Dieta și antrenamentul lui Adama Traoré
 

Dieta și antrenamentul lui Adama Traoré

Adama Traoré este un fotbalist foarte rapid și puternic, cu volum muscular ridicat. Descoperiți cum și-a transformat corpul prin antrenament și dietă!
Dieta și antrenamentul lui Adama Traoré
Leonardo Biolatto

Verificat și aprobat de medicul Leonardo Biolatto.

Ultima actualizare: 16 iunie, 2023

Văzându-l pe Adama Traoré pe terenul de joc, diferența dintre el și adversarii și coechipierii săi în ceea ce privește construcția este uimitoare. Fizicul impresionant pe care îl posedă se bazează, desigur, pe antrenament și dietă. În ce constă dieta și antrenamentul lui Adama Traoré?

Cei mai puternici fotbaliști din punct de vedere fizic tind să joace în apărare sau ca atacanți centrali. Acest lucru le permite să recupereze sau să protejeze mingea. Traoré nu joacă pe niciuna dintre aceste poziții, ci este mijlocaș lateral. În ciuda dimensiunii sale fizice mari, este un jucător de neoprit când vine vorba de viteză.

În ce constă antrenamentul lui Adama Traoré?

Genetica îl favorizează pe Adama Traoré. De la debutul la FC Barcelona în 2015, acesta s-a transformat foarte mult. Fotbalistul a jucat la Aston Villa, Middlesbrough și Wolverhampton, timp în care musculatura lui a crescut enorm. La întoarcerea la Barça în 2022, nu mai era înalt și slab, așa cum plecase.

Adama Traore pe teren
Deși există o bază genetică în spatele capacității jucătorului de a-și crește masa musculară, dăruirea și disciplina nu pot fi ignorate.

Antrenament solicitant, dar fără greutăți

Într-un interviu, Adama Traoré a spus că nu face exerciții cu greutăți la sală. Jucătorul a explicat că genetica îi face musculatura să crească.

Spaniolul folosește antrenamentul cu propria greutate corporală pentru a-și îmbunătăți agilitatea, explozivitatea și puterea, potrivit antrenorului său, Nacho Villalba. Predominanța fibrelor musculare albe generează un volum mai mare, fără a fi nevoie de exerciții izolate.

Unul dintre elementele care îl ajută pe Adama Traoré la antrenament sunt benzile elastice. Deși par a fi instrumente elementare, acestea pot să ofere o rezistență de până la 50 de kilograme și sunt ideale pentru a lucra partea inferioară a corpului.

De asemenea, jucătorul se bazează pe aparate de antrenament izoinerțiale, care sunt la fel sau mai solicitante decât cele tradiționale. Acestea servesc pentru a lucra atât contracția, cât și întinderea mușchilor.

Într-un fel sau altul, Traoré generează suficientă tensiune musculară pentru a provoca ruperea fibrelor musculare. Acestea, prin refacere, se adaptează pentru a rezista acestor stimuli și conduc la hipertrofie.

Alți fotbaliști merg la sală

Pregătirea fizică a lui Adama Traoré îl diferențiază de alți fotbaliști, precum Cristiano Ronaldo. Portughezul merge la sală pentru a-și întări mușchii și este unul dintre fotbaliștii care se bucură în prezent de un fizic excepțional.

La fel ca Ronaldo face și Leon Goretzka, un fotbalist german care în 2020 a trecut printr-o transformare foarte asemănătoare cu cea trăită de Traoré. Acești trei fotbaliști au reușit să-și adapteze rutina de antrenament la particularitățile corpului lor pentru a-și atinge scopul.

Dieta lui Adama Traoré

Toate antrenamentele trebuie să fie însoțite de o dietă adecvată. În anii în care Traoré a prioritizat dezvoltarea masei sale musculare, proteinele au fost nutrientul central în dieta sa.

Acest lucru se datorează faptului că, după cum arată un studiu publicat în British Journal of Sports Medicine, proteinele contribuie la creșterea musculară atunci când sunt combinate cu antrenamentul corespunzător. Carbohidrații se folosesc mai ales după antrenamente și meciuri, deoarece permit refacerea rezervelor de glicogen.

Grăsimile sunt un alt nutrient prezent în dieta lui Adama Traoré, deoarece oferă energie și îndeplinesc funcții hormonale importante.

Fotbalistul ia și suplimente. Acesta este un aspect la care trebuie să fie foarte atent, întrucât regulile antidoping ale fotbalului interzic consumul anumitor substanțe capabile să îmbunătățească performanța într-un mod nefiresc.

Antrenamentul lui Adama Traoré pe terenul de fotbal
Dietele cu proteine favorizează creșterea masei musculare. Există și suplimente alimentare utile în acest scop.

Fizicul impresionant și antrenamentul lui Adama Traoré

Pe lângă îmbunătățirea performanței, musculatura dezvoltată l-a „blindat” pe Traoré împotriva accidentărilor. Cu excepția unei fracturi de metatarsian în sezonul 2015/2016, atacantul a stat în afara terenului doar 20 de zile. În 2015 a suferit o accidentare ușoară, iar în iulie 2022 a avut o leziune musculară la nivelul coapsei.

Ținând cont de acest lucru și de viteza fotbalistului, putem concluziona că fizicul său nu este o povară, ci mai degrabă un instrument. Adama Traoré ne arată ce pot face antrenamentul și dieta de calitate.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.