Maternitate

Această secțiune include cele mai bune sfaturi, cele mai utile lucruri, cele mai noi descoperiri despre sarcină și parenting. Hrănirea, bolile, managementul emoțiilor, comunicarea cu adolescenții… Toate întrebările tale despre maternitate își vor găsi răspunsul aici.

Obezitatea la copii: o problemă mondială gravă

În prezent, obezitatea la copii este una dintre cele mai grave probleme de sănătate publică. Este un fenomen la nivel mondial, iar incidența sa crește treptat. Obezitatea la copii este asociată cu țări precum Statele Unite ale Americii. Cu toate…

Nașterea vara: sfaturi utile pentru mămici

Nașterea vara pune pe gânduri multe femei însărcinate. Îngrijorările cu privire la modul în care pot face față căldurii și recuperarea în această perioadă a anului afectează adesea femeile care sunt pe cale să nască vara. Cu toate acestea, a…

Cum să faci sport în timpul sarcinii

Dacă ești însărcinată, știi deja că viața și corpul tău se vor schimba radical și, în consecință, la fel se va întâmpla și cu stilul tău de viață. Una dintre numeroasele întrebări pe care le au femeile însărcinate este: pot…

Ești pregătit să fii părinte? Cum să-ți dai seama

I-ai spus partenerului tău că ești pregătit să fii părinte? Sau încă eziți? Dacă nu îți este frică să afli răspunsul la această întrebare, atunci caută-l în mintea și sufletul tău. Nimeni altcineva nu-ți poate răspunde mai bine.

Cum să identifici minciunile adolescenților

Comunicarea dintre părinți și copii este un subiect popular de discuție, mai ales când vine vorba de minciuni și înșelăciuni în timpul adolescenței, etapa de tranziție către vârsta adultă. În acest articol, îți vom spune cum să identifici minciunile adolescenților.

Activități extracuriculare pentru preadolescenți

Deși preadolescenții nu mai doresc să facă „chestii pentru copii”, aceștia nu sunt încă adolescenți. Ce activități extracuriculare pentru preadolescenți sunt cele mai potrivite? Descoperă în cele ce urmează câteva idei interesante!

Diagnosticul genetic de preimplantare

Diagnosticul genetic de preimplantare (PGD) este o procedură care se efectuează înainte de reproducerea asistată, cunoscută și sub denumirea de fertilizare artificială. Acest lucru este realizat atunci când o femeie nu poate rămâne însărcinată prin mijloace naturale.

Ce este inducerea travaliului și cum se realizează?

Ești curioasă ce este inducerea travaliului și cum se realizează? Inducerea travaliului înseamnă contracții uterine declanșate artificial pentru a porni nașterea. Este o acțiune programată pe care medici ginecologi o folosesc din cauza prezenței anumitor afecțiuni.

Ce este preeclampsia, o complicație a sarcinii

Ce este preeclampsia? Aceasta este o complicație a sarcinii care poate da hipertensiune arterială sau leziuni renale, printre altele. Preeclampsia afectează 5-8% dintre femeile însărcinate și poate fi cu adevărat periculoasă atât pentru mamă, cât și pentru copil.

Ce este testul WISC pentru copii?

Testul WISC pentru copii sau Scala Wechsler de Inteligență pentru Copii este un instrument foarte util pentru a cuantifica nivelul de inteligență al copiilor sub vârsta de 16  ani. Prima versiune a acestui test a fost publicată în anul 1949.…

Rănile și juliturile la copii: mâini și degete

Din momentul în care ne naștem, suntem curioși să explorăm mediul înconjurător. Copiii ating lucruri și le pun în gură pentru că experimentează sensibilitatea tactilă. Acesta este motivul pentru care este posibil să apară rănile și juliturile la copii.

Cum să gestionezi gelozia între frați

Gelozia între frați este un subiect cotidian și deja celebru. La urma urmei, apariția unui bebeluș care va capta atenția părinților și a tuturor adulților din jur poate lua orice copil prin surprindere.

Cum îți înveți copilul să gestioneze timpul

Este important pentru copiii să învețe să își organizeze responsabilitățile de zi cu zi și să folosească timpul în mod înțelept. Mersul la școală, temele și orele de joacă… toate pot fi făcute dacă îți înveți copilul să gestioneze timpul…

Cum să ții sub control certurile între copii

Suntem martori adesea la certurile între copii, sentimentele de furie fiind profund umane. Copiii încep să se certe de obicei la vârsta de doi ani și continuă să facă acest lucru până târziu în adolescență.