Sănătate

Sănătatea înseamnă prevenție, cunoaștere și tratament. În această secțiune îți vom oferi informații despre corpul uman și modul său de funcționare, afecțiuni și boli, principalele lor tratamente și primul ajutor.

Cum afectează COVID-19 organismul?

COVID-19 este virusul care a zguduit o mare parte a planetei în ultimele câteva luni. Infecția pe care acest virus o provoacă a devenit pandemie și afectează un număr extraordinar de mare de oameni, în special în China și Europa.…

Este periculos coronavirusul la copii?

În prezent, aproape întreaga lume este în alertă cu privire la noul tip de coronavirus. În ciuda tuturor informațiilor apărute și fricii pe care o resimt oamenii, nu toate informațiile din spațiul public sunt corecte și de încredere. Este periculos…

Ce sunt păduchii pubieni sau lățeii?

Păduchii pubieni sau lățeii sunt insecte mici care trăiesc în părul din zona pubiană a oamenilor. Această afecțiune este considerată o boală cu transmitere sexuală, deși contactul intim nu este singura cale de transmitere a bolii.

De ce răcim? Cum ne protejăm?

Răceala este una dintre cele mai frecvente boli. De fapt, acesta este unul dintre cele mai comune motive pentru care oamenii merg la medicul de familie, iar copiii lipsesc de la școală. Totuși, de ce răcim și cum ne protejăm?

Tratamentul cu Prozac pentru depresie

Tratamentul cu Prozac pentru depresie are la baza o substanță activă numită fluoxetină. Acesta este un antidepresiv comun. De fapt, a fost considerat un medicament revoluționar pentru tratarea depresiei, deoarece a fost primul pe care medicii generaliști l-au prescris.