10 beneficii ale sucului de graviola

· 24 ianuarie 2018
Ai gustat vreodată suc de graviola? Dacă răspunsul tău la această întrebare este nu, iată 10 motive să încerci această băutură!

Cunoscut și sub denumiri ca soursop sau guanabana, graviola este un fruct tropical bogat în vitamine (C, B1 și B2) și minerale (magneziu, potasiu, cupru și fier) care fortifică organismul uman. Îți prezentăm în continuare principalele beneficii ale sucului de graviola.

Graviola iese în evidență datorită conținutului său ridicat de fibre, având abilitatea de a accelera digestia. Deși planta care îl produce nu este răspândită, acest fruct este delicios și poate fi inclus în diverse băuturi naturale.

Când bei suc de graviola, pe lângă gustul său special, vei profita de o gamă largă de beneficii pentru sănătate.

1. Previne cancerul

S-a demonstrat că sucul de graviola inhibă dezvoltarea tumorilor maligne. De asemenea, acest suc se numără printre puținele remedii naturiste care pot preveni toate tipurile de cancer, în special pe cel mamar, de colon, de prostată și pulmonar.

  • Sucul de graviola are un efect antioxidant, stimulând eliminarea toxinelor care provoacă boli cronice precum cancerul.
  • Din acest motiv, este indicat să îl folosești pe post de supliment natural, pentru a completa tratamentele clasice împotriva cancerului.

2. Pierderea în greutate, printre cele mai interesante beneficii ale sucului de graviola

Beneficii ale sucului de graviola pentru slăbit

Acest fruct stimulează pierderea în greutate deoarece este sărac în calorii. O porție de 100 g de graviola nu conține decât 65 de calorii. Astfel, sucul de graviola te poate ajuta să slăbești.

Ingrediente

  • 1 graviola copt
  • 1 cană și ½ (375 g) de lapte, apă sau lapte evaporat
  • 1 linguriță (5 g) de nucșoară (ingredient opțional)
  • 1 lingură (14 g) de vanilie (ingredient opțional)
  • ½ linguriță (2,5 g) de ghimbir ras (ingredient opțional)
  • 1 lingură (25 g) de miere (ingredient opțional)

Instrucțiuni

  • Decojește graviola și pune-l într-un castron împreună cu laptele.
  • Stoarce fructul cu mâinile, astfel încât sucul său să se amestece cu laptele. (Pulpa rămasă trebuie îndepărtată.)
  • În cazul în care este dificil să storci fructul cu mâinile, poți folosi un robot de bucătărie. După ce obții sucul, strecoară-l pentru a îndepărta sâmburii și partea fibroasă a fructului.
  • Dacă vrei, adaugă și ingredientele opționale enumerate.
  • Sucul de graviola este mai gustos dacă îl bei rece sau cu gheață.

3. Protejează organele și încetinește îmbătrânirea

Graviola previne deteriorarea nervilor și menține sănătatea inimii.

  • Datorită conținutului ridicat de vitamina B1, acest fruct accelerează metabolismul, stimulând circulația sanguină și reglând tensiunea arterială.
  • Totodată, vitamina B2 din componența fructului de graviola ajută organismul uman să producă energie, fortificând sistemul nervos și menținând inima sănătoasă.
  • Graviola este bogată în vitamina C, drept pentru care oferă un efect antioxidant excelent. Cu ajutorul său, organismul devine mai rezistent, iar procesul îmbătrânirii este încetinit.

4. Previne gripa

Beneficii ale sucului de graviola din fructul proaspăt

Fiind bogat în vitamina C, fructul de graviola poate preveni sau combate gripa și răcelile.

Sucul de graviola are un impact pozitiv asupra sistemului imunitar, amplificând puterea mijloacelor naturale de apărare, astfel încât acesta să poată să învingă virusurile și bacteriile. În plus, proprietățile sale nutriționale susțin sănătatea organismului uman.

5. Fortifică oasele și previne osteoporoza

Fosforul și calciul din componența fructului de gaviola sunt ideale pentru a menține sănătatea oaselor și a dinților.

Consumul de graviola este recomandat femeilor ajunse la menopauză, constituind o modalitate excelentă de a preveni pierderea densității osoase provocate de scăderea nivelului de estrogen.

6. Protejează ficatul

Beneficii ale sucului de graviola pentru ficat

Consumând graviola în mod regulat, îți vei ajuta ficatul și vezica biliară să funcționeze mai bine. Plusul de antioxidanți oferit de acest aliment ajută la purificarea ficatului, precum și la digestia grăsimilor. Astfel, ficatul își va îndeplini funcțiile în mod optim.

7. Sucul de graviola este ideal pentru diabetici

Zaharurile din graviola sunt ușor de metabolizat, iar compușii lor pot combate și stabiliza nivelul de zahăr din sânge. Diabeticii pot bea cu încredere suc de graviola neîndulcit. Această băutură le va oferi toate caloriile de care au nevoie, fără a le mări glicemia.

8. Reglează tranzitului intestinal

Beneficii ale sucului de graviola pentru problemele la stomac

Printre principalele beneficii ale sucului de graviola se numără și faptul că este bogat în fibre, putând combate constipația. Acesta îngrijește flora intestinală, optimizând astfel funcționarea sistemului digestiv.

9. Te ajută să adormi

Persoanele care suferă de insomnie ar trebui să consume graviola pentru a combate această tulburare de somn. Practic, graviola induce somnul liniștit și odihnitor.

Și oamenii anxioși sau copleșiți de stres pot consuma graviola, nutrienții săi acționând asupra sistemului nervos. Sucul acestui fruct acționează asemenea unui sedativ natural, facilitând relaxarea înainte de culcare.

10. Graviola îți mărește nivelul de energie

Beneficii ale sucului de graviola proaspăt stors

Ultimul dintre principalele beneficii ale sucului de graviola se referă la valoarea sa energetică. Pentru a evita produsele energizante din comerț (care sunt bogate în substanțe excitante), reține faptul că graviola este o sursă sănătoasă de energie.

Această proprietate se datorează conținutului său ridicat de fructoză, un zahar natural care activează corpul atât pe plan fizic, cât și psihic. Ca să-ți începi ziua plin de energie, te sfătuim să servești suc de graviola la micul dejun!