thumb Author Manuel Antonio Fernández

Manuel Antonio Fernández

Medic specialist în neurologie pediatrică

Licențiat în Medicină la Universitatea din Cádiz și specialist în Neurologie Pediatrică la Spitalul Universitar Virgen del Rocío din Sevilla. A absolvit mai multe programe de master legate de sănătate și managementul afacerilor. În prezent, este director al Institutului Andaluz de Neurologie Pediatrică (INANP) și director al masterului în neuropediatrie și neurodezvoltare la Universitatea CEU Cardenal Herrera.

Thumb Author Carlos Ríos

Carlos Ríos

Nutriționist

Dietetician și nutriționist licențiat la Universitatea Pablo de Olavide. Carlos Ríos este creatorul mișcării realfooding și promovează diete sănătoase bazate pe consumul de alimente reale, nu ultraprocesate. A publicat mai multe cărți și este vedetă pe rețelele de socializare, unde are milioane de urmăritori.

Thumb Author Michelle Torres

Michelle Torres

Kinetoterapeut

Licențiată în Fizioterapie. Michelle Torres are experiență clinică în kinetoterapie musculo-scheletică, sportivă și neurologică. Ajută pacienții în procesul de reabilitare prin educație. De asemenea, scrie și editează conținut legat de sănătate.

Thumb Author Mario Benedetti Arzuza

Mario Benedetti Arzuza

Medic specialist în Drept medical și Master în Administrarea sănătății

Licențiat în Medicină Generală. S-a specializat în epidemiologie și drept medical. Are studii superioare în Administrarea Sănătății și Direcția și Managementul Sănătății Digitale. Este fondatorul și CEO-ul Sustainable Hospital Development și are un deceniu de experiență în poziția de coordonator medical, consilier pentru politici de sănătate, manager de calitate a sănătății și auditor medical.

Thumb Author Alejandro Rodríguez

Psiholog specializat în psihologie socială și coach pentru cupluri. Alejandro Rodríguez este creatorul și directorul site-ului de dezvoltare personală Tu Mejor Mismo și a fost colaborator la mai multe pagini care se încadrează în spectrul domeniului său profesional. De asemenea, are pregătire în dezvoltare web și marketing digital și este autorul a două cărți publicate pe Amazon.

Thumb Author Maria Fatima Seppi Vinuales

Maria Fatima Seppi Vinuales

Jurnalist și psiholog

Licențiată în Comunicare Socială și Psihologie. María Fátima Seppi Vinuales are experiență de lucru în comunicare și presă în diferite companii și organizații. În prezent, lucrează ca psiholog clinician cu specializare în terapie sistemică individuală și de familie.

Thumb Author Mariel Mendoza

Medic chirurg licențiat la Universitatea Centrală din Venezuela. A participat la diferite programe ONG care servesc comunitățile rurale din țara sa. A fost speaker la diverse conferințe și este certificată în sprijinul de bază al vieții de Asociația Americană a Inimii. În prezent, lucrează ca medic rezident în zona de urgență.

Thumb Author Iván Losada

Iván Losada

Chiropractician

A studiat Medicina la Facultatea de Medicină a Universității din Salamanca. Are experiență în tratamentul tulburărilor mintale și emoționale. Este chiropractician și director al Institutului pentru Managementul Stresului.

Thumb Author Abel Verdejo

Abel Verdejo

Fizioterapeut și master în Activitate fizică și calitatea vieții la adulți și vârstnici

Este fizioterapeut licențiat la Universitatea Miguel Hernández din Alicante și la Universitatea din Sevilla și specialist în Științe ale activității fizice și sportului (Universitatea Pablo de Olavide din Sevilla) și are un master în Activitatea fizică și calitatea vieții adulților și vârstnicilor la Universitatea din Sevilla.

Thumb Author José Lapenta

Chirurg. José Lapenta are experiență ca ecografist pediatru și se află în prezent în al doilea an de studii postuniversitare cu specializare în îngrijirea copilului și pediatrie. De asemenea, a lucrat ca scriitor și editor pentru diferite portaluri asociate cu zona sa de interes.

Thumb Author Leonardo Biolatto

Leonardo Biolatto

Medic specialist în Audit Medical și Medicină de Familie și Ambulatorie

Medic specialist în Audit Medical și Medicină de Familie și Ambulatorie. Leonardo Biolatto a lucrat ca scriitor și recenzor extern al publicațiilor științifice și a desfășurat proiecte de sănătate publică axate pe îmbunătățirea calității vieții în zonele rurale.

Thumb Author Vanesa Evangelina Buffa

Medic stomatolog specializat în promovarea sănătății bucale a copiilor și adolescenților, în special în mediul școlar. Vanesa Evangelina Buffa are experiență ca profesor asociat, stomatolog generalist și scriitor medical.

Thumb Author Florencia Villafañe

Nutriționist licențiat la Universitatea Națională din Córdoba, Argentina. A urmat diverse cursuri care i-au extins cunoștințele despre nutriție în activitatea fizică și sport, alimentație și nutriție în paralizia cerebrală și alimentație vegană și vegetariană. Creează ateliere de lucru despre nutriție și este editor pentru platforme digitale ce abordează diferite domenii ale sănătății.

Thumb Author María Cantos

María Cantos

Moașă și specialist în sănătate mintală

Asistent medical specializat în asistarea nașterilor. În prezent, lucrează ca șef al serviciilor de moașă la Cantos Kujawa & Asociados, este parte a echipei de sprijin la Spitalul Universitar Quirón din Madrid și este specialist în sănătate mintală la Spitalul Dr. Lafora din Madrid.

Thumb Author Isbelia Esther Farías López

Licenţiată în Filosofie. Isbelia Esther Farías López este studentă la Orientare în Sexologie, cercetător în domeniul filozofiei, speaker la diferite conferințe de filosofie și educație, curator de expoziții artistice și editor de conținut.

Thumb Author Montse Armero

Licență în psihologie. Montse Armero a lucrat ca director al Centrului de psihoterapie pentru copii, adolescenți și adulți. De asemenea, a fost consilier psihopedagogic și profesor în diverse centre de învățământ. Are o experiență de peste 20 de ani ca psiholog clinician, activitate pe care o practică în prezent într-un cabinet privat.

Thumb Author Maria Patricia Pinero Corredor

Maria Patricia Pinero Corredor

Nutriționist și profesor titular la Universitatea din Zulia

Licențiată în Nutriție și Dietetică. María Patricia Pinero Corredor are o experiență de peste 25 de ani ca profesor titular și cercetător activ în domeniul Științei Alimentației. În același mod, se remarcă prin înființarea, coordonarea și facilitarea diferitelor programe legate de zona sa de interes.

Thumb Author Marta Guzmán

Marta Guzmán

Nutriționist și dietetician

Nutriționist specializat în psihonutriție și nutriție sportivă. Are o vastă experiență în susținerea de seminarii pentru a ajuta populația vulnerabilă să adopte o dietă sănătoasă. A lucrat pentru mai multe clinici și platforme online.