Dieta lui Dwayne Johnson, The Rock, pentru a câștiga mușchi
 

Dieta lui Dwayne Johnson, The Rock, pentru a câștiga mușchi

Actorul din Hercules și The Fast and the Furious este un sportiv de talie mondială. Descoperiți dieta pe care o folosește pentru a-și menține condiția fizică impunătoare.
Dieta lui Dwayne Johnson, The Rock, pentru a câștiga mușchi
Leonardo Biolatto

Verificat și aprobat de medicul Leonardo Biolatto.

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

Dwayne Johnson este unul dintre cei mai populari actori de acțiune din ultimul deceniu, iar dieta lui solicitantă este celebră. Datorită condiției fizice și carismei sale, a apărut în filme precum Jumanji, Rampage sau a doua parte a seriei Fast and Furious. În ce constă dieta lui Dwayne Johnson?

Pasiunea lui Dwayne Johnson pentru fitness datează dinainte de cea pentru actorie, având ani de zile o dietă solicitantă pentru a deveni campion WWE de mai multe ori. Pentru a interpreta anumite personaje, a trebuit să crească intensitatea.

Care este dieta lui Dwayne Johnson pentru a câștiga mușchi?

Departe de a păstra secrete, pe profilurile sale îl puteți vedea făcând tot felul de exerciții cu greutăți și împărtășind metode pentru a câștiga mușchi. Trebuie avut în vedere faptul că este o persoană înaltă de 1,95 m și peste 120 kg.

Cu toate acestea, nu totul s-a datorat predispoziției sale fizice sau anilor petrecuți ca luptător. Actorul are o rutină intensă de exerciții cu greutăți și o dietă cu o mulțime de proteine. El servește aproximativ 5 mese pe zi.

Dieta celor 5 mese

Totul începe cu un mic dejun pe bază de ovăz, albușuri de ou și suc de pepene verde, însoțit de o friptură. Este o sursă de energie pentru o rutină cardio de 40 până la 50 de minute. Următoarea masă este o porție de carne de pui cu ciuperci, broccoli și ardei.

Mai târziu, The Rock servește 250 g de somon cu sparanghel, ouă, orez și, din nou, broccoli. Pentru a patra masă se întoarce la friptură, dar de data aceasta cu cartofi copți, sparanghel și suc de portocale.

Finalizează totul cu un supliment cu cazeină și o omletă din albușuri de ou. Deși pare prea mult, această dietă nu a fost suficientă pentru personajul Hercule.

Alimente incluse în dieta lui Dwayne Johnson

Dieta lui Dwayne Johnson pentru a juca personajul Hercules

În 2014, a fost lansat filmul semizeului mitologiei grecești. The Rock a fost actorul ales să-l interpreteze și, deși pare un rol perfect pentru el, a trebuit să lucreze și mai mult la fizicul său. El a declarat că și-a mărit aportul de calorii la 4000 zilnic.

Dieta s-a bazat pe 7 mese pe zi timp de 22 de săptămâni, toate cu carbohidrați, proteine și grăsimi.

De asemenea, a trebuit să crească intensitatea antrenamentului. Johnson a spus că a fost o muncă grea, cu multă disciplină și convingere.

Cele 7 mese au fost compuse din:

  • Mic dejun: friptură de 300 g, 4 albușuri și 150 g de fulgi de ovăz.
  • Gustare: 1 porție de carne de pui însoțită de orez alb și broccoli.
  • Prânz: halibut (pește) cu 2 căni de orez și sparanghel.
  • La jumătatea după-amiezii: piept de pui de 225 g, cartofi copți și broccoli.
  • Gustare: halibut de 225 g, însoțit de orez alb și sparanghel.
  • Cină: friptură de carne roșie cu salată și cartofi copți.
  • Înainte de culcare: 30 g de cazeină, omletă din 10 albușuri, ceapă, piper și ciuperci.

Antrenament

Este clar că o astfel de dietă vizează creșterea greutății și a masei musculare. Pentru aceasta, este esențial un antrenament intens.

The Rock este un profesionist, iar intensitatea rutinelor sale nu este potrivită pentru nimeni altcineva. Cu toate acestea, respectarea anumitor sfaturi vă poate ajuta să obțineți un fizic de invidiat.

Dwayne Johnson se bucură să împărtășească planul său de fitness pe rețelele de socializare, precum și detaliile dietei. Începe cu o rutină cardio de 30 până la 50 de minute. Apoi, după o gustare, urmează partea cea mai grea.

Se bazează pe un antrenament 6 zile pe săptămână. În general, se concentrează zilnic pe o grupă musculară. Seriile oscilează între 3 și 4, cu 12 sau 15 repetări per exercițiu.

Rutina de zi cu zi

The Rock a spus că începe luni cu piept și picioare. Continuă marți cu spatele, miercuri cu umerii și brațele, joi cu picioarele și vineri din nou cu pieptul. Sâmbăta este dedicată abdomenului, iar duminica odihnei.

Dieta lui Dwayne Johnson pentru a câștiga mușchi

Luați în considerare detaliile dietei și rutinei lui Dwayne Johnson

Deși nu toată lumea poate face asemenea sacrificii, câteva sfaturi pot funcționa dacă doriți să câștigați mai mulți mușchi. Pentru aceasta, este important să efectuați exercițiile cu posturile corecte și fără greutate excesivă, care poate provoca leziuni sau probleme viitoare.

Consultați un nutriționist pentru a stabili un plan de alimentație sănătos, adaptat corpului și axat pe un scop specific. Nici suplimentele cu proteine nu pot fi luate la fel cum face actorul. Este de preferat să cereți sfaturi profesionale.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Martínez-Sanz, J. M., Urdampilleta, A.,  NECESIDADES NUTRICIONALES Y PLANIFICACIÓN DIETÉTICA EN DEPORTES DE FUERZA. Motricidad. European Journal of Human Movement [Internet]. 2012;29( ):95-114. Recuperado de: https://www.redalyc.org/articulo.oa?id=274224827007
  • Márquez Barquero, Magally, and María Clara Rodríguez Salazar. “INFLUENCIA DEL ENTRENAMIENTO CON PESAS SOBRE LA MEMORIA Y EL TIEMPO DE REACCIÓN.” Pensar en Movimiento: Revista de Ciencias del Ejercicio y la Salud 2.1 (1969): 31–40. Disponible en: https://doi.org/10.15517/pensarmov.v2i1.433
  • Vásquez-Morales, Andrea, Wanden-Berghe, Carmina, Sanz-Valero, Javier,  EJERCICIO FÍSICO Y SUPLEMENTOS NUTRICIONALES; EFECTOS DE SU USO COMBINADO EN LAS PERSONAS MAYORES DE 65 AÑOS; UNA REVISIÓN SISTEMÁTICA. Nutrición Hospitalaria [Internet]. 2013;28(4):1077-1084. Recuperado de: https://www.redalyc.org/articulo.oa?id=309227544014

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.