Leziunile lui Cristiano Ronaldo - Doza de Sănătate
 

Leziunile lui Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo are o carieră remarcabilă. Cu toate acestea, a trebuit să lipsească de multe ori de pe teren. Vrei să știi care sunt accidentările pe care le-a suferit acest fotbalist de renume mondial? Hai să aruncăm o privire!
Leziunile lui Cristiano Ronaldo

Ultima actualizare: 04 iulie, 2021

A vorbi despre CR7 înseamnă a te referi inexorabil la un atlet care a înțeles cerințele fotbalului de elită și și-a adaptat obiceiurile pentru a spori performanța sportivă. În ciuda acestui fapt, jucătorul născut în Funchal s-a confruntat cu probleme fizice care i-au împiedicat continuitatea în momente specifice. În rândurile de mai jos, vom detalia leziunile grave ale lui Cristiano Ronaldo.

Cariera de până acum a lui Cristiano Ronaldo marchează o trecere prin echipele de tineret de la Nacional, Sporting Lisabona, Manchester United, Real Madrid și Juventus; extrema stângă a acumulat până acum 26 de probleme fizice, dintre care doar 6 au meritat o absență de peste 14 zile. Să aruncăm o privire mai atentă!

Leziunile lui Cristiano Ronaldo

Vom face un tur cronologic al celor mai grave accidentări suferite de Cristiano Ronaldo în cariera sa de până acum. Vom sublinia timpul de recuperare, meciurile pierdute și gravitatea afectării fizice. Să începem!

1. Ruptura ligamentului gleznei

Primele vești proaste în fotbalul profesionist au apărut în 2008, când Cristiano Ronaldo juca la Manchester United sub îndrumarea tehnică a marelui Alex Ferguson. A fost vorba despre o ruptură a ligamentului de la glezna dreaptă care a generat o mulțime de incertitudine cu privire la recuperarea sa.

Cu toate acestea, chirurgul olandez Niek van Dijk a reparat pagubele. Astfel, atacatorul portughez s-a confruntat cu o perioadă de recuperare de 94 de zile, ceea ce a reprezentat pierderea a 11 meciuri oficiale.

Leziunile lui Cristiano Ronaldo
Leziunile la gleznă sunt frecvente în lumea fotbalului, deoarece este vorba despre o articulație care este în mod constant suprasolicitată la alergare și lovirea mingiei.

2. Edem osos la gleznă

În 2009, purtând cămașa lui Real Madrid, fantomele gleznei drepte care păreau îngropate la Old Trafford s-au întors să-l bântuie pe Ronaldo. De data aceasta, a existat un edem osos (acumulare de lichid inflamator în os) pe partea mediană a gleznei drepte, rezultatul unei lovituri a lui Souleymane Diawara într-un meci din Liga Campionilor împotriva Olympique de Marseille.

Deși medicii clubului Merengue au fost responsabili de tratament, Cristiano Ronaldo s-a sfătuit și cu Niek van Dijk, care îl tratase în urmă cu un an. Pe scurt, a stat în afara terenului 42 de zile și 9 meciuri.

3. Ruptura fibrei bicepsului

În aprilie 2014, în timpul campaniei 2013-14, fibrele din bicepsul femural stâng s-au rupt cu 10 minute înainte de finalul unui sfert de finală a Ligii Campionilor împotriva echipei Borussia Dortmund.

Fotbalistul a stat în afara terenului 18 zile, echivalent cu 4 meciuri (inclusiv finala Cupei Regelui și semifinalele Ligii Campionilor), care au fost cruciale pentru destinul echipei conduse de Carlo Ancelotti.

4. Tendinită rotuliană

O altă leziune grava a lui Cristiano Ronaldo a fost o tendinită rotuliană la piciorul stâng. A apărut, de asemenea, în 2014, la 4 luni după ruperea fibrelor bicepsului.

Această inflamație a microfibrelor tendonului genunchiului i-a afectat performanța la Cupa Mondială din Brazilia în 2014, întrucât nu s-a odihnit așa cum i-au recomandat medicii la acea vreme. La Real Madrid, timpul de recuperare a fost de 17 zile, adică 2 meciuri oficiale.

5. Distorsiunea ligamentului genunchiului

Următoarea pe lista de dificultăți fizice pe care le-a suportat Ronaldo a avut loc în iulie 2016. Vorbim despre o ruptură a ligamentului lateral intern al genunchiului stâng. Acest lucru s-a întâmplat după înclinarea interioară a articulației, care a necesitat o întindere disproporționată și bruscă.

Drept urmare, golgheterul din istoria Portugaliei și a lui Real Madrid a fost nevoit să ia o pauză de 59 de zile (3 meciuri oficiale cu tricoul alb).

6. Leziuni la nivelul coapsei

În timp ce era la Juventus, momentul suspansului pentru fanii Vecchia Signora a venit în timp ce Cristiano Ronaldo juca într-un meci de calificare pentru Euro 2020.

Flexorii coapsei drepte au cedat în timpul unui meci împotriva Serbiei la jumătatea primei reprize. Vătămarea s-a produs la o pasă proastă a mijlocașului Rafa Silva, pe care Cristiano Ronaldo a încercat să o salveze. Cu toate acestea, nevoia de a schimba direcția în cursă a ajuns să afecteze atacantul.

Numărul total de zile de recuperare a fost de 14 și au existat 3 meciuri în care Juve nu avea jucătorul principal.

7. Concediu medical din cauza infecției cu coronavirus

Cristiano Ronaldo a lipsit de la câteva meciuri și din cauza infecției COVID-19. Această boală i-a afectat performanța în sezonul 2020-21, având nevoie de un tratament de 16 zile. A pierdut 3 meciuri din Seria A italiană, în care Andrea Pirlo nu a putut să-l introducă pe teren.

Fotbalist accidentat
Extremitățile inferioare ale jucătorilor de fotbal suferă adesea accidentări. În orice caz, una dintre cele mai recente absențe ale lui Cristiano Ronaldo a fost provocată de COVID-19.

Leziunile și obiceiurile de viață ale lui Cristiano Ronaldo

Deși rănile suferite de Cristiano Ronaldo ne arată că nu este un robot, el se află încă într-un loc de onoare. Din sezonul 2003-04, el nu a mai jucat mai puțin de 35 de jocuri pe sezon. Mai mult, numărul său mediu de meciuri jucate pe sezon este de 46,3.

Toate acestea se datorează obiceiurilor sănătoase pe care le-a menținut mulți ani, inclusiv următoarele:

  • Zero băuturi răcoritoare. Apa este băutura sa preferată.
  • Absența cărnii roșii sau a produselor congelate din dietă.
  • Acordă prioritate consumului de carne de pui și pește.
  • Doarme de 5 ori pe zi. Ronaldo împarte cele 7-8 ore de somn recomandate în 5 reprize, fiecare de 90 de minute.

Vom vedea dacă Cristiano Ronaldo va ajunge la accidentări majore. Între timp, statisticile indică faptul că pensionarea sa este deocamdată departe.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.