7 beneficii ale foilor de dafin care te vor surprinde - Doza de Sănătate
 

7 beneficii ale foilor de dafin care te vor surprinde

Pentru a profita din plin de beneficiile pentru sănătate ale foilor de dafin, asigură-te că sunt uscate înainte de a le folosi. Foile de dafin proaspete pot fi toxice.
7 beneficii ale foilor de dafin care te vor surprinde

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

Dafinul este folosit frecvent în bucătărie pe post de plantă aromatică. Dar ceea ce poate nu știai este că există diverse beneficii ale foilor de dafin, de care putem profita pentru a fi mai sănătoși. Dacă vrei să afli mai multe, citește în continuare pentru a afla în ce mod foile de dafin îți pot face viața mai simplă.

Vei dori să le folosești în fiecare zi pentru a profita de cele mai importante beneficii ale foilor de dafin!

1. Reducerea anxietății

Dacă arzi foi de dafin, fumul rezultat are un efect relaxant atât asupra corpului, cât și a minții. Trebuie însă să ai grijă pentru că inhalarea regulată a acestui fum poate cauza halucinații.

Atât timp cât iei toate măsurile de precauție necesare, acest truc te va ajuta să combați oboseala și va induce relaxarea.

2. Tratarea inflamațiilor, pe lista de beneficii ale foilor de dafin

Beneficii ale foilor de dafin pentru a reduce inflamațiile

Foile de dafin conțin eugenol, un compus care acționează asemenea unui agent antiinflamator. Cu ajutorul acestui ingredient, poți reduce inflamațiile apărute în orice regiune a corpului, în special la nivelul articulațiilor.

3. Întărirea sistemului imunitar

Pentru ca organismul uman să funcționeze în mod optim, acesta are nevoie de vitamine și minerale. Eugenolul din componența foilor de dafin are un efect antioxidant.

Așadar, arse sau întregi, foile de dafin pot fi incluse în multe rețete. Te sfătuim să le consumi în special atunci când ești răcit.

4. Beneficii pentru diabetici

Beneficii ale foilor de dafin pentru diabetici

Conform rezultatelor unor studii realizate în Statele Unite, consumul zilnic a 1-3 g de foi de dafin poate ameliora simptomele diabetului de tip II.

5. Susținerea sănătății sistemului respirator, printre cele mai importante beneficii ale foilor de dafin

Beneficii ale foilor de dafin pentru diferite organe

Pe lista de beneficii ale foilor de dafin se află și abilitatea acestora de a desfunda căile respiratorii. Nu trebuie decât să inhalezi fumul rezultat atunci când încălzești ulei de dafin și vei putea spune adio flegmei.

Rețetă pentru a prepara ulei de dafin

Ingrediente

  • 1 linguriță (5 g) de foi de dafin uscate
  • 1 cană (200 g) de ulei de migdale dulci

Ustensile

  • Un borcan de sticlă cu închidere etanș cu un volum de 200 ml

Instrucțiuni

  • Mai întâi, spală bine borcanul de sticlă.
  • Pune foile de dafin (curățate în prealabil) în acesta.
  • Adaugă uleiul de migdale dulci.
  • Sigilizează borcanul și lasă amestecul să stea timp de 40 de zile.

Beneficiile uleiului de dafin

Este benefic pentru piele

Uleiul de dafin este un produs excelent pentru îngrijirea pielii. Acesta este bogat în vitamine, minerale și antioxidanți, substanțe de care pielea are nevoie pentru a fi sănătoasă.

Totodată, uleiul de dafin are proprietăți antiinflamatoare și antimicrobiene. Astfel, îți poți folosi pentru a-ți menține pielea curată și a întârzia îmbătrânirea și efectele nocive ale radicalilor liberi.

Poate reduce febra

Femeie profitând de câteva beneficii ale foilor de dafin

Dacă ai contractat o răceală sau gripă, inhalarea aburului rezultat în urma încălzirii uleiului de dafin constituie un remediu pe care merită să-l încerci. Poți opta și pentru aplicarea de comprese cu ulei de dafin pe piept. În acest mod, vei preveni infecțiile asociate răcelilor.

  • Uleiul de dafin reglează temperatura corporală și, dacă ai febră, stimulează transpirația.

Relaxează musculară

Deoarece are un efect de vasoconstricție, uleiul de dafin susține reducerea contracțiile musculare și relaxarea impulsurilor nervoase. În plus, acest produs este ideal dacă vrei să-ți reglezi circulația sanguină.

Apelează la foile de dafin și dacă te doare capul sau spatele, ai o migrenă sau experimentezi dureri cervicale. Pentru a trata toate durerile menționate, poți să-ți faci masaj cu puțin ulei de dafin.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.