3 siropuri naturale pentru tusea seacă - Doza de Sănătate
 

3 siropuri naturale pentru tusea seacă

Remediile pentru tusea seacă funcționează diferit pentru fiecare persoană în parte. Așadar, încearcă mai multe variante și vezi care funcționează în cazul tău.
3 siropuri naturale pentru tusea seacă

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Ai nevoie de câteva siropuri naturale pentru tusea seacă?

Când spunem „tuse seacă”, ne referim la un tip de tuse fără mucozități. Acest simptom survine atunci când organismul detectează prezența unui element străin la nivelul gâtului sau al căilor respiratorii. Astfel, putem spune că tusea seacă este un mecanism de curățare.

Pentru a o opri, trebuie să ne ajutăm corpul să curețe regiunea afectată. În articolul de azi îți propunem trei remedii naturiste eficiente și deloc agresive. Ideea este să tratezi problema fără a crea una nouă. În acest scop, cel mai bine este să optezi pentru siropuri de tuse naturale.

Dacă experimentezi tuse seacă frecvent, te sfătuim să consulți un medic. Tusea ar putea fi cauzată de alergii, astm, pneumonie sau alte probleme de sănătate grave. În asemenea situații, trebuie să te supui unui control medical și să urmezi cu atenție instrucțiunile specialistului.

Apoi, poți include remediile din acest articol în tratamentul tău. Dacă la baza tusei seci nu stă o problemă gravă, este posibil ca siropurile de mai jos să fie de ajuns pentru a o învinge.

În cazul în care medicul nu reușește să identifice nicio cauză fiziologică, ia în calcul posibilitatea de a fi afectat de un factor emoțional. Situațiile dificile ne pot face să experimentăm simptome somatice, inclusiv tuse seacă.

Dacă tusea ta are o origine psihosomatică, următoarele remedii îți vor fi de ajutor. Însă este indicat să încerci și alte tipuri de tratamente, precum psihoterapia sau yoga.

Combinația clasică de lapte cald și miere te poate ajuta să ameliorezi tusea seacă, dacă aceasta este cauzată de factori psihici. Pe lângă faptul că îți va calma gâtul, acest remediu îți va permite să te odihnești mai bine.

Cele mai bune siropuri naturale pentru tusea seacă

1. Sirop de tuse cu ghimbir, miere și lămâie

Ghimbir inclus în siropuri naturale pentru tusea seacă

Toate cele trei ingrediente menționate au un incredibil efect antibacterian. Totodată, mierea și ghimbirul pot ameliora considerabil durerea.

Ingrediente

  • 3 felii (45 g) de lămâie
  • 2 linguri (20 g) de miere
  • 3 bucăți (50 g) de ghimbir
  • 2 căni (500 ml) de apă

Instrucțiuni

  • Fierbe apa împreună cu feliile de lămâie și ghimbirul.
  • Adaugă mierea.
  • Lasă infuzia să stea timp de 15 minute.
  • Strecoar-o și toarn-o într-un castron de sticlă.
  • Depoziteaz-o în frigider.

Siropul obținut are un termen de valabilitate de două luni de zile. Consumă 2-3 linguri în fiecare zi, până când începi să te simți mai bine.

Pacienții cu tuse seacă cronică pot folosi acest remediu oricând fără nicio problemă. Ingredientele necesare pentru a-l prepara nu sunt nocive pentru sănătate.

2. Sirop de tuse cu anason, mușețel și cuișoare

Mușețel inclus în siropuri naturale pentru tusea seacă

Proprietățile anasonului, ale mușețelului și ale cuișoarelor sunt ideale pentru a învinge tusea seacă. Toate trei ingredientele luptă împotriva bacteriilor și au un efect analgezic incredibil. În plus, acestea previn spasmele care provoacă tuse seacă.

Ingrediente

  • 1 cană (250 ml) de apă
  • 1 pliculeț de ceai de mușețel
  • 1/2 lingură (5 g) de anason
  • 2 cuișoare

Instrucțiuni

  • Mai întâi, pune apa la fiert împreună cu mușețelul.
  • Apoi, adaugă cuișoarele și anasonul.
  • Așteaptă 7 minute.
  • Strecoară infuzia obținută.

La fel ca în cazul rețetei anterioare, și acest sirop de tuse poate rezista mult timp. Poți să-l consumi cu încredere de 2-3 ori pe zi, până când tusea seacă dispare. Fiind un produs 100% natural, nu vei experimenta niciun efect negativ dacă nu ești alergic la unul dintre ingredientele enumerate.

3. Sirop de tuse cu ardei Cayenne, ghimbir și oțet de mere

Siropuri naturale pentru tusea seacă cu ardei Cayenne

În alte articole am vorbit despre abilitatea uimitoare a oțetului de mere de a elimina agenții infecțioși. Ardeiul Cayenne oferă același beneficiu. Alimentele picante sunt foarte utile împotriva microbilor, drept pentru care nu ezita să încerci ultimul dintre aceste siropuri naturale pentru tusea seacă.

Ingrediente

  • 1/4 lingură (1,5 g) de ardei Cayenne
  • 1 lingură (10 g) de miere
  • 1/4 lingură (1,5 g) de ghimbir sub formă de pulbere
  • 2 linguri (20 g) de apă
  • 1 lingură (10 g) de oțet de mere

Instrucțiuni

  • Ca să prepari această rețetă, amestecă toate ingredientele enumerate. Este suficient să iei o lingură din siropul obținut în fiecare zi. Te vei simți mai bine într-un timp scurt.

Siropul cu ardei Cayenne, ghimbir și oțet de mere nu este foarte gustos, dar închipuie-ți că este un medicament pe care l-ai cumpărat din farmacie. Chiar dacă nu are un gust incredibil, merită să-l consumi deoarece îți va face bine. Dă-i o șansă!

Organismul fiecăruia dintre noi este diferit. Chiar dacă suferim de aceeași problemă, corpul nostru va reacționa diferit la tratamentele la care apelăm.

Ține cont de acest aspect și încearcă diverse remedii pe parcursul mai multor zile. Astfel, vei descoperi care dintre cele trei siropuri naturale pentru tusea seacă prezentate în acest articol îți satisface cel mai bine nevoile personale.

Spune-ne dacă ești mulțumit de ele în secțiunea de comentarii!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Estrada Heylin, Gamboa María del Mar, Chaves Carolina, Arias María Laura. Evaluación de la actividad antimicrobiana de la miel de abeja contra Staphylococcus aureus, Staphylococcus epidermidis, Pseudomonas aeruginosa, Escherichia coli, Salmonella enteritidis, Listeria monocytogenes y Aspergillus niger. Evaluación de su carga microbiológica. ALAN  [Internet]. 2005  Jun [citado  2018  Dic  07] ;  55( 2 ): 167-171. Disponible en: http://www.scielo.org.ve/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0004-06222005000200010&lng=es.
  • GIACHETTO GUSTAVO. Cuándo y cómo tratar la tos: un problema frecuente. Arch. Pediatr. Urug.  [Internet]. 2001  Dic [citado  2018  Dic  07] ;  72( 4 ): 281-285. Disponible en: http://www.scielo.edu.uy/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1688-12492001000400007&lng=es.
  • Akoachere, J. T. K., Ndip, R. N., Chenwi, E. B., Ndip, L. M., Njock, T. E., & Anong, D. N. ANTIBACTERIAL EFFECT OF ZINGIBER OFFICINALE AND GARCINIA KOLA ON RESPIRATORY TRACT PATHOGENS Objec. Ajol. [Internet] 2002 [consultado el 7 de diciembre de 2018] Vol. 79 (11), 588–592.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.