Sancțiunea lui Robert Lewandowski: câte meciuri ale Barcelonei va rata?
 

Sancțiunea lui Robert Lewandowski: câte meciuri ale Barcelonei va rata?

Într-un meci scandalos cu Osasuna, atacantul polonez a primit cartonașul roșu. Acum știm că va rata 3 meciuri în La Liga.
Sancțiunea lui Robert Lewandowski: câte meciuri ale Barcelonei va rata?
Leonardo Biolatto

Scris și verificat de medicul Leonardo Biolatto.

Ultima actualizare: 10 februarie, 2023

Sancțiunea lui Robert Lewandowski a întârziat să apară, dar decizia Comitetului de Concurență este deja cunoscută. Atacantul FC Barcelona va fi eliminat pentru 3 meciuri din La Liga.

După evenimentele din disputa cu Osasuna, polonezul va trebui să respecte măsura disciplinară, cu excepția cazului în care clubul său va obține un recurs favorabil. Deși nu pare că Barcelona FC va reuși acest lucru, este de la sine înțeles că va exista o încercare de a inversa sancțiunea.

Robert Lewandowski nu va juca împotriva lui Espanyol, Atlético de Madrid și Getafe.

Sancțiunea lui Robert Lewandowski: ce s-a întâmplat?

În meciul lui Barcelona FC împotriva echipei Osasuna în La Liga, atacantul a primit două cartonașe galbene. Prin urmare, acesta a fost eliminat de pe teren. Mulți au considerat că ar fi trebuit să primească direct cartonașul roșu.

După eliminare, Lewandowski s-a retras de pe terenul de joc făcând un gest ciudat. Arbitrul meciului a presupus că este un semn de dispreț față de el, așa că a inclus acest aspect în procesul verbal pentru a solicita sancțiunea corespunzătoare.

Astfel, Comisia de Concurență a specificat următoarele:

Avertisment dublu. Suspendarea domnului Robert Lewandowski pentru 1 meci, în virtutea articolului 120 din Codul disciplinar și amendă accesorie clubului în cuantum de 350,00 euro. 600,00 euro amendă contravenientului în conformitate cu articolul 52.

~ Comisia de Concurență ~

Referitor la gest:

Atitudine de dispreț față de arbitri, manageri sau autorități sportive. Suspendarea domnului Robert Lewandowski pentru 2 meciuri în temeiul articolului 124 din Codul disciplinar și amendă accesorie clubului în cuantum de 700,00 euro. 600,00 euro amendă contravenientului în conformitate cu articolul 52.

~ Comisia de Concurență ~

Gestul ciudat al lui Robert Lewandowski

Gestul care a dat naștere sancțiunii exemplare a fost o mișcare a mâinii spre nas și apoi o presupusă arătare cu degetul către arbitru. Arbitrul a spus că acest gest înseamnă o batjocură.

Pentru atacant, nu a fost nimic ofensator. Conform declarațiilor sale, este un cod între el și antrenor. Este foarte probabil ca Barcelona FC să facă recurs la decizia Comitetului, încercând să anuleze suspendările. Este posibil ca clubul să conteste și cartonașele galbene.

Ceea ce va decide Comitetul cu privire la recurs este un mister. Totuși, se presupune că nu va exista nicio modificare, întrucât sancțiunea împotriva lui Robert Lewandowski se dorește a fi un exemplu.

Cartonaș galben
Clubul va încerca să anuleze cealaltă parte a sancțiunii, dar cartonașele galbene rămân.

Un jucător cu puține jocuri pierdute

Robert Lewandowski nu ratează meciurile din cauza suspendărilor sau accidentărilor. Are o prezență ridicată pe terenul de joc și o performanță de excepție.

Dacă ne uităm la istoricul său de probleme medicale, găsim doar 7 meciuri pierdute în sezonul 2020/21 și doar 4 în sezonul 2019/20. Fotbalistul a suferit o întindere și o intervenție chirurgicală în zona inghinală.

Prin urmare, sancțiunea este ceva neobișnuit în cariera polonezului . Pentru FC Barcelona este o problemă, deoarece clubul își pune mari speranțe în jucător pentru a câștiga un titlu în acest nou sezon.

Cazul lui Pique

În același meci, și Gerard Piqué a primit o sancțiune de la Comisia de Concurență. Deși jucătorul s-a retras din fotbalul profesionist în meciul cu Osasuna, acesta a fost suspendat 4 meciuri. Fotbalistul a insultat arbitrii și rivalii. Este normal ca acest Comitet să reacționeze, deși decizia nu are niciun efect practic.

Piqué (35 de ani) s-a retras din fotbalul profesionist. Amintirea ultimului său meci cu FC Barcelona este umbrită de mantia scandalului.


Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.