Atlético Madrid și accidentările care complică apărarea
 

Atlético Madrid și accidentările care complică apărarea

Planurile unei echipe se complică atunci când accidentările țin pe bancă jucătorii. Atlético Madrid are probleme mari cu jucătorii din apărare.
Atlético Madrid și accidentările care complică apărarea
Leonardo Biolatto

Verificat și aprobat de medicul Leonardo Biolatto.

Ultima actualizare: 25 aprilie, 2023

Există echipe de fotbal și jucători care au mari bătăi de cap din cauza accidentărilor. Atlético Madrid se confruntă cu accidentările apărătorilor săi, care nu au fost deloc în formă în multe dintre meciurile disputate.

În ultimii ani, calendarul fotbalistic este din ce în ce mai solicitant. Afecțiunile fizice pot influența performanța oricărei echipe.

Atlético Madrid și accidentările care complică apărarea

Uruguayanul José María Giménez și sârbul Stefan Savic sunt două piese cheie în schema defensivă a lui Diego Simeone. Cu toate acestea, i-am văzut mai mult pe bancă decât pe teren din cauza mai multor accidentări pe care le vom analiza mai jos.

Amigdalita, prima problemă a uruguayanului

Pierderea unui meci din cauza amigdalitei nu este o întâmplare obișnuită în fotbal. Cu toate acestea, José María Giménez s-a îmbolnăvit la prima întâlnire din La Liga.

Această boală este o infecție virală sau bacteriană a amigdalelor. Pe lângă durere, provoacă febră și dificultăți de vorbire și înghițire a alimentelor.

De obicei, amigdalita se ameliorează în 3 până la 5 zile după începerea tratamentului medical. Boala lui Giménez a fost mai severă și a implicat aproximativ 10 zile de inactivitate.

Probleme lombare pentru Josema Giménez

La trei săptămâni după ce s-a vindecat de amigdalită, fundașul a avut probleme în partea de jos a spatelui, care l-au ținut în afara terenului . În acest caz, accidentarea a apărut după un meci cu Porto în Liga Campionilor. Potrivit fotbalistului, durerea începe la un nerv și se extinde în jos.

Disconfortul nervos apare atunci când se exercită o presiune excesivă asupra zonelor înconjurătoare. De exemplu, poate fi cazul unei lovituri la un mușchi, un tendon sau un os, așa cum s-a întâmplat cu fundașul de la Atlético Madrid.

Cum se tratează problema? În general, se folosesc tratamente conservatoare, odihnă și kinetoterapie. Problema poate dura câteva zile sau săptămâni.

Leziune la spate
Lezarea nervului sciatic, situat în partea inferioară a spatelui, provoacă dureri lombosciatice.

Savic și leziunile musculare

Fundașul sârb în vârstă de 31 de ani a avut mai multe accidentări musculare în ultimele luni ale anului 2021. Aceste probleme au revenit în august 2022.

Stefan Savic s-a accidentat la coapsă într-un meci cu Villarreal. Acesta a suferit o ruptură.

Există mai multe tipuri de rupturi, în funcție de gravitatea leziunii. Aceasta este determinată de numărul de fibre musculare rupte. Rupturile variază de la gradul 1 (cel mai puțin grav, cu rupturi minime), până la gradul 3 (cel mai grav, cu rupturi musculare totale care se tratează chirurgical). Gradul 2 presupune rupturi parțiale ale mușchilor.

De ce poate apărea o ruptură musculară? Este rezultatul întinderii excesive care depășește rezistența fibrelor musculare. De asemenea, slăbiciunea, rigiditatea și oboseala musculară joacă un rol important.

Reguilón, o altă accidentare la Atlético Madrid

Sergio Reguilón a sosit recent la Atlético Madrid, dar accidentările nu i-au permis să joace. Acesta a fost operat la sfârșitul lunii august 2022 pentru o durere inghinală.

Durerea inghinală apare atunci când mușchii sunt supraîncărcați după ce au făcut mișcări repetate. Dacă nu ești într-o formă fizică bună, daca încălzirea dinaintea activității fizice este deficitară sau dacă exista slăbiciune musculară în zonă, riscul de a suferi de durere inghinală crește.

Cum se tratează? Abordarea conservatoare include kinetoterapie și electrostimulare. În plus, în caz de durere severă pot fi prescrise antiinflamatoare. În cele mai grave cazuri, poate fi necesară o intervenție chirurgicală pentru a reduce presiunea în zonă.

Radiografie a pelvisului
Durerea inghinală este frecventă în fotbal. Cu toate acestea, originea bolii nu este încă clară.

„Atleții” se confruntă cu accidentări dese

Am vorbit despre boli infecțioase, traumatisme și leziuni musculare. Partea bună este că recuperarea în fiecare caz durează doar câteva săptămâni. Prin urmare, Giménez, Savic și Reguilón vor putea intra pe teren după câteva sesiuni de recuperare.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.