Cele 3 accidentări serioase la Real Madrid
 

Cele 3 accidentări serioase la Real Madrid

O echipă de elită, precum Real Madrid, trebuie să facă față multor meciuri în fiecare sezon. Solicitarea fizică poate duce la o serie de accidentări.
Cele 3 accidentări serioase la Real Madrid
Leonardo Biolatto

Verificat și aprobat de medicul Leonardo Biolatto.

Ultima actualizare: 13 mai, 2023

Real Madrid s-a confruntat cu accidentări serioase. Karim Benzema, Eder Militao și Lucas Vázquez au suferit leziuni care apar frecvent în fotbal, dar care nu pot fi neglijate.

Într-un sezon de fotbal la nivel înalt, este normal ca fotbaliștii să petreacă mai multe zile, săptămâni sau luni pe bancă din cauza accidentărilor. Uneori, toate aceste accidentări apar într-un interval de timp scurt, așa cum se întâmplă la Real Madrid.

Cele 3 accidentări serioase la Real Madrid

Karim Benzema

Prima problemă a echipei a apărut într-un meci din UEFA Champions League împotriva lui Celtic (Scoția). Vedeta afectată a fost unul dintre cei mai buni fotbaliști: Karim Benzema, un sportiv care își îngrijește foarte bine fizicul, dar care, desigur, nu este scutit de accidentări.

Francezul a avut două probleme musculare la coapsa dreaptă. Pe de o parte, a avut o leziune la mușchiul semitendinos, care participă la flexia genunchiului și la extensia șoldului.

Pe de altă parte, Benzema și-a suprasolicitat cvadricepșii. Nu este o leziune în sine, dar provoacă disconfort și poate duce la o afecțiune mai gravă care necesită recuperare îndelungată.

Karim Benzema accidentat la Real Madrid
Pe lângă problema musculară, Benzema are o bursită la genunchi care îl ține pe bancă timp de 10 zile.

Militao, a doua accidentare la Real Madrid

Fundașul brazilian a avut probleme fizice în meciul din Liga Campionilor împotriva lui Celtic. În cazul lui, a fost o leziune a ischiogambierilor. La fel ca Benzema, Militao s-a suprasolicitat. Această regiune anatomică este situată între fesieri și partea anterioară a genunchiului și este formată din mușchiul semitendinos, mușchiul semimembranos și bicepsul femural.

Suprasolicitarea musculară apare din cauza efortului excesiv sau încălzirii insuficiente. Indiferent de origine, de obicei nu necesită mai mult de 10 zile pentru o recuperare completă.

Lucas Vázquez a completat șirul accidentărilor

Lucas Vázquez a fost ultimul care a suferit o accidentare musculară. În cazul jucătorului de 31 de ani, este vorba de o afecțiune a mușchiului gracilis, care este situat în interiorul coapsei, de la osul coxal până la tibie.

Această structură face parte din grupul mușchilor adductori. Principalele sale funcții sunt flexia și rotația internă și mediană a genunchiului, precum și flexia șoldului.

Lucas Vazquez joacă la Real Madrid
În fotbal, cvadricepsul este întotdeauna suprasolicitat. 

Aceste accidentări la Real Madrid sunt o coincidență?

Analizând cele trei cazuri menționate, se poate observa că toate sunt leziuni musculare în partea inferioară a corpului, mai exact în zona coapselor. Aceste leziuni sunt un indiciu asupra efortului la care sunt fotbaliștii de elită.

Într-o lună calendaristică, echipa a jucat cinci meciuri în La Liga, două în UEFA Champions League, mai multe amicale în Statele Unite și o finală a Supercupei Europei împotriva echipei Eintracht Frankfurt.

Și vârsta este un factor care trebuie luat în considerare. Deși Militao este tânăr (24 de ani), Benzema și Vázquez au deja peste 30 de ani. Același lucru este valabil și pentru alți jucători din lot, precum Luka Modric, Toni Kross și Dani Carvajal.

Real Madrid a excelat la aspectul fizic

Dacă există ceva la care Real Madrid a excelat după revenirea lui Carlo Ancelotti ca antrenor, este aspectul fizic. Revenirile epice în prelungiri din ultimii ani dovedesc eficacitatea metodei lui Antonio Pintus, preparatorul fizic al echipei.

Cu toate acestea, șirul de accidentări reprezintă un semnal de alarmă. Trei leziuni musculare similare într-o lună necesită adaptarea strategiei la condiția fizică a jucătorilor.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.