Cristiano Ronaldo la 39 de ani: dieta care îi asigură succesul
 

Cristiano Ronaldo la 39 de ani: dieta care îi asigură succesul

Poate cineva să urmeze dieta lui Cristiano Ronaldo? Vei fi surprins să afli că da, pentru că nu implică alimente scumpe, ci mai degrabă decizii sănătoase.
Cristiano Ronaldo la 39 de ani: dieta care îi asigură succesul
Maria Patricia Pinero Corredor

Scris și verificat de nutriționistul Maria Patricia Pinero Corredor.

Ultima actualizare: 16 aprilie, 2024

Cristiano Ronaldo continuă să fie o referință sportivă pentru tinerii fotbaliști. Deși a împlinit 39 de ani pe 5 februarie 2024, în 2023 a fost golgheterul sezonului, cu 54 de goluri. La vârsta lui, departe de a-și agăța ghetele în cui, rămâne foarte activ pe teren. Care este dieta lui Cristiano Ronaldo?

Bucătarul lui Cristiano Ronaldo, italianul Giorgio Barone, a oferit indicii în diverse interviuri despre meniul vedetei portugheze.

Trebuie să ai grijă de corpul tău ca și cum ai avea grijă de un Ferrari.

~ Giorgio Barone ~

Ce alimente include Cristiano Ronaldo în dieta sa?

Jucătorul vedetă al clubului Al-Nassr știe că dieta este foarte importantă. Prin urmare, aceasta este mereu planificată cu atenție de către diverși profesioniști, care îl însoțesc în fiecare țară pe care o vizitează.

Giorgio Barone a fost bucătarul său personal în perioada petrecută la Juventus. Deși am putea presupune că dieta fotbalistului implică mese foarte scumpe și mâncăruri sofisticate, acest lucru nu este adevărat. Spre surprinderea multora, bucătarul a dezvăluit că alimentele de bază cu care a pregătit dieta lui Cristiano Ronaldo au fost naturale, organice și deloc scumpe.

S-au remarcat opțiuni precum puiul, peștele, fructele de mare, ouăle și carnea de vită. Toate acestea sunt surse de proteine de înaltă calitate biologică, datorită aportului lor ridicat de aminoacizi esențiali.

Dintre cereale, fotbalistul a ales orezul negru, care conține fibre și antioxidanți. Potrivit unui articol publicat de revista Food Chemistry Advances, această cereală are efecte pozitive asupra constipației, anemiei, inflamației sistemice și obezității.

Cristiano Ronaldo consumă și grăsimi sănătoase, precum avocado. Școala de Sănătate Publică a Universității Harvard susține că grăsimea de avocado este o opțiune sănătoasă, deoarece nu influențează nivelul colesterolului din sânge. În plus, fructele sunt sărace în carbohidrați și bogate în fibre.

Bucătarul a folosit în mod regulat ulei de cocos.Acest ingredient conține antioxidanți, cum ar fi polifenolii și flavonoidele. Acești compuși au efecte antiinflamatorii și de protecție a creierului, așa cum se arată într-un studiu publicat în Journal of Food Science.

Ce alimente nu apar în dieta lui Cristiano Ronaldo?

Barone crede că trupul ar trebui îngrijit ca un bun foarte prețios. Deci, din dieta pe care a pregătit-o pentru fotbalist, următoarele ingrediente au fost excluse:

Desigur, Giorgio Barone nu greșește și știința îl susține. Institutul Național al Inimii, Plămânilor și Sângelui subliniază că trebuie să reducem consumul acestor componente pentru a avea o greutate sănătoasă.

De exemplu, zahărul adăugat furnizează calorii, dar nu și nutrienții de care organismul are nevoie pentru un echilibru adecvat. În schimb, se recomandă zaharurile naturale din fructe și legume. Desigur, în proporții potrivite, pentru că pot oferi și un exces de energie.

Chef Giorgio Barone cu Cristiano Ronaldo
Barone cu Ronaldo. Barone a fost și bucătarul privat al lui Buffon și Pavard. Sursa: Instagram @chef_barone

Acestea sunt preparatele preferate ale vedetei

Dieta tipică a lui Cristiano Ronaldo include 6 mese pe zi, pe care le mănâncă la fiecare 3 sau 4 ore. Astfel, își menține nivelurile de energie cerute de performanțele sale incontestabile.

Portughezul își începe ziua cu iaurt cu conținut scăzut de grăsimi, ouă, brânză și șuncă. La prânz, se bucură de o salată proaspătă cu pui. Fructele și pâinea prăjită cu avocado se numără printre gustările sale.

Cina conține pește cu legume. Printre opțiuni se numără bibanul de mare, codul, dorada și peștele-spadă.

Una dintre cele mai solicitate preparate este codul cu ceapă, omletă și cartofi. Alte alimente preferate sunt:

  • Tartar de somon cu nucă de cocos
  • Clătite cu afine, pere și stafide

Dieta lui Cristiano Ronaldo nu este singurul lui secret

Ca sportiv de performanță, Cristiano Ronaldo știe să combine dieta cu o bună hidratare. Acordă prioritate apei și exclude băuturile zaharoase și alcoolice.

Antrenamentul său constant susține definirea mușchilor și agilitatea pe teren. El poate fi văzut pe rețelele de socializare folosind bicicleta staționară și banda de alergare, lucrând cu greutăți și făcând cardio. Portughezul are o combinație interesantă de rezistență și forță. El combină exercițiile cardiovasculare cu greutățile.

De asemenea, doarme bine și se odihnește suficient. Chef Barone a afirmat: „Odihna este la fel de importantă ca antrenamentul și alimentația”.

Fără îndoială, disciplina, perseverența și menținerea unui stil de viață sănătos sunt secretele lui Cristiano Ronaldo.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.