Cum se aseamănă dieta lui Erling Haaland cu cea a lui Cristiano Ronaldo?
 

Cum se aseamănă dieta lui Erling Haaland cu cea a lui Cristiano Ronaldo?

Toți marii sportivi au un idol pe care îl admiră și îl copiază. Al lui Haaland este Cristiano Ronaldo, pe care îl urmează în alimentație, antrenament și chiar stil de joc.
Cum se aseamănă dieta lui Erling Haaland cu cea a lui Cristiano Ronaldo?

Ultima actualizare: 12 iunie, 2022

Pe baza golurilor și statisticilor aproape ireale, Erling Braut Haaland a devenit unul dintre cei mai buni atacanți din lume. Fotbalistul norvegian, în vârstă de doar 21 de ani, are o condiție fizică impresionantă. Cum se aseamănă dieta lui Erling Haaland cu cea a lui Cristiano Ronaldo?

Fotbalistul din Leeds (Anglia) este unul dintre marii fotbaliști ai momentului, în ciuda înălțimii sale de 1,94 metri. Cu toate acestea, cântarul arată doar 88 de kilograme. Totul are de-a face cu alimentația și antrenamentul strict urmate încă din copilărie. Ambele copiază o vedetă a sportului cu un stil de joc foarte asemănător: Cristiano Ronaldo.

Dieta lui Erling Haaland

Planul alimentar al lui Haaland presupune un aport de aproximativ 4.000 de calorii pe zi. Este aproximativ dublu față de ceea ce consumă de obicei un adult.

Aceste calorii sunt împărțite în 6 mese zilnice, special pregătite de un bucătar exclusivist pe care norvegianul l-a angajat. O strategie similară este aplicată și de alți fotbaliști, precum Vinícius Junior de la Real Madrid.

Pentru aportul de proteine, apelează la carnea de pui și pește, două dintre cele mai importante și sănătoase surse ale acestui nutrient. Alături pune legume proaspete.

Aportul de carbohidrați se realizează prin paste, fără ulei și fără sare. Sunt evitate alimentele congelate semipreparate și gustările dulci.

Când vine vorba de băuturi, evită băuturile răcoritoare cu zahăr și bea în mare parte apă. Cu toate acestea, kebab-ul este un aliment căruia nu îi poate rezista atunci când vizitează țara natală, chiar dacă nu face parte din dieta sa obișnuită.

Dieta lui Erling Haaland conține carne de pui

Cum mănâncă Cristiano Ronaldo?

Faptul că Cristiano Ronaldo are 37 de ani și încă intră pe teren arată clar că metodele lui sunt eficiente. Dieta este un punct central în îngrijirea portughezului. Este plină de alimente naturale și organice, nimic scump sau din altă lume.

După cum a publicat recent ziarul englez The Sun, fotbalistul portughez își bazează dieta pe aportul de proteine din carnea de pui („un aliment magic”, potrivit fotbalistului), pește și șuncă. De asemenea, consumă zilnic ouă și legume proteice, precum avocado.

Alte alimente care completează schema lui de 6 mese pe zi – micul dejun, două prânzuri, o gustare de după-amiază și două cine devreme – includ iaurt cu conținut scăzut de grăsimi, brânză, salate, măsline, fructe și calmar.

Haaland se antrenează asemănător cu Cristiano Ronaldo

Dincolo de antrenamentul la sală și de pregătirea fizică pe teren, Ronaldo face înot și pilates. Pe profilul său de Instagram puteți vedea videoclipuri în care face aceste exerciții. În plus, Ronaldo pune un accent deosebit pe odihnă, cheia refacerii musculare.

La rândul său, Haaland completează fotbalul și antrenamentul cu greutăți cu o altă activitate: face yoga. Această disciplină străveche aduce mai multe beneficii sportivilor. De exemplu, îi ajută să reducă presiunea și stresul mintal înainte de competiții, le îmbunătățește flexibilitatea și contribuie la prevenirea accidentărilor.

Atacantul însuși a împărtășit pe rețelele de socializare sesiuni de antrenament de putere și viteză în aer liber sau pe teren, foarte asemănătoare cu cele pe care le-a arătat Ronaldo. Unele imagini au devenit chiar virale datorită forței impresionante a lui Haaland.

Fotbalistul Erling Haaland pe teren
Puterea și agilitatea lui Haaland nu sunt diminuate de cantitatea sa de masă musculară, dimpotrivă.

Îngrijirea fizicului, cheia performanței lui Haaland

Este clar că, pentru a fi un fotbalist de talie mondială, trebuie să fii atent la toate detaliile. Erling Haaland are rezultate excelente atât în ceea ce privește antrenamentul, cât și dieta. „Mănâncă precum un urs”, a spus unul dintre coechipierii săi din echipa Norvegiei.

Pentru că își îngrijește viața personală și profesională, cu siguranță ne vom putea bucura mult timp de cariera lui de neoprit și de toate obiectivele sale.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.