Corpul uman

Corpul uman este fascinant și misterios. Noi, echipa Doza De Sănătate, dorim să-ți dezvăluim cum funcționează și ce face fiecare organ, sistem și țesut din corp. Mușchi, oase, articulații… învață despre ele, despre bolile care le afectează și despre cum să ai grijă de corpul tău așa cum merită.

Tipuri de articulații sinoviale în corpul uman

Articulațiile sinoviale asigură legătura dintre oase. Acestea sunt alcătuite dintr-o cavitate căptușită cu cartilaj și umplută cu lichid. În acest articol, vom arunca o privire mai atentă la principalele tipuri de articulații sinoviale, amplasarea și funcția lor.

Care este vârsta reală a corpului tău?

Vedem deseori persoane tinere care se comportă de parcă ar fi bătrâne și viceversa. Nu ne referim aici la obiceiurile adoptate, ci la cum ne afectează acestea organismul. Așa este: vârsta noastră biologică nu corespunde întotdeauna numărului de lumânări din tort.…

Legătura dintre coloana vertebrală și organele din corp

Corpul uman este unul dintre cele mai misterioase fenomene din întregul univers.  Acesta nu încetează niciodată să ne minuneze cu sistemele și structurile sale perfect alcătuite. Un exemplu foarte grăitor este legătura strânsă dintre coloana vertebrală și organele interne.

10 curiozități despre corpul uman

Corpul uman este incredibil! Noi, oamenii, suntem ființe ce au atât calități, cât și defecte, capabile să facă lucruri într-adevăr minunate. Citește în continuare pentru a afla câteva curiozități despre corpul uman pe care probabil nu le știai.