Întărește imunitatea cu usturoi, oțet și miere - Doza de Sănătate
 

Întărește imunitatea cu usturoi, oțet și miere

Dacă te gândești la numărul infinit de probleme pe care le-ai putea avea de-a lungul timpului având un stil de viață nesănătos, vei ajunge la concluzia că este timpul să începi să înțelegi cât de important este corpul tău și să îi oferi nutrienții de care are nevoie pentru a funcționa corect și a-i crește imunitatea, astfel încât să facă față anumitor boli.
Întărește imunitatea cu usturoi, oțet și miere
Nelton Abdon Ramos Rojas

Verificat și aprobat de medicul Nelton Abdon Ramos Rojas.

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Adoptarea unei alimentații sănătoase este o schimbare pe care toți oamenii ar trebui să o facă. Aceasta întărește imunitatea, îmbunătățește starea de sănătate și crește calitatea vieții. În zilele noastre există tot felul de boli care sunt rezultatul unei diete deficitare și al unui stil de viață nesănătos.

Încearcă să te gândești la numărul infinit de probleme pe care le-ai putea avea având un stil de viață nesănătos. Astfel, vei ajunge la concluzia că este timpul să începi să înțelegi cât de important este corpul tău. Încearcă să îi oferi nutrienții de care are nevoie pentru a-i crește imunitatea, astfel încât facă față anumitor boli.

Un mod prin care îți poți întări imunitatea este să consumi usturoi, oțet de mere și miere. Da! Ai citit corect! Aceste trei ingrediente obișnuite, cu siguranță prezente în orice bucătărie, sunt de folos pentru sănătate. Acestea pot ajuta la prevenirea bolilor precum cancerul.

Usturoiul întărește imunitatea

Usturoiul îți crește imunitatea

Usturoiul este foarte cunoscut pentru capacitatea sa de a întări imunitatea, mai ales atunci când este consumat crud. Acesta conține substanțe care ajută la reducerea tensiunii arteriale. Ajută de asemenea la scăderea colesterolului și îmbunătățirea circulației.

Usturoiul conține seleniu, o substanță ce poate preveni deteriorarea celulelor și ajuta la refacerea acestora. În plus, seleniul îți crește imunitatea și luptă împotriva radicalilor liberi. Cercetătorii au descoperit că există o legătură strânsă între această substanță și prevenirea cancerului.

Usturoiul are și proprietăți antiseptice ce ajută la combaterea ciupercilor și bacteriilor. Așadar, usturoiul vă poate apăra de infecții, răceală și gripă.

Oțetul de mere

Oțetul de mere crește imunitatea

Oțetul de mere este de mult timp considerat un produs foarte important în bucătărie. Dar, dincolo de utilizările sale culinare, este cunoscut pentru proprietățile sale medicinale.

Acesta întărește imunitatea, scade colesterolul și ameliorează numeroase probleme de sănătate A lergiile, infecțiile sinusurilor, infecțiile cu candida, oboseala cronică, dermatita de contact, guta, artrita și refluxul acid sunt doar câteva exemple.

Pentru a te bucura de beneficiile acestui produs ar trebui să folosești oțet de mere organic. În felul acesta, înlocuiești produsele distilate sau sintetice.

Mierea

Mierea întărește imunitatea

Considerat a fi cel mai bun antibiotic natural din lume, mierea întărește imunitatea și echilibrează numărul leucocitelor. Acestea sunt celulele care luptă împotriva infecțiilor, gripei și răcelii. Produsul poate fi utilizat pentru a trata rănile, pentru a calma tusea și a accelera procesul de vindecare.

Cum poți combina aceste ingrediente într-un remediu natural care întărește imunitatea?

Aceste ingrediente au multiple beneficii pentru sănătate și conțin numeroase substanțe cu efect puternic împotriva bolilor. Cel mai bine este să le consumi împreună, sporindu-le astfel efectul.

Combinând usturoiul, oțetul de mere și mierea vei obține un remediu natural foarte eficient. Poate fi de ajutor în reducerea tensiunii arteriale și împotriva răcelii. De asemenea, luptă împotriva infecțiilor și altor probleme cronice, cum ar fi cancerul, artrita, infertilitatea și impotența.

Studiile au arătat că prin combinarea acestor produse se obține un super-aliment, puternic împotriva celulelor canceroase. Pacienții tratați cu acest amestec au cunoscut o îmbunătățire semnificativă a stării lor de sănătate.

Se prepară foarte simplu și necesită doar câteva ingrediente ieftine.

Ingrediente:

  • 1 ceașcă de oțet de mere (250 ml)
  • 1 ceașcă de miere organică, nepasteurizată (400 g)
  • 10 căței de usturoi

Cum se prepară acest remediu care întărește imunitatea?

Într-un vas de sticlă se amestecă toate ingredientele și se agită timp de aproximativ 90 de secunde. Este ideal ca acest remediu să fie consumat în 5 zile. Asta datorită faptului că în timp, își pierde proprietățile. Poți să-l păstrezi în frigider, dar nu uita să îl acoperi.

Ia două linguri din acest amestec când te trezești dimineața. Dacă te deranjează gustul, poți să îl diluezi într-un pahar cu apă sau suc proaspăt. Primele rezultatele vor apărea la aproximativ două săptămâni după începerea tratamentului.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Budak, N. H., Kumbul Doguc, D., Savas, C. M., Seydim, A. C., Kok Tas, T., Ciris, M. I., & Guzel-Seydim, Z. B. (2011). Effects of apple cider vinegars produced with different techniques on blood lipids in high-cholesterol-fed rats. Journal of Agricultural and Food Chemistry. https://doi.org/10.1021/jf104912h
  • Joshi, V. K., & Sharma, S. (2009). Cider vinegar: Microbiology, technology and quality. In Vinegars of the World. https://doi.org/10.1007/978-88-470-0866-3_12
  • Kumar, K. S., & Bhowmik, D. (2010). Medicinal uses and health benefits of Honey: An overview. J Chem Pharm Res.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.