Cancerul de sân prevenit cu alimente probiotice

Alimentele probiotice pot combate microorganismele asociate dezvoltării cancerului de sân și reduce prezența acestora în organism. De asemenea, este esențial să menții un stil de viață sănătos.
Cancerul de sân poate avea diverse cauze

Cancerul de sân este unul dintre cele mai frecvente tipuri de cancer întâlnite în rândul femeilor. Conform Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), o femeie din opt va suferi de această boală în decursul vieții sale.

Și bărbații pot suferi de cancer mamar, în special cei cu vârsta cuprinsă între 60 și 70 de ani. Cu toate acestea, femeile sunt mult mai predispuse acestei afecțiuni decât persoanele de sex masculin.

Grație celor mai recente descoperiri științifice, în zilele noastre avem la dispoziție din ce în ce mai multe tratamente eficiente pentru a combate cancerul de sân. De asemenea, cercetătorii sunt în căutarea unor modalități de a preveni dezvoltarea acestei maladii cumplite.

În articolul de azi te invităm să descoperi rezultatele unui studiu recent foarte interesant. Conform acestuia, există anumite alimente care ne pot ajuta să prevenim cancerul de sân.

Bacteriile și cancerul de sân

Cauza exactă a cancerului de sân este încă necunoscută. Din acest motiv, este imposibil să determinăm exact dacă suntem predispuse la îmbolnăvire. Pe lângă moștenirea genetică, se pare că și stilul de viață și terapiile hormonale din timpul menopauzei pot influența dezvoltarea celulelor canceroase la nivelul sânilor.

Nimeni nu poate ști cu certitudine dacă va suferi de cancer de sân sau nu. Pentru a ne proteja sănătatea, cel mai bine este să luăm măsuri preventive și să mergem la un control medical în mod periodic.

Citește și: Cancerul mamar: 5 simptome rare

În ceea ce privește luarea unor măsuri pentru a preveni cancerul de sân, un studiu recent a scos la iveală niște informații foarte interesante. Citește în continuare pentru a afla mai multe detalii.

Impactul bacteriilor asupra dezvoltării cancerului de sân

Societatea Americană a Microbiologiei a realizat un studiu de lungă durată ale cărei descoperiri au fost publicate recent în Science Daily și în Microbiologie aplicată și de mediu (Applied and Environmental Microbiology).

Diverse bacterii cresc riscul de a dezvolta cancerul de sân

Concluziile studiului sunt următoarele:

  • Studiul a fost efectuat asupra țesutului mamar obținut de la 58 de femei care au fost supuse unei masectomii în scopul îndepărtării unor tumori maligne. De asemenea, oamenii de știință au studiat țesut mamar obținut de la 50 de femei cu tumori benigne și 23 de femei care s-au supus unei intervenții chirurgicale în scop estetic și au ales să doneze țesutul îndepărtat pentru a servi științei.
  • Obiectivul microbiologilor care au efectuat studiul a fost să analizeze impactul bacteriilor asupra celor trei categorii de țesuturi mamare studiate.
  • Coordonatorul studiului a fost Prof. Gregor Reid de la Universitatea din Ontario. Cercetătorii au descoperit că țesutul obținut de la femeile care sufereau de cancer mamar conținea un nivel ridicat de bacterii Eschericha Coli și Staphylococcus epidermidis.
  • Aceste două bacterii nocive contribuie la degradarea lanțurilor de ADN și împiedică accesul oxigenului la celule. Acești doi factori pot favoriza dezvoltarea tumorilor în organism.
  • Cu toate acestea, simpla prezență a bacteriei respective în organismul tău nu înseamnă neapărat că vei suferi de cancer de sân. Însă ele îți măresc riscul de a dezvolta boala.
  • Dacă această maladie a afectat mai mulți membri ai familiei tale și ești fumătoare, riscul tău de a dezvolta această boală crește și mai mult.

Te sfătuim să citești și: Detoxifică-ți axilele pentru a preveni cancerul mamar

Alimentele probiotice inhibă dezvoltarea bacteriilor nocive ce cresc riscul dezvoltării cancerului de sân

Deși probabil acest aspect te va surprinde, asemenea sistemului digestiv, sânii prezintă o flora bacteriană proprie. Acest microbiom complex joacă un rol foarte important la nivelul țesutului mamar.

Anumite tipuri de smoothie te ajută să previi cancerul de sân

Descoperirea florei bacteriene mamare a fost o veste binevenită pentru cercetători. Conform acestora, o modalitate de a combate cancerul de sân este protejarea sistemului imunitar și administrarea unor antibiotice ce pot ucide în mod specific bacteriile ce favorizează dezvoltarea maladiei.

În acest scop, te sfătuim să-ți crești aportul de alimente probiotice. Cercetătorii care au realizat studiul prezentat mai sus au dovedit că aceste alimente sunt utile pentru a combate microorganismele nocive.

Vrei să afli mai multe? Citește și: Poate influența sutienul apariția cancerului de sân

Nu ezita să adopți următoarele obiceiuri alimentare sănătoase:

  • Servește o cană de iaurt simplu cu fructe la micul dejun.
  • Consumă 28 g (1 uncie) de ciocolată neagră în fiecare zi.
  • Varza acră și cea fermentată sunt de asemenea benefice.
  • Supa de miso este delicioasă și utilă pentru a preveni cancerul de sân.
  • Bea ceai Kombucha 100% natural.
  • Adoptă o dietă sănătoasă, spală-ți mâinile în mod regulat și dezinfectează fructele și legumele înainte de a le consuma.