Cureți robinetele cu 5 trucuri simple - Doza de Sănătate
 

Cureți robinetele cu 5 trucuri simple

În funcție de duritatea apei din zona unde locuiești, robinetele tale pot acumula calciu. Pe lângă faptul că se vor înfunda, aspectul lor va fi alterat. Următoarele produse naturale de curățare îți vor face chiuvetele să arate ca noi într-un timp scurt!
Cureți robinetele cu 5 trucuri simple

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Oricât de mult efort depui pentru a te asigura că locuința ta este curată, să cureți robinetele poate fi o provocare, în special dacă locuiești într-o zonă cu apă dură. Starea apei influențează apariția depozitelor de calcar, ce răpesc luciul acestor obiecte și cauzează apariția unor pete albe și galbene greu de îndepărtat.

În articolul de azi îți prezentăm câteva trucuri pentru a curăța robinetele din locuința ta într-un mod simplu și eficient. Nu vei avea nevoie decât de ingrediente naturale pentru a prepara următoarele soluții. Cu ajutorul lor, vei evita produsele din comerț, care deseori nu oferă rezultatele promise.

Cum să faci robinetele să arate ca noi

Cureți robinetele și le faci să arate ca noi

Apa dură este acea apă cu un conținut ridicat de minerale, în special săruri de magneziu și calciu. Dacă trăiești într-un loc în care acest tip de apă este răspândit, suntem siguri că te confrunți frecvent cu acumularea de calcar. Această substanță tinde să se formeze pe suprafețe care iau contact direct cu apa dură.

În cazurile cele mai severe, depozitele de calcar pot bloca parțial circulația apei prin robinete. Calcarul este greu de îndepărtat, însă un produs de curățare eficient poate oferi rezultate incredibile.

Vestea bună este că cele mai eficiente produse pentru a îndepărta calcarul se află deja în locuința ta. Va trebui să ai multă răbdare și să fii dispus să depui puțin efort, dar rezultatele obținute nu te vor dezamăgi. Citește în continuare pentru a afla cum să îți cureți robinetele!

1. Truc cu oțet alb sau zeamă de lămâie

Un remediu util pentru a îndepărta calcarul de pe robinete presupune să prepari o mixtură cu oțet alb și apă. Dacă nu ai primul ingredient la îndemână, îl poți înlocui cu zeamă de lămâie.

Ingrediente

  • ½ cană de oțet alb sau zeamă de lămâie
  • ½ cană de apă

Instrucțiuni

  • Mai întâi, înmoaie un prosop de hârtie sau o cârpă curată în mixtura obținută și înfășoară robinetele cu acest obiect.
  • Apoi, acoperă robinetele cu o pungă de plastic.
  • Lasă mixtura să acționeze pentru cel puțin o oră.
  • Îndepărtează punga și cârpa.
  • Freacă robinetele bine cu o perie.
  • Clătește-le cu multă apă și usucă-le.

Acest truc te poate ajuta și să îndepărtezi calcarul acumulat pe cafetiere și ibrice. Vor arăta ca noi!

2. Cureți robinetele cu alcool etilic

Cureți robinetele cu alcool etilic

Etanolul, numit și alcool etilic, are un efect antiseptic. În general, acest produs se găsește în majoritatea locuințelor. Printre altele, alcoolul etilic te poate ajuta să faci robinetele să arate ca noi.

Instrucțiuni

Este suficient să înmoi un prosop în acest lichid și să îl folosești pentru a freca robinetele. Calcarul va dispărea imediat, iar aceste obiecte vor fi din nou strălucitoare.

3. Cureți robinetele cu făină

Cu siguranță ai deja făină în dulapul din bucătărie, dar știai că acest aliment te poate ajuta să cureți robinetele și să le redai luciul?

Instrucțiuni

  • Ca să aplici acest truc, robinetele trebuie să fie perfect uscate.
  • Presară puțină făină pe ele.
  • Freacă robinetele cu o cârpă până ce strălucesc. Petele de calcar vor fi de domeniul trecutului.

4. Cureți robinetele cu pastă de dinți

Cureți robinetele cu pastă de dinți

Pe lângă faptul că asigură sănătatea și frumusețea danturii, pasta de dinți este ideală pentru a curăța robinetele. Însă, înainte de a aplica următorul truc, reține că nu este bine să aplici pastă de dinți pe robinetele de aur sau bronz.

Instrucțiuni

  • Aplică pastă de dinți pe toată suprafața vizată.
  • Freacă bine cu un prosop neted.
  • Clătește cu apă.

5. Nu uita să cureți filtrele de apă ale chiuvetelor

Dacă locuiești într-o regiune în care există apă dură, cel mai probabil ai instalat filtre de apă la chiuvetă. Calcarul se poate depune și pe această obiecte, reducând presiunea apei. Așadar, este esențial să cureți și filtrele de apă.

Instrucțiuni

  • Scoate filtrul de apă.
  • Pune-l pentru câteva ore într-o mixtură alcătuită din cantități egale de oțet și apă fierbinte.
  • Dacă rămân urme de calcar, îndepărtează-le cu un ac.
  • Spală filtrul bine și reinstalează-l în chiuvetă.

Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.



Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.