Cum s-a pregătit Novak Djokovic pentru Roland Garros?
 

Cum s-a pregătit Novak Djokovic pentru Roland Garros?

Roland Garros este unul dintre cele patru turnee de Grand Slam din tenis. Din acest motiv, toți jucătorii de tenis vor să strălucească în competiție. Vă spunem care este strategia lui Novak Djokovic pentru a ajunge în formă la Paris!
Cum s-a pregătit Novak Djokovic pentru Roland Garros?

Ultima actualizare: 26 mai, 2022

Chiar dacă parcurge ultimii ani ai carierei sale profesionale, Novak Djokovic este o vedetă și favoritul fiecărui turneu la care participă. Roland Garros nu face excepție şi sârbul va încerca să câștige. Cum s-a pregătit Novak Djokovic pentru Roland Garros?

La cel mai înalt nivel al oricărui sport, câteva luni de pauză pot fi extrem de contraproductive, mai ales dacă vorbim de numărul 1 mondial. În ciuda faptului că nu a concurat prea mult în utila vreme din motive non-sportive, Novak Djokovic a reușit să se pregătească bine pentru Roland Garros.

Competițiile lui Djokovic înainte de Roland Garros

Unii experți, precum comentatorul de televiziune Mats Wilander, au susținut că pregătirea lui Novak Djokovic pentru Roland Garros este „perfectă”. După cum descrie fostul jucător suedez, Nole a avut o săptămână liberă între Masters și concursul din capitala Franței.

Înainte de a câștiga în Italia, Djokovic a revenit în concursuri după aproape 2 luni de pauză în orașul său natal, Belgrad. Între concursurile din Roma și Belgrad, a ajuns în semifinale la Masters în Madrid. În capitala Spaniei, a pierdut un meci împotriva lui Carlos Alcaraz.

Dincolo de rezultate, toate aceste întâlniri i-au servit lui Djokovic ca antrenament pentru Roland Garros, unul dintre cele mai importante obiective ale anului său sportiv.

Minge de tenis
Calendarul anual al tenisului profesionist este aglomerat în vara europeană, așa că Novak se antrenează intens.

Novak Djokovic înaintea Roland Garros 2022

Pentru ediția de anul acesta a Grand Slam-ului pe zgură, numărul 1 mondial mărturisește că este într-o formă fizică de top. În primele luni ale anului, din cauza episodului de la Australian Open, abia a jucat câteva meciuri.

Cu toate acestea, peisajul s-a schimbat. Turneul de la Belgrad de la începutul lunii aprilie l-a ajutat să se antreneze, conform propriilor cuvinte. Apoi, la Madrid, a început să-și îmbunătățească tehnica.

Djokovic merge la Roland Garros încrezător. În ultimele 3 turnee a câștigat 1 titlu, 1 finală și 1 semifinală. În plus, a fost la nivelul marilor protagoniști ai circuitului actual, care sunt mult mai tineri decât el (ceea ce nu este un fapt minor). Vorbim despre Rublev, Alcaraz, Stefanos Tsitsipas și Casper Ruud.

Cum se antrenează Novak Djokovic pentru Roland Garros?

Sârbul a trecut deja de 35 de ani. Acest lucru înseamnă o grijă suplimentară în ceea ce privește corpul și îl obligă să-și planifice antrenamentele în mod inteligent împreună cu echipa de profesioniști care îl însoțește.

Sportivul se bazează pe antrenamente la sală care îi permit să întărească atât partea superioară, cât și cea inferioară a corpului, cu accent deosebit pe umeri și picioare. La aceasta adaugă sesiuni de yoga, bicicletă staționară, exerciții funcționale și stretching; totul pentru a rămâne agil și flexibil și pentru a evita accidentările.

Acest lucru este completat cu antrenamentele pe teren, dieta și odihna. La un atlet profesionist, acești factori nu pot fi niciodată neglijați pentru a obține cea mai bună performanță posibilă.

Teren de tenis cu zgură
Fiecare teren de joc are nevoie de o pregătire specială în tenis. Este foarte greu pentru un tenismen de elită să fie eficient pe orice teren.

Numărul 1 la Roland Garros

Roland Garros este mereu special și această ediție va fi o provocare în plus pentru Novak Djokovic. Sârbul este la o victorie distanță pentru a-l egala pe Rafael Nadal. Rivalul său spaniol este favorit de fiecare dată când pune piciorul în Franța. Cele 13 victorii ale sale pe Philippe-Chatrier vorbesc de la sine despre importanța acestui eveniment.

Novak Djokovic va merge într-o formă grozavă la mult așteptatul Roland Garros!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.