Dieta de 75 de kilograme pe care a urmat-o Gonzalo Higuaín în Italia
 

Dieta de 75 de kilograme pe care a urmat-o Gonzalo Higuaín în Italia

În spatele golurilor celor mai buni atacanți din lume se află multă muncă și dăruire. Pentru a-și continua cariera, Higuaín a trebuit să muncească enorm.
Dieta de 75 de kilograme pe care a urmat-o Gonzalo Higuaín în Italia
Leonardo Biolatto

Verificat și aprobat de medicul Leonardo Biolatto.

Ultima actualizare: 25 martie, 2023

Gonzalo Higuaín, un atacant care a știut să strălucească la cele mai bune echipe din lume, și-a anunțat retragerea din fotbalul profesionist. Pe lângă marile sale realizări, cariera sa a avut și momente dificile, cum ar fi atunci când a trebuit să urmeze dieta de 75 de kilograme.

Atacantul franco-argentinian a jucat la echipe de top, precum River Plate, Real Madrid, Juventus și AC Milan, printre altele. La un moment dat în timpul carierei sale sportive, criticile referitoare la supraponderalitate l-au forțat să facă un efort imens.

Ce presupune dieta de 75 de kilograme adoptată de Gonzalo Higuaín?

Dieta lui Gonzalo Higuaín nu este un plan alimentar în sine, așa cum este dieta paleo sau keto. Această dietă a fost concepută pentru nevoile specifice ale fotbalistului, care la acea vreme juca la Juventus în Italia.

Premisa acestei diete a fost faptul că Higuain, care are 1,84 metri înălțime, nu ar trebui să cântărească mai mult de 75 de kilograme. Acest plan alimentar a fost implementat de jucător de la sosirea sa la Juventus în 2017, dar abia în 2019 a fost făcut public în Italia.

La această greutate, atacantul a ajuns la cel mai bun nivel. În ultimul său sezon la echipa italiană, starea sa fizică a fost pusă sub semnul întrebării. Totuși, Pipa a avut 12 goluri și 10 pase decisive în 53 de meciuri.

Gonzalo Higuaín la Juventus
La Juventus, Gonzalo Higuaín a urmat dieta de 75 de kilograme.

Modificări alimentare în dieta de 75 de kilograme a lui Gonzalo Higuaín

Greutatea corporală este unul dintre cei mai importanți indicatori – dar nu singurul – atunci când se evaluează starea unui atlet. Aceasta are o relație directă cu construcția fizică și înălțimea. Pe baza acestor parametri, greutatea ideală a unei persoane poate fi calculată rapid.

Este clar că cerințele pentru sportivi sunt ceva mai mari. Anumite practici pot avea rezultate notabile, așa cum s-a întâmplat cu dieta lui Gonzalo Higuaín.

Acestea sunt câteva recomandări pe care fotbalistul le-a urmat pentru a-și atinge scopul:

  • Eliminarea consumului de grăsimi saturate: Deși pot fi bune pentru sănătate în cantități moderate, jucătorul a fost nevoit să le elimine din alimentație pentru a-și controla greutatea.
  • Restricționarea sau scăderea carbohidraților: atunci când nu sunt utilizați pentru energie, acești nutrienți se acumulează sub formă de grăsime. De aceea, Higuaín ți-a redus drastic consumul.
  • Aport crescut de proteine: pe lângă faptul că sunt importante pentru organism, proteinele sunt cheia dezvoltării masei musculare.

De ce unii oameni se îngrașă mai ușor?

Există anumite persoane care, din cauza geneticii și metabolismului, au tendința de a se îngrășa mai ușor. Gonzalo Higuaín se află în această categorie. Acest lucru l-a forțat să aibă grijă de sine mai mult decât alți fotbaliști.

Deși partea genetică are foarte mult de-a face cu această predispoziție, există și alți factori care pot fi ajustați pentru a evita îngrășarea. Desigur, unul dintre ei este alimentația, la fel ca și practicarea regulată a exercițiilor fizice.

Alți factori care influențează creșterea în greutate sunt stresul și anxietatea, potrivit unui studiu publicat în Journal of Postgraduate Medicine.

În plus, atunci când microbiota intestinală (microorganismele care trăiesc în intestine) este alterată, poate apărea creșterea în greutate.

Fotbalistul Gonzalo Higuaín
Gonzalo Higuaín a avut performanțe grozave cu echipa națională a Argentinei.

Gonzalo Higuaín: un marcator pe care fotbalul îl va ține minte

Cu 333 de goluri în peste 700 de meciuri jucate — inclusiv în finala Cupei Mondiale din 2014 cu Naționala Argentinei —, Gonzalo Higuaín a reușit să câștige un loc printre cei mai buni jucători ai lumii. În ultimele sale sezoane în Liga Statelor Unite, MLS, performanța sa a fost foarte bună.

El Pipa a concurat întotdeauna cu vedete precum Lionel Messi, Cristiano Ronaldo și Karim Benzema. În plus, a fost un exemplu de sacrificiu și disciplină în sport.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.