Rețete naturale care îți întăresc sistemul imunitar

· 18 noiembrie 2015
Cum susține sportul creșterea rezistenței organismului la boli? Când practici sport presiunea sângelui tău crește, făcând globulele albe și anticorpii să se deplaseze mai repede prin organism.

Sistemul imunitar are ca principală funcție protejarea organismului împotriva bolilor provocate de virusuri, bacterii, ciuperci și paraziți. Un sistem imunitar puternic asigură o sănătate bună care îți va permite să îți desfășori activitățile în mod normal și să ai o viață mai bună. În acest articol vei afla cum poți stimula creșterea rezistenței organismului!

Sistemul imunitar identifică și distruge organismele din mediu exterior care ne invadează corpul. De fapt, este capabil să descopere tot ceea ce pătrunde în corpul nostru fără permisiune. Dar, din cauza anumitor factori la care suntem expuși zi de zi sau a stilului de viață nesănătos, sistemul imunitar poate scădea și devenim vulnerabili la tot felul de boli. Din fericire, dacă ne schimbăm obiceiurile și încercăm aceste remedii naturale, putem să ne refacem sistemul imunitar.

Sfaturi pentru a întări sistemul imunitar

Înainte să îți prezentăm câteva moduri prin care îți poți crește rezistența organismul îți vom face câteva recomandări generale pentru buna funcționare a sistemului imunitar.

Redu cantitatea de proteine

Sistemul imunitar, somon

Experții ne recomandă să mâncăm carne de vită și de porc cu moderație, pentru a beneficia de proteinele lor bune. În schimb este bine să mâncăm mai mult pește și fructe de mare, bogate în substanțe nutritive esențiale care cresc rezistența organismului, întărind sistemul imunitar.

Creșterea consumului de fructe

Fructele conțin vitaminele A, C și E, care susțin sistemul imunitar. Pentru a crește aportul de vitamina A, mănâncă mai mulți morcovi și vegetale cu frunze verzi, pentru mai multă vitamina C, introdu în alimentația ta citricele. Iar dacă ai nevoie de o cantitate mai mare de vitamina E, mănâncă nuci și semințe.

Fă 30 de minute de sport zilnic

Sport pentru sistemul imunitar

Experții ne recomandă să facem zilnic cel puțin 30 de minute de sport. Pe lângă faptul că te ajută să te menții în formă îți întărește sistemul imunitar, făcând ca globulele albe și anticorpii să circule mai repede prin organism.

Evită stresul

Stresul îți poate absorbi pur și simplu toată energia și îți diminuează puterea de apărare a organismului. Prin urmare, cel mai bine este să eviți toate situațiile stresante și să încerci să reduci volumul de muncă, să iei lucrurile ușor și să practici yoga sau mai simplu să îți plimbi câinele, de exemplu. Aceste activități te ajută să te relaxezi și să te eliberezi de stres.

Rețete naturale pentru a-ți întări sistemul imunitar

Ține seama de recomandările de mai sus și încearcă și următoarele rețete pentru a-ți reface sistemul imunitar slăbit. Amintește-ți să iei aceste remedii naturale frecvent, deoarece ajută la prevenirea multor boli și mențin corpul pregătit de lupta cu virusurile și bacteriile.

Suc de portocale și morcovi

Suc de morcovi pentru sistemul imunitar

Este un suc absolut delicios care se poate prepara foarte simplu acasă. Sucul de morcovi și portocale oferă substanțe nutritive foarte importante, printre care vitamina A și C și antioxidanți care ajută la întărirea sistemului imunitar.

Ingrediente:

  • 1 morcov
  • 2 portocale
  • puțină apă

Cum se prepară?

Pune morcovul într-un storcător de fructe pentru a obține sucul. Poți folosi și un blender, dar va fi nevoie să torni și puțină apă. Adaugă-l peste sucul de portocale și vei obține o băutură care îți va stimula sistemul imunitar.

Suc de kiwi și portocale

Kiwi este foarte bogat în vitamina C. Combină-l cu suc de portocale și vei obține o băutură care îți va crește imunitatea.

Ingrediente:

  • 2 kiwi
  • 1 linguriță de polen
  • 1 portocală

Cum se prepară?

Spală kiwi, decojește-l, taie-l și pune-l în blender. Adaugă polenul și sucul de portocale și amestecă-l în blender timp de câteva minute. Bea acest suc în fiecare zi, mai ales iarna, atunci când există un risc mai mare să faci gripă și să răcești.

Propolis

Propolisul este un fel de rășină naturală realizată de albine pentru a acoperi găurile din stup, pentru a preveni pătrunderea microbilor. În organism se luptă cu bacteriile, acționează ca un dezinfectant și îmbunătățește sistemul imunitar. Se amestecă 20 de picături de propolis într-un pahar de apă și se bea de trei ori pe zi.

Suc pentru creșterea imunității

Smoothie pentru sistemul imunitar

Combinând proprietățile usturoiului, portocalei, cepei și broccoliului, acest suc este un remediu excelent pentru întărirea sistemului imunitar. Nu are un gust foarte bun, dar are beneficii extraordinare pentru sănătate, protejându-te de multe boli.

Ingrediente

  • 1 portocală
  • 2 căței de usturoi
  • 1 ceapă
  • 1 buchet de broccoli

Cum se prepară?

Stoarce portocala. Pune restul ingredientelor într-un blender și amestecă-le până obții o pastă. Bea acest suc o dată pe zi timp de o săptămână, fă pauză o lună și apoi repetă cura.