Dieta și antrenamentul lui Vinícius au schimbat Real Madrid
 

Dieta și antrenamentul lui Vinícius au schimbat Real Madrid

Vinícius Júnior este jucătorul momentului. Brazilianul a schimbat criticile cu laudele la nivel superlativ. Schimbările în dietă și antrenament sunt secretul exploziei sale.
Dieta și antrenamentul lui Vinícius au schimbat Real Madrid

Ultima actualizare: 09 august, 2022

Nivelul superlativ la care Vinícius Júnior a ajuns în acest sezon la Real Madrid i-a lăsat cu gura căscată pe criticii săi. Noua sa poziție de marcator și superioritatea pe care o arată îl plasează pe tânărul de 21 de ani printre cei mai apreciați jucători din lume. Dieta și antrenamentul lui Vinícius au schimbat Real Madrid.

Născut pe 12 iulie 2000 în São Gonçalo, statul Rio de Janeiro, Vinícius José Paixão de Oliveira Júnior a devenit marea figură a Ligii. Apărut la Flamengo, acesta a trezit rapid interesul lui Real Madrid datorită ierarhiei și potențialului său.

După un an la Castilla, a început să facă primii pași în prima echipă merengue. Cu toate acestea, criticile nu au întârziat să apară din cauza lipsei golurilor. La driblingul, priceperea și viteza sa, fotbalistul a adăugat o mai mare precizie. După cele 3 goluri în 35 de meciuri în sezonul precedent, acum el a marcat 10 goluri în 16 apariții.

Dieta și antrenamentul care i-au schimbat viața lui Vinícius

Mesele, antrenamentul și o odihnă bună sunt esențiale pentru a obține performanță maximă. Vinícius arătase deja abilități grozave, dar nu reușise să strălucească. Acel moment pare să fi venit.

După schimbările în alimentație și noul său plan de antrenament, el face diferența într-un sport care necesită putere fizică mai mare și recuperări rapide, pe lângă calități tehnice și abilități naturale. Să aruncăm o privire la dieta și antrenamentul care l-au condus la performanță maximă.

Fotbaliști pe teren
Fotbalul de astăzi necesită aspecte care nu erau atât de relevante înainte, precum dieta concepută pentru sportivi.

Bucătar personal

De la sosirea sa în Europa, Vinícius a avut întotdeauna grijă de mesele și dieta sa. Cu toate acestea, el are acum un plan mai bine organizat.

La începutul anului, a angajat un bucătar francez care este responsabil de furnizarea tuturor nutrienților necesari pentru ca tânărul atacator să poată performa la cel mai înalt nivel. Nu este vorba doar de selectarea mâncării, ci de preparate echilibrate și cantități potrivite. Vinícius a mâncat întotdeauna puțin din toate, dar acum o face într-un mod ordonat și cu porții corecte.

De la dieta carioca la planul profesional pentru Vinícius

Înainte, Vinícius avea o dietă bazată pe fasole neagră, orez și friptură; o mâncare tipic braziliană. Una dintre mătușile lui era însărcinată cu pregătirea acestui preparat bogat în fosfor, potasiu și vitamina B3.

De asemenea, obișnuia să mănânce multe paste și nu lipseau puiul și peștele, care astăzi stau la baza dietei sale. Acest plan a fost completat cu rații corecte.

Acestea sunt câteva dintre alimentele care nu lipsesc din dieta vedetei madrilene:

  • Şuncă naturală: este bogată în vitamina B, fier şi zinc, deci asigură proteinele necesare sportivilor de elită.
  • Brânză: este bogată în proteine. Este ideală pentru recuperare după efort fizic.
  • Ouă: furnizează proteine, aminoacizi, vitamine și minerale.
  • Iaurturi cu puține calorii: oferă potasiu, calciu, fosfor și magneziu. Ajută la repararea țesuturilor și la prevenirea crampelor.
  • Pui: conține vitamine și proteine cheie pentru a proteja fibrele musculare și pentru a accelera recuperarea.
  • Pește: printre cele mai bune opțiuni pentru sportivi se numără somonul, tonul și sardinele. Acestea furnizează vitaminele B6 și B12, magneziu, fosfor și acizi grași omega 3. Ajută la prevenirea leziunilor, îmbunătățește sistemul nervos și promovează metabolismul.
  • Legume și leguminoase: furnizează calciu, fosfor, potasiu, fibre și săruri minerale.
  • Fructe: sunt bogate în vitamina C. Asigură fibre, săruri, carbohidrați și energie. Pepenele previne deshidratarea, deoarece are un conținut ridicat de apă. Bananele, citricele, fructele de pădure, perele și merele sunt printre cele mai alese fructe de către sportivi.

Thiago Lobo: un antrenor în stil Mangriñán

Legenda spune că atunci când José Mangriñán (jucătorul Valenciei) a trebuit să marcheze contra lui Alfredo Distéfano în sezonul 1953/54, antrenorul său i-a ordonat să-l urmeze până la dușuri. În acea zi, spaniolul l-a anulat pe argentinian și, potrivit mitului, după întâlnire și-a îndeplinit literalmente misiunea.

Ceva similar face Thiago Lobo, preparatorul fizic al lui Vinícius. L-a însoțit în vacanțele din Rio de Janeiro și Cancun pentru a-l menține în stare fizică optimă. A mers la plajă, dar a făcut mișcare și s-a antrenat cu greutăți.

În prezent, Lobo lucrează cu Vinícius în fiecare după-amiază în sala de sport pe care fotbalistul și-a amenajat-o acasă. Se pune accent pe recuperarea jucătorului și se urmărește evitarea accidentărilor. Una dintre premisele lui Lobo este să lucreze mereu cu avizul clubului și să fie în contact cu staff-ul de antrenori condus de italianul Carlo Ancelotti.

Bărbat care face sport pe plajă
Vacanțele la plaja ale lui Vinícius nu au fost pentru odihnă, ci pentru a face mișcare.

Viață sănătoasă și talent natural pentru a ajunge în vârf

Vinícius a ținut întotdeauna cont de faptul că antrenamentul și o dietă bună sunt esențiale pentru a ajunge la cel mai bun nivel. Tânărul locuiește cu mai mulți membri ai familiei și prieteni într-un mediu liniștit, departe de petrecerile și excesele care i-au caracterizat pe alți fotbaliști.

Schimbarea lui Vinícius a constat în reunirea unui grup de profesioniști care îi stau la dispoziție pentru a-și ordona mai bine dieta și a planifica antrenamentul complementar pe care îl face dimineața cu Real Madrid la Valdebebas.

O bună nutriție și hidratare, o rutină de antrenament ordonată completată cu activitățile vieții de zi cu zi, perseverența și disciplina și o noapte bună de odihnă sunt câteva dintre secretele pentru a obține cele mai bune performanțe. Acest lucru se aplică sportivilor de elită și oricui altcuiva.

Nu există alte secrete, cu excepția abilităților naturale ale lui Vinícius. Acesta, fără îndoială, este unul dintre cei atinși de bagheta magică când vine vorba de fotbal.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Oliveira CC, Ferreira D, Caetano C, Granja D, Pinto R, Mendes B, Sousa M. Nutrition and Supplementation in Soccer. Sports (Basel). 2017 May 12;5(2):28. doi: 10.3390/sports5020028. PMID: 29910389; PMCID: PMC5968974. Disponible en: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/29910389/
  • Manzano-Carrasco S, Felipe JL, Sanchez-Sanchez J, Hernandez-Martin A, Gallardo L, Garcia-Unanue J. Physical Fitness, Body Composition, and Adherence to the Mediterranean Diet in Young Football Players: Influence of the 20 mSRT Score and Maturational Stage. Int J Environ Res Public Health. 2020 May 7;17(9):3257. doi: 10.3390/ijerph17093257. PMID: 32392773; PMCID: PMC7246506. Disponible en: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32392773/

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.