Ce mănâncă Chris Hemsworth într-o zi pentru a avea fizicul lui Thor?
 

Ce mănâncă Chris Hemsworth într-o zi pentru a avea fizicul lui Thor?

Actorul australian urmează o dietă bogată în calorii. Însoțit de un bucătar și un antrenor profesionist, acordă prioritate aportului de proteine folosind carne albă și legume cu frunze verzi.
Ce mănâncă Chris Hemsworth într-o zi pentru a avea fizicul lui Thor?
Leonardo Biolatto

Verificat și aprobat de medicul Leonardo Biolatto.

Ultima actualizare: 29 decembrie, 2022

În Universul Cinematic Marvel, puteți vedea puterea uimitoare a lui Thor. Persoana responsabilă cu interpretarea Zeului tunetului este actorul australian Chris Hemsworth, care are un plan alimentar extrem, însoțit de o rutină de exerciții solicitantă. Ce mănâncă Chris Hemsworth într-o zi pentru a avea fizicul lui Thor?

Tot ce reușește actorul este posibil datorită sprijinului pe care îl primește de la consilieri profesioniști, precum bucătarul Sergio Perera și antrenorul Luke Zocchi. Chris Hemsworth are 6-8 mese pe zi, cu aproximativ 450 de calorii fiecare.

Este clar că scopul este de a câștiga masă musculară, dar nu este o dietă pentru oricine. Pentru a stabili un plan de asemenea nivel trebuie să ai o sprijin profesional. În caz contrar, poate fi periculos pentru sănătate.

Ce mănâncă Chris Hemsworth într-o zi?

Obținerea fizicului lui Thor nu este o sarcină ușoară. Chris Hemsworth a muncit din greu pentru a interpreta personajul mai bine de 10 ani. Numeroasele filme i-au cerut să-și mențină forța și chiar să-i crească intensitatea.

Actorul lucrează cu Sergio Perera de mai bine de 7 ani, un bucătar profesionist care a conceput un plan sănătos, dar cu un nivel caloric ridicat. Ideea a fost să genereze hipertrofie.

Bucătarul a ținut cont de mai multe aspecte ale fizionomiei lui Hemsworth. De exemplu, înălțimea. Cu o înălțime aproximativă de 1,90 m, a fost necesară o cantitate mai mare de hrană pentru a obține creșterea masei musculare. Bucătarul a planificat un aport zilnic de 3.200 de calorii, semnificativ mai mare decât cel recomandat de Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

Distribuirea meselor zilnice

Pentru a-și atinge obiectivele, Chris Hemsworth a decis să mănânce între 6 și 8 mese pe zi, de aproximativ 450 de calorii fiecare.

Mesele sunt la interval de 2 ore. Distribuția este foarte importantă atunci când avem în vedere o cantitate atât de mare de alimente. În plus, bucătarul a acordat prioritate următoarelor alimente bogate în proteine, echilibrate cu carbohidrați și grăsimi sănătoase:

 • Pui
 • Orez alb
 • Pește alb
 • Legume verzi
 • Shake-uri energizante
Ce mănâncă Chris Hemsworth în materie de carne

Deci, ce mănâncă Chris Hemsworth zi de zi?

Actorul își începe ziua cu un mic dejun consistent, alcătuit dintr-un smoothie cu 5 sau 6 legume cu frunze verzi. De exemplu, salată verde, spanac, castraveți, ghimbir, kiwi și țelină. Adaugă fructe cu indice glicemic scăzut, nuci, semințe și puțină sare de mare.

Continuă cu alimente care sunt mai bogate în proteine. De obicei, mănâncă mâncăruri care conțin pește, mazăre și orez. Seara consumă carne roșie doar dacă a avut un antrenament fizic.

Actorul ia suplimente proteice cu magneziu și zinc, care ajută la refacerea musculară și la relaxarea organismului. Un program zilnic arată în felul următor:

 • Masa 1 (8:00 am): smoothie cu 5 sau 6 legume cu frunze verzi sau 1/2 cană de fulgi de ovăz cu unt de arahide natural și scorțișoară
 • Masa 2 (10:00): iaurt grecesc cu fructe de pădure, amestecat cu nuci, semințe de chia, miere și migdale
 • Masa 3 (13:00): shake de proteine vegetale, apă și vitamina C
 • Masa 4 (14:30): 180 g de carne de pui, pâine integrală și salată cu semințe, nuci și mere
 • Masa 5 (17:30): 2 rondele de orez, ton și roșii cherry
 • Masa 6 (19:30): pește alb sau carne slabă de vită, ciuperci și salată cu broccoli și legume verzi
 • Masa 7 (21:00): 1 cană de iaurt cu fructe de pădure și un supliment de magneziu și zinc

Combinația de dietă și exerciții fizice

Programul de alimentație variază puțin. În zilele cu exerciții fizice, actorul consumă aproximativ 3.200 de calorii, distribuite ca 200 g de proteine, 400 g de carbohidrați și 70 g de grăsimi. În zilele de odihnă, reduce caloriile la 2.700, scăzând cantitatea de carbohidrați.

Rutina de antrenament a lui Chris Hemsworth

Este clar că nicio dietă nu funcționează dacă nu este însoțită de un plan de antrenament. În cazul lui Hemsworth, planul vizează creșterea masei musculare. El lucrează cu un profesionist. Este vorba despre Luke Zocchi, antrenor și prieten personal al actorului încă de la vârsta de 8 ani.

Împreună au conceput un set de antrenamente grele, cu durate cuprinse între 40 și 60 de minute. Ambii au subliniat că perseverența și munca grea, atât la antrenament, cât și în alimentație, sunt cheia succesului.

Antrenamentele includ exerciții de box, rutine HIIT și ridicare de greutăți. Rezultatele sunt atât de bune, încât sunt dezvăluite prin propria aplicație cu programe săptămânale care includ nutriție, antrenament și relaxare. La proiect participă și Perera.

Exercițiile practicate de Chris Hemsworth pentru a-l putea interpreta pe Thor

Antrenorul actorului combină elemente de antrenament funcțional cu exerciții cu greutatea corporală sau calistenice.

Hemsworth împărtășește antrenamente pe rețelele de socializare, alături de dublura sa din filme, actorul Bobby Holland Hanton. Un exemplu este planul 6x6x6, format din 6 exerciții cu 6 seturi și 6 repetări:

 • Îndreptări cu extensie
 • Ramat
 • Împins cu kettlebell
 • Flotări cu inele
 • Genuflexiuni pe disc de echilibru
 • Aruncarea mingii

Nu există timp de odihnă între exerciții, deși există 1 minut de repaus după finalizarea fiecărui set.

Materiale pentru antrenamentul lui Chris Hemsworth

Atenție la antrenament

Aceste tipuri de antrenamente de mare intensitate ar trebui făcute numai dacă sunteți într-o formă fizică bună. Și, dacă este posibil, apelați la un specialist. În cazul lui Hemsworth, este vorba despre un obiectiv specific, monitorizat de mai mulți profesioniști.

Pe de altă parte, actorul pune accent pe odihna bună și relaxare. Diverse studii au arătat că tehnicile de relaxare îmbunătățesc performanța sportivă și dezvoltarea fizică sănătoasă.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • Martínez-Sanz, J. M., Urdampilleta, A.,  NECESIDADES NUTRICIONALES Y PLANIFICACIÓN DIETÉTICA EN DEPORTES DE FUERZA. Motricidad. European Journal of Human Movement [Internet]. 2012;29( ):95-114. Recuperado de: https://www.redalyc.org/articulo.oa?id=274224827007
 • Espeitx E. Práctica deportiva, alimentación y construcción del cuerpo. Pyf [Internet]. 1 de diciembre de 2006 [citado 7 de diciembre de 2021];1(2):1-22. Disponible en: https://doi.org/10.22201/cimsur.18704115e.2006.2.244
 • Martín-Hernández, J., Marín, P.J., Herrero, A.J.,  Revisión de los procesos de hipertrofia muscular inducida por el entrenamiento de fuerza oclusivo. Revista Andaluza de Medicina del Deporte [Internet]. 2011;4(4):152-157. Recuperado de: https://www.redalyc.org/articulo.oa?id=323327668004
 • García, Darío Salguero, and Monstserrat Montserrat Hernández. “NUTRICIÓN DEPORTIVA:” Nutrición y Dietética Deportiva. Dykinson, 2021. 9–18. Nutrición y dietética. Disponible en: https://doi.org/10.2307/j.ctv1ks0gzs.3
 • Vásquez-Morales, Andrea, Wanden-Berghe, Carmina, Sanz-Valero, Javier,  EJERCICIO FÍSICO Y SUPLEMENTOS NUTRICIONALES; EFECTOS DE SU USO COMBINADO EN LAS PERSONAS MAYORES DE 65 AÑOS; UNA REVISIÓN SISTEMÁTICA. Nutrición Hospitalaria [Internet]. 2013;28(4):1077-1084. Recuperado de: https://www.redalyc.org/articulo.oa?id=309227544014
 • González-Gross Marcela, Gutiérrez Angel, Mesa José Luis, Ruiz-Ruiz Jonatan, Castillo Manuel J. La nutrición en la práctica deportiva: Adaptación de la pirámide nutricional a las características de la dieta del deportista. ALAN  [Internet]. 2001  Dic [citado  2021  Dic  07] ;  51( 4 ): 321-331. Disponible en: http://ve.scielo.org/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0004-06222001000400001&lng=es

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.