Schimbarea fizică a lui Leon Goretzka: dietă și antrenament
 

Schimbarea fizică a lui Leon Goretzka: dietă și antrenament

Leon Goretzka a profitat de o pauză pentru a se reinventa și a-și duce corpul cu câteva niveluri mai sus. Odată cu schimbările pe care le-a implementat, a câștigat mușchi, forță, putere și performanță.
Schimbarea fizică a lui Leon Goretzka: dietă și antrenament

Ultima actualizare: 01 aprilie, 2022

După suspendarea temporară a fotbalului în 2020, un jucător de la Bayern Munchen a surprins pe toată lumea când a reapărut pe teren. Vorbim despre Leon Goretzka. Schimbarea fizică a lui Leon Goretzka a fost șocantă!

Au fost vremuri grele pentru societate, dar și pentru fotbalul profesionist. Cu ligile suspendate și cu incapacitatea de a se antrena în grup, sportivii au fost nevoiți să găsească noi modalități de a rămâne în formă și sănătoși.

Mulți dintre ei au recurs la a face exerciții în grădină acasă. Germanul Leon Goretzka a luat decizia de a se concentra asupra masei musculare și a făcut acest lucru prin diferite modificări ale dietei și ale rutinei de exerciții fizice.

Schimbarea fizică a lui Leon Goretzka: cum a fost posibilă?

Ca orice altă persoană, sportivii își bazează pregătirea pe combinația a doi factori de bază: dieta și exercițiile fizice. De asemenea, iau în calcul și alți factori, precum odihna și bunăstarea psihică.

Goretzka a profitat de sala de sport de acasă pentru a efectua antrenamente diferite. Acest lucru, împreună cu un plan alimentar pe bază de proteine, a avut rezultate impresionante.

Schimbarea fizică a lui Leon Goretzka

Dieta care a grăbit schimbarea fizică a lui Leon Goretzka

Desigur, dieta este o parte fundamentală atunci când vine vorba de schimbarea compoziției corpului. Ceea ce consumăm are o relație directă cu nutrienții pe care organismul îi folosește pentru a obține energie.

În cazul lui Goretzka, a crescut consumul de proteine. Acest nutrient este esențial atunci când vine vorba de creșterea musculară, așa cum explică un studiu publicat de British Journal of Sports Medicine. Proteinele pot fi găsite în alimente precum ouă, carne slabă, lactate, nuci și anumite legume, cum ar fi spanacul.

În plus, alte alimente de origine naturală, precum legumele, fructele de sezon și lactatele, le-au înlocuit pe cele cu conținut de gluten în dieta lui Goretzka. Carbohidrații pe care fotbalistul i-a prioritizat pentru această schimbare au fost de tip complex, cu o absorbție mai lentă.

În mod similar, grăsimile sănătoase (cum ar fi grăsimile nesaturate) nu au fost neglijate. Acestea contribuie, de asemenea, la creșterea musculară, deoarece stimulează producția de hormoni precum testosteronul, progesteronul și hormonul de creștere. Toate ajută la generarea de noi țesuturi, conform studiilor științifice.

Deși nu este nimic oficial, transformarea fizică a lui Leon Goretzka s-a produs și datorită consumului de suplimente sportive. În acest sens, este important de știut că nu toate sunt permise, deoarece fotbaliștii sunt supuși în mod regulat unor controale anti-doping stricte.

Antrenamentul lui Leon Goretzka pentru a realiza schimbarea fizică

Mijlocașul german a profitat de situația pandemică pentru a face exerciții de forță cu bare și greutăți, care i-au sporit creșterea în masă musculară.

Desigur, rutina lui a fost controlată de personalul antrenor al echipei sale, astfel încât schimbarea exercițiilor să nu-i altereze performanța ulterioară ca fotbalist. În lumina rezultatelor, se poate observa că abilitățile fizice ale mijlocașului nu s-au diminuat.

Antrenamentul de forță care ajută la construirea masei musculare este alcătuit din exerciții cu greutate mare și repetări moderate. Potrivit cercetărilor publicate în Medicine and Science in Sports and Exercise, repetările recomandate variază de la 8 la 12.

A avea o masă musculară mai mare ajută la prevenirea leziunilor. Astfel, având mai puține probleme fizice, mijlocașul nu este nevoit să-și întrerupă activitatea sportivă.

Fotbalist accidentat

Leon Goretzka: un exemplu de dăruire față de profesie

Schimbarea fizică a lui Leon Goretzka, apărută într-un moment critic pentru sportul profesionist, este dovada că orice criză poate fi și o oportunitate. Fotbalistul nu s-a putut antrena pe teren alături de colegii săi și a ales să-și dedice timpul antrenamentelor în sala de sport.

Datorită acestui sacrificiu, germanul a fost una dintre figurile cheie de la Bayern Munchen, care a ajuns să devină campioană a Ligii Campionilor UEFA. Performanța sa a fost remarcabilă și roadele schimbării fizice au putut fi întrezărite în performanța sa.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Morton, R. W., Murphy, K. T., McKellar, S. R., Schoenfeld, B. J., Henselmans, M., Helms, E., Aragon, A. A., Devries, M. C., Banfield, L., Krieger, J. W., & Phillips, S. M. (2018). A systematic review, meta-analysis and meta-regression of the effect of protein supplementation on resistance training-induced gains in muscle mass and strength in healthy adults. British journal of sports medicine, 52(6), 376–384. https://doi.org/10.1136/bjsports-2017-097608
  • Storer, T. W., Basaria, S., Traustadottir, T., Harman, S. M., Pencina, K., Li, Z., Travison, T. G., Miciek, R., Tsitouras, P., Hally, K., Huang, G., & Bhasin, S. (2017). Effects of Testosterone Supplementation for 3 Years on Muscle Performance and Physical Function in Older Men. The Journal of clinical endocrinology and metabolism, 102(2), 583–593. https://doi.org/10.1210/jc.2016-2771
  • Schoenfeld, B. J., Contreras, B., Krieger, J., Grgic, J., Delcastillo, K., Belliard, R., & Alto, A. (2019). Resistance Training Volume Enhances Muscle Hypertrophy but Not Strength in Trained Men. Medicine and science in sports and exercise, 51(1), 94–103. https://doi.org/10.1249/MSS.0000000000001764

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.