Remedii naturale pentru sistemul imunitar - Doza de Sănătate
 

Remedii naturale pentru sistemul imunitar

Cum susține sportul creșterea rezistenței organismului la boli? Când practici sport presiunea sângelui tău crește, făcând globulele albe și anticorpii să se deplaseze mai repede prin organism.
Remedii naturale pentru sistemul imunitar
Maricela Jiménez López

Verificat și aprobat de medicul Maricela Jiménez López.

Ultima actualizare: 29 decembrie, 2022

Sistemul imunitar are ca principală funcție protejarea organismului împotriva bolilor provocate de virusuri, bacterii, ciuperci și paraziți. Un sistem imunitar puternic asigură o sănătate bună care îți va permite să îți desfășori activitățile în mod normal și să ai o viață mai bună. În acest articol vei descoperi câteva remedii naturale pentru sistemul imunitar ce te vor ajuta să crești rezistența organismului tău!

Sistemul imunitar identifică și distruge organismele din mediul exterior care ne invadează corpul. De fapt, este capabil să descopere tot ceea ce pătrunde în corpul nostru fără permisiune. Dar, din cauza anumitor factori la care suntem expuși zi de zi sau stilului de viață nesănătos, sistemul imunitar poate deveni vulnerabil. Din fericire, dacă ne schimbăm obiceiurile și încercăm aceste remedii naturale pentru sistemul imunitar, vom avea o sănătate de fier!

Sfaturi pentru a întări sistemul imunitar

Înainte să îți prezentăm câteva moduri în care îți poți crește rezistența organismul, îți vom face câteva recomandări generale pentru buna funcționare a sistemului imunitar.

Redu cantitatea de proteine

Somon pentru imunitate

Experții ne recomandă să mâncăm carne de vită și de porc cu moderație, pentru a beneficia de proteinele lor bune. Este bine să mâncăm mai mult pește și fructe de mare, bogate în substanțe nutritive esențiale care cresc rezistența organismului, întărind sistemul imunitar.

Mărește consumul de fructe

Fructele conțin vitaminele A, C și E, care susțin sistemul imunitar.

Pentru a crește aportul de vitamina A, mănâncă mai mulți morcovi și vegetale cu frunze verzi. Pentru mai multă vitamina C, introdu în alimentația ta citricele. Iar dacă ai nevoie de o cantitate mai mare de vitamina E, mănâncă nuci și semințe. Vitaminele din fructe și legume sunt cele mai bune remedii naturale pentru sistemul imunitar.

Fă 30 de minute de sport zilnic

Sport pentru întărirea sistemului imunitar

Experții ne recomandă să facem zilnic cel puțin 30 de minute de sport. Pe lângă faptul că te ajută să te menții în formă, îți întărește sistemul imunitar, făcând ca globulele albe și anticorpii să circule mai repede prin organism.

Evită stresul

Stresul îți poate absorbi pur și simplu toată energia și diminuează puterea de apărare a organismului. Prin urmare, cel mai bine este să eviți toate situațiile stresante și să încerci să reduci volumul de muncă, să iei lucrurile ușor și să practici yoga sau, mai simplu, să îți plimbi câinele. Aceste activități te ajută să te relaxezi și să te eliberezi de stres.

Remedii naturale pentru sistemul imunitar

Ține seama de recomandările de mai sus și încearcă și următoarele remedii naturale pentru sistemul imunitar. Amintește-ți să consumi aceste remedii naturale frecvent, deoarece ajută la prevenirea multor boli și mențin corpul pregătit de lupta cu virusurile și bacteriile.

Suc de portocale și morcovi

Remedii naturale pentru sistemul imunitar cu morcovi

Este un suc absolut delicios care se poate prepara foarte simplu acasă. Sucul de morcovi și portocale oferă substanțe nutritive foarte importante, printre care vitamina A și C și antioxidanți care ajută la întărirea sistemului imunitar.

Ingrediente:

  • 1 morcov
  • 2 portocale
  • puțină apă

Cum se prepară?

Pune morcovul într-un storcător de fructe pentru a obține sucul. Poți folosi și un blender, dar va fi nevoie să torni și puțină apă. Adaugă-l peste sucul de portocale și vei obține o băutură care îți va stimula sistemul imunitar.

Suc de kiwi și portocale

Kiwi este foarte bogat în vitamina C. Combină-l cu suc de portocale și vei obține o băutură care îți va crește imunitatea.

Ingrediente:

  • 2 kiwi
  • 1 linguriță de polen
  • 1 portocală

Cum se prepară?

Spală kiwi, decojește-l, taie-l și pune-l în blender. Adaugă polenul și sucul de portocale și amestecă în blender timp de câteva minute. Bea acest suc în fiecare zi, mai ales iarna, atunci când există un risc mai mare să faci gripă și să răcești.

Propolis

Propolisul este un fel de rășină naturală realizată de albine pentru a acoperi găurile din stup, pentru a preveni pătrunderea microbilor. În organism, se luptă cu bacteriile, acționează ca un dezinfectant și îmbunătățește sistemul imunitar. Se amestecă 20 de picături de propolis într-un pahar de apă și se bea de trei ori pe zi.

Suc pentru creșterea imunității

Remedii naturale pentru sistemul imunitar

Combinând proprietățile usturoiului, ale portocalei, ale cepei și ale broccoli-ului, acest suc este un remediu excelent pentru întărirea sistemului imunitar. Nu are un gust foarte bun, dar are beneficii extraordinare pentru sănătate, protejându-te de multe boli.

Ingrediente

  • 1 portocală
  • 2 căței de usturoi
  • 1 ceapă
  • 1 buchet de broccoli

Cum se prepară?

Stoarce portocala. Pune restul ingredientelor într-un blender și amestecă-le până obții o pastă. Bea acest suc o dată pe zi timp de o săptămână, fă pauză o lună și apoi repetă cura.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.