Antrenamentul lui Casemiro la Real Madrid
 

Antrenamentul lui Casemiro la Real Madrid

Casemiro este unul dintre cei mai apreciați mijlocași centrali din lume. Pentru a-și atinge potențialul maxim, brazilianul recurge la diverse antrenamente.
Antrenamentul lui Casemiro la Real Madrid

Ultima actualizare: 23 mai, 2023

După recentul său transfer la Manchester United în valoare de 70 de milioane de euro, Casemiro a devenit una dintre cele mai scumpe vânzări din istoria lui Real Madrid. În cele nouă sezoane cu echipa albă și în mare parte datorită pregătirii sale, a câștigat multe titluri și și-a lăsat amprenta pe terenul stadionului Santiago Bernabéu. În ce constă antrenamentul lui Casemiro?

Amprenta lui Casemiro nu este doar metaforică. Casemiro este un jucător care se remarcă pe teren, având o capacitate aerobă uimitoare. Prezența sa a fost esențială pentru nu mai puțin de 5 Ligi ale Campionilor, 3 Ligi Spaniole, 3 Cupe Mondiale și 3 Supercupe Spaniole cu Real Madrid.

Antrenamentul lui Casemiro

Dincolo de calitatea sa incontestabilă și de contribuția pentru echipa sa, Casemiro are o capacitate fizică impresionantă. Pentru a atinge această stare, brazilianul recurge la diferite metode pentru a lucra anumite zone ale corpului. În continuare, vom detalia câteva dintre ele.

Casemiro pe teren
Hipoxia intermitentă și antrenamentul încrucișat sunt câteva dintre strategiile lui Casemiro pentru a fi la nivel înalt în sport.

Antrenament cu hipoxie intermitentă

Această metodă constă în folosirea unei măști numite și mască de antrenament. Aceasta este plasată pe gură și nas pentru a respira mai greu.

Masca de antrenament limitează oxigenul în timpul activității fizice. Sarcina acesteia este de a simula condițiile de antrenament la altitudine, care favorizează accelerarea metabolismului și generarea de globule roșii, celule cheie pentru transportul oxigenului și transformarea acestuia în dioxid de carbon.

Rutina de antrenament a lui Casemiro pentru zona trunchiului

Trunchiul, adică regiunea care include mușchii abdominali și partea inferioară a spatelui, este cheia performanței unui sportiv. Printre alte beneficii, întărirea trunchiului se traduce prin mai multă stabilitate, echilibru și forță.

După cum a arătat pe rețelele sale de socializare, Casemiro este capabil să efectueze exerciții extrem de complexe pentru această musculatură. De exemplu, a fost înregistrat folosind roata abdominală… pe o bandă de alergare!

Într-un alt videoclip, îl putem vedea pe jucătorul brazilian făcând scândura abdominală pe o minge elvețiană care plutește într-o piscină.

De asemenea, Casemiro face exerciții pentru abdomen cu bara. Pentru a face acest lucru, se întinde cu fața în sus pe podea, cu o bară în spatele liniei capului. Din acea poziție, ținând bara cu brațele, efectuează mișcarea de ridicare și coborâre a picioarelor fără a îndoi genunchii.

Coordonare, o altă capacitate pe care o antrenează Casemiro

Un alt exemplu de antrenament are legătură cu coordonarea. Casemiro combină o minge de fotbal și o minge de tenis, folosind ochelari pentru a-și îngreuna vederea, un antrenament pe care îl numește „Smart Gym”.

De asemenea, fotbalistul ne-a arătat  momente amuzante jucând baschet. Deși nu a avut prea multă precizie, și-a demonstrat abilitatea de a sări perfect.

De ce este antrenamentul încrucișat benefic? Deoarece face posibilă generarea de noi stimuli în mușchi și elimină riscul obișnuinței generat de mișcările repetitive.

Fotbalistul Casemiro p teren
La 30 de ani, Casemiro are o performanță sportivă remarcabilă. Prin urmare, mai multe echipe aspiră la acesta.

Antrenamentul lui Casemiro îi crește performanța

Ținând cont de angajamentul și disciplina fotbalistului, nu este de mirare că rămâne în formă maximă la 30 de ani. Echipe mari din Europa se luptă pentru a-l cumpăra.

O altă informație care reflectă starea sa fizică sunt accidentările suferite. Cu o medie de o accidentare pe sezon, Casemiro a avut doar două leziuni musculare minore. Cea mai lungă perioadă de timp petrecută în afara terenului a apărut din caua unei fisuri de peroneu, care l-a lăsat ținut pe bancă timp de 60 de zile.

Casemiro și sesiunile sale de antrenament sunt doar un exemplu despre ceea ce pot oferi angajamentul și atenția la detalii. La Manchester United, Casemiro va da dovadă de performanța cu care ne-a obișnuit.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.