Medicamente

Medicamentele sunt parte a vieții noastre cotidiene. Cunoscându-le mecanismele de acțiune, proprietățile curative și preventive, precum și efectele secundare asociate, vom putea, fără îndoială, să înțelegem mai bine cum funcționează acestea.

Ce sunt medicamentele opioide?

Încercarea de a calma durerea este una dintre cele mai importante preocupări ale omenirii. Există numeroase medicamente care promit ameliorarea durerii, însă câte dintre acestea funcționează cu adevărat? În acest articol, îți vom explica ce sunt medicamentele opioide și pentru…

Ce sunt antibioticele cu spectru larg?

Ce sunt antibioticele cu spectru larg? Acestea sunt medicamente eficiente în distrugerea unui număr mare de bacterii. Află ce sunt, cum acționează și care sunt consecințele suprautilizării lor în acest articol.

Noi medicamente pentru COVID-19

Patru dintre cele mai mari companii farmaceutice din lume au declarat că testează deja 30 de medicamente antivirale pentru tratarea și prevenirea infecției cu coronavirus. De asemenea, aceste companii evaluează eficacitatea medicamentelor și sunt în căutarea unei modalități de a…

Tratamentul cu Prozac pentru depresie

Tratamentul cu Prozac pentru depresie are la baza o substanță activă numită fluoxetină. Acesta este un antidepresiv comun. De fapt, a fost considerat un medicament revoluționar pentru tratarea depresiei, deoarece a fost primul pe care medicii generaliști l-au prescris.

Efectele administrării de aceclofenac

Aceclofenacul este un medicament antiinflamator nesteroidian sau AINS, utilizat pe scară largă pentru ameliorarea durerii și a inflamației asociate bolilor reumatice. Acesta are efecte analgezice, antiinflamatoare și antireumatice. În acest articol, vom analiza efectele administrării de aceclofenac.