Cremă de banană și miere - ajutor în combaterea tusei - Doza de Sănătate
 

Cremă de banană și miere - ajutor în combaterea tusei

Mierea și bananele sunt ingrediente eficiente când vine vorba de a ameliora durerile în gât. Acestea calmează iritațiile și oferă un plus de vitamine, minerale și antioxidanți.
Cremă de banană și miere - ajutor în combaterea tusei
Nelton Abdon Ramos Rojas

Verificat și aprobat de medicul Nelton Abdon Ramos Rojas.

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Te-ai gândit vreodată că ai putea combate tusea cu o cremă de banană și miere? Schimbările climatice continue, în special scăderea temperaturii, slăbesc sistemul imunitar și cresc susceptibilitatea la boli.

Deși frigul nu cauzează în mod direct răceli sau gripe, s-a demonstrat că expunerea la temperaturi scăzute crește riscul de a contracta aceste afecțiuni.

Din păcate, nu reușim mereu să ne protejăm sănătatea. Astfel, suntem nevoiți să facem față unor neplăceri care alterează calitatea vieții. Avem la dispoziție o gamă largă de produse farmaceutice pentru a combate răcelile și gripele, însă câteodată acestea pot crea probleme noi.

Desigur, companiile farmaceutice folosesc substanțe chimice pentru a-și fabrica medicamentele. Drept consecință, aceste produse pot cauza reacții adverse.

Ca să evităm orice neplăceri, cel mai bine este să apelăm la tratamentele alternative. Datorită proprietăților lor medicinale, anumite ingrediente naturale oferă rezultate similare cu medicamentele clasice, însă fără a ne pune în pericol sănătatea.

Vestea bună este că nu ducem lipsa de remedii naturiste împotriva răcelilor și a gripelor. În general, acestea au la bază ingrediente foarte accesibile.

Printre aceste remedii se numără și următoarea cremă de banană și miere. Acest preparat delicios este ideal pentru a-ți fortifica sistemul imunitar și a ține sub control tusea.

Tratează tusea și răcelile cu o cremă de banană și miere

Remediul naturist pe care urmează să ți-l prezentăm nu este popular doar datorită eficienței sale, ci și pentru că este ușor de preparat și are un gust plăcut.

Această cremă de banană și miere este recomandată în mod special copiilor, deoarece nutrienții săi pot fortifica mijloacele de apărare, creând o barieră protectoare împotriva virusurilor. Și adulții o pot consuma pentru a combate bronșita, tusea severă și problemele pulmonare.

Proprietățile bananelor

Cremă de banană și miere ce oferă multe beneficii

Bananele constituie un fruct dulce, versatil și foarte hrănitor. Ele se numără printre cele mai recomandate surse de energie pentru organism și, în plus, pot fortifica sistemul imunitar.

Un alt avantaj al bananelor este reprezentat de conținutul lor semnificativ de fibre, zaharuri naturale, antioxidanți esențiali și minerale. Conținutul lor de acid folic contribuie la producția de globule roșii și albe, ceea ce menține sistemul imunitar puternic.

Bananele nu afectează negativ gâtul și ameliorează iritațiile cauzate de gripe, răceli și alte probleme respiratorii.

Proprietățile mierii

Cremă de banană și miere 100% naturală

Mierea este unul dintre cele mai potente antibiotice oferite de natură. Aceasta intră în categoria de „super-alimente” și este o sursă importantă de vitamine, minerale, antioxidanți și enzime. Consumând miere, mecanismele de apărare ale corpului tău vor fi fortificate și îți va crește nivelul de anticorpi.

Timp de secole, mierea a fost unul dintre cele mai populare remedii naturiste pentru problemele respiratorii. Ea poate ameliora simptomele acestora și, datorită proprietăților sale antimicrobiene, antiinflamatoare și antioxidante, accelerează recuperarea.

Toate aceste beneficii sunt esențiale pentru a trata bolile respiratorii. Totodată, mierea este o sursă de vitamine (C și complexul B) și minerale (potasiu, calciu, fier).

Cum se prepară această cremă de banană și miere

Cremă de banană și miere ușor de preparat

Pentru a prepara crema de banană cu miere, asigură-te că ingredientele pe care le folosești sunt proaspete și 100% ecologice.

Există diverse sortimente de miere care sunt supuse procesării sau rafinării industriale. Deși aroma acestui produs va fi similară mierii ecologice, proprietățile sale medicinale vor fi minime sau nule. Practic, beneficiile remediului obținut vor lăsa de dorit.

Ingrediente

 • 2 banane coapte
 • 2 linguri de miere
 • 1 l de apă caldă

Mod de preparare

 • Mai întâi, decojește cele 2 banane coapte și pune-le într-un recipient.
 • Apoi, adaugă mierea.
 • Pisează fructele cu o furculiță sau lingură până obții o pastă groasă.
 • Toarnă apa calduță peste pastă, acoper-o și las-o la înmuiat 30 de minute.

Mod de consum

 • Servește o lingură sau două de cremă de banană și miere caldă, de cel mult 4 ori pe zi.
 • Depozitează restul cremei în frigider și reîncălzește-o puțin înainte de a o servi din nou.

Reține că, deși acest remediu naturist nu poate face minuni, îl poți folosi cu încredere pentru a ameliora simptomele gripelor și ale răcelilor. Ține cont de indicațiile de mai sus, iar rezultatele obținute nu te vor dezamăgi.

 


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • Goldman RD. Honey for treatment of cough in children. Can Fam Physician. 2014;60(12):1107–1110.
 • Morice AH, McGarvey L, Pavord I; British Thoracic Society Cough Guideline Group. Recommendations for the management of cough in adults. Thorax. 2006;61 Suppl 1(Suppl 1):i1–i24. doi:10.1136/thx.2006.065144
 • Zhang, P., Whistler, R. L., Bemiller, J. N., & Hamaker, B. R. (2005). Banana starch: Production, physicochemical properties, and digestibility – A review. Carbohydrate Polymers59(4), 443–458. https://doi.org/10.1016/j.carbpol.2004.10.014

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.