Accidentările multiple ale lui Dembelé la FC Barcelona
 

Accidentările multiple ale lui Dembelé la FC Barcelona

Dacă există ceva care dăunează carierei unui sportiv, sunt accidentările repetate într-un timp scurt. Iată ce i s-a întâmplat lui Ousmane Dembelé în anii petrecuți la Barcelona!
Accidentările multiple ale lui Dembelé la FC Barcelona

Ultima actualizare: 12 mai, 2022

Ousmane Dembelé a suferit un număr imens de accidentări de la sosirea la FC Barcelona în 2017. Acestea l-au împiedicat să se antreneze normal și să joace la cel mai înalt nivel cu echipa blaugrană. În ce au constat accidentările multiple ale lui Dembelé la FC Barcelona?

Atacantul francez în vârstă de doar 25 de ani a apărut ca figură strălucitoare mai întâi pe Stade de Rennes în ţara natală. Mai târziu, în Germania, a jucat pentru Borussia Dortmund. Acolo a atras atenția Barcelonei, care a investit 140 de milioane de euro în preluarea sa.

Aspectul fizic nu s-a potrivit însă cu marele talent al atacatorului, care a petrecut peste 700 de zile fiind inactiv în anii în care a fost în liga spaniolă.

Accidentările multiple ale lui Dembelé la FC Barcelona

Mai jos, vom descrie ce probleme fizice a suferit Ousmane Dembelé ca jucător al Barcelonei. Multe dintre ele sunt leziuni musculare, dar există și alte tipuri.

1. Rupturi la nivelul coapsei și probleme musculare

Coapsa, partea membrului inferior situată între șold și genunchi, este locul unde Dembelé a avut cele mai multe probleme. Acesta a suferit leziuni repetate.

În 2017, în primul său sezon la Barcelona, a avut un tendon al bicepsului femural rupt la coapsa stângă. A fost operat și a petrecut 106 zile în afara terenului. Acest tendon este cel care unește mușchiul biceps femural cu ischionul, os situat în partea inferioară a pelvisului.

Ulterior, în ianuarie 2018, a suferit o ruptură la coapsa stângă. Fibrele care alcătuiesc mușchiul s-au rupt. Pentru a reveni la activitatea fizică, fibrele trebuie să se recompună.

Bărbat cu leziune la nivelul coapsei

În anul următor, în 2019, jucătorul francez a suferit o întindere la nivelul bicepsului femural al coapsei stângi. Este o întindere care generează durere, dar nu există rupturi. Recuperarea durează câteva zile.

Deși s-a vindecat rapid, revenirea prematură pe teren i-a provocat ruptură musculară la bicepsul femural al piciorului stâng, care l-a lăsat inactiv aproape o lună. Cu alte cuvinte, a suferit o nouă ruptură.

În același an, au apărut și alte afecțiuni ale mușchilor coapselor. În 2020, a apărut o altă accidentare musculară la coapsa stângă. Ultima a fost o întindere a semimembranosului coapsei stângi în iunie 2021.

2. Entorse de gleznă

La începutul lui 2019, Dembelé a suferit o entorsă la glezna stângă. În sezonul precedent, în 2018, acesta se accidentase deja la glezna dreaptă.

O entorsă este o distensie parțială sau totală sau o ruptură a unui ligament. Această leziune apare adesea după o mișcare bruscă sau o răsucire excesivă pe care această structură a corpului nu este capabilă să o suporte.

Accidentarea din 2019 l-a lăsat pe Dembelé inactiv timp de 18 zile, în timp ce precedenta a avut loc în ultimul meci din sezonul 2017/2018. Fotbalistul nu a ratat niciunul dintre meciurile echipei sale.

3. Probleme la genunchi

La fel ca în cazul multor fotbaliști, genunchii i-au cauzat probleme lui Dembelé. Acest lucru este de așteptat având în vedere că fotbalul este un sport de contact.

În orice caz, trebuie menționat faptul că leziunile la genunchi nu abundă în istoricul medical al lui Dembelé. În 2021, în timpul Campionatului European, a suferit o desprindere a tendonului bicepsului la genunchiul drept, jucând pentru echipa Franței.

Desprinderea unui tendon are loc atunci când acesta se deconectează de la articulația pe care urmează să o unească cu o grupă musculară. În cazul discutat, tendonul bicepsului femural a fost desprins de articulația genunchiului.

Accidentările multiple ale lui Dembelé

Dembelé și evoluția sa la Barcelona

Leziunile lui Dembelé arată că fizicul unui sportiv este la fel de important ca și darul înnăscut pe care îl poate avea. Ambele lucruri merg mână în mână și trebuie îmbunătățite pentru a juca la cel mai înalt nivel.

Ousmane Dembelé a fost afectat de accidentări la Barcelona și a ratat peste o sută de meciuri. Este încă tânăr, dar va trebui să găsească soluții dacă vrea să-și prelungească cariera la echipele de top ale Europei.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.