Întărește-ți imunitatea cu usturoi, oțet și miere

· 31 decembrie 2015

Adoptarea unei alimentații sănătoase este o schimbare pe care toți oamenii ar trebui să o facă deoarece întărește imunitatea, îmbunătățește starea de sănătate și crește calitatea vieții. În zilele noastre există tot felul de boli care sunt rezultatul unei diete deficitare și al unui stil de viață nesănătos.

Dacă te gândești la numărul infinit de probleme pe care le-ai putea avea de-a lungul timpului având un stil de viață nesănătos, vei ajunge la concluzia că este timpul să începi să înțelegi cât de important este corpul tău și să îi oferi nutrienții de care are nevoie pentru funcționa corect și a-i crește imunitatea, astfel încât facă față anumitor boli.

Un mod prin care îți poți întări imunitatea și îți poți ajuta organismul să se însănătoșească este să consumi usturoi, oțet de mere și miere. Da! Ai citit corect! Aceste trei ingrediente obișnuite, cu siguranță prezente în orice bucătărie, sunt de folos pentru sănătate, ajutând la prevenirea bolilor precum cancerul.

Usturoiul întărește imunitatea

Usturoiul îți crește imunitatea

Usturoiul este foarte cunoscut pentru capacitatea sa de a întări imunitatea, mai ales atunci când este consumat crud. Acesta conține substanțe care ajută la reducerea tensiunii arteriale, scăderea colesterolului și îmbunătățirea circulației.

Usturoiul conține, de asemenea, seleniu, o substanță ce poate preveni deteriorarea celulelor și ajuta la refacerea acestora. În plus, seleniul îți crește imunitatea și luptă împotriva radicalilor liberi. Cercetătorii au descoperit că există o legătură strânsă între această substanță și prevenirea cancerului.

Usturoiul are și proprietăți antiseptice ce ajută la combaterea ciupercilor, virusurilor și bacteriilor, apărându-vă de infecții, răceală și gripă.

Oțetul de mere

Oțetul de mere crește imunitatea

Oțetul de mere este de mult timp considerat un produs foarte important în bucătărie. Dar, dincolo de utilizările sale culinare, este, de asemenea, cunoscut pentru proprietățile sale medicinale. Acesta întărește imunitatea, scade colesterolul și ameliorează numeroase probleme de sănătate, precum alergiile, acneea, infecțiile sinusurilor, gripa, infecțiile cu candida, oboseala cronică, dermatita de contact, durerea în gât, guta, artrita și refluxul acid.

Pentru a te bucura de beneficiile acestui produs ar trebui să folosești oțet de mere organic, în locul produselor distilate sau sintetice.

Mierea

Mierea întărește imunitatea

Considerat a fi cel mai bun antibiotic natural din lume, mierea întărește imunitatea și echilibrează numărul leucocitelor, celulele care luptă împotriva infecțiilor, gripei și răcelii. Acest produs poate fi, de asemenea, utilizat pentru a trata rănile, pentru a calma tusea și a accelera procesul de vindecare.

Cum poți combina aceste ingrediente într-un remediu natural care întărește imunitatea?

Nu uita că fiecare dintre aceste ingrediente are multiple beneficii pentru sănătate și conține numeroase substanțe cu efect puternic împotriva bolilor. Cel mai bine este să le consumi împreună, sporindu-le astfel efectul.

Combinând usturoiul, oțetul de mere și mierea vei obține un remediu natural foarte eficient în reducerea tensiunii arteriale și împotriva răcelii, infecțiilor și altor probleme cronice, cum ar fi cancerul, astmul, artrita, infertilitatea și impotența.

Diferite studii au arătat că prin combinarea acestor trei produse se obține un super-aliment foarte puternic împotriva celulelor canceroase. Pacienții tratați cu acest amestec au cunoscut o îmbunătățire semnificativă a stării lor de sănătate.

Se prepară foarte simplu și necesită doar câteva ingrediente ieftine.

Ingrediente:

  • 1 ceașcă de oțet de mere (250 ml)
  • 1 ceașcă de miere organică, nepasteurizată (400 g)
  • 10 căței de usturoi

Cum se prepară acest remediu care întărește imunitatea?

Într-un vas de sticlă se amestecă toate ingredientele și se agită timp de aproximativ 90 de secunde. Este ideal ca acest remediu să fie consumat în 5 zile, pentru că în timp își pierde proprietățile. Poți să-l păstrezi în frigider, dar nu uita să îl acoperi.

Ia două linguri din acest amestec când te trezești dimineața. Dacă te deranjează gustul, poți să îl diluezi într-un pahar cu apă sau suc proaspăt de fructe. Primele rezultatele vor apărea la aproximativ două săptămâni după începerea tratamentului.