Cele mai bune 10 antibiotice naturiste - Doza de Sănătate
 

Cele mai bune 10 antibiotice naturiste

Știai că nu ai nevoie de medici sau farmacii pentru a obține cele mai bune antibiotice existente pe piață? Avem la dispoziție numeroase opțiuni 100% naturale, pentru care nu avem nevoie de rețetă și care nu provoacă dependență sau efecte secundare negative.
Cele mai bune 10 antibiotice naturiste

Ultima actualizare: 28 iulie, 2022

Știai că nu ai nevoie de medici sau farmacii pentru a obține cele mai bune antibiotice existente pe piață? În cele ce urmează, îți vom prezenta cele mai bune antibiotice naturiste, pe care le putem achiziționa oricând și lua în orice dozaj, fără a avea nevoie de o rețetă de la medic. Citește în continuare și află care sunt!

10 antibiotice naturiste pentru care nu-ți trebuie rețetă

Pentru a preveni și lupta împotriva infecțiilor, nu este nevoie să te duci la farmacie și să achiziționezi medicamente pline de chimicale. Poți să alegi una din variantele naturiste pe care urmează să ți le prezentăm. Deci, nu ezita să folosești următoarele antibiotice naturiste:

Sâmburii de grepfrut

Ai două variante: fie achiziționezi un extract obținut din acești sâmburi de la plafar, fie pui la uscat niște sâmburi de grepfrut după ce mănânci fructul și apoi îi zdrobești într-un mojar. Alegerea îți aparține!

Grepfrutul este unul dintre cele mai ieftine antibiotice naturale ce poate fi consumat de persoane de toate vârstele. Acest fruct are abilitatea de a ucide bacteriile, ciupercile, paraziții și virușii.

Sâmburii de grepfrut sunt antibiotice naturiste

Usturoiul

Nu este deloc surprinzător faptul că usturoiul se află pe lista de „super-alimente”. Această plantă are numeroase proprietăți benefice și este inclusă pe lista de ingrediente în numeroase rețete.

Una dintre cele mai importante calități ale usturoiului este abilitatea sa de a ucide bacteriile. Timp de secole, usturoiului a fost folosit pentru a trata numeroase epidemii, cum ar fi cea de ciumă.

Proprietățile antibacteriene ale acestei plante au fost studiate de către Louis Pasteur în secolul al XIX-lea, acesta confirmând abilitatea usturoiului de a ucide ciupercile și virușii. Consumat crud, acest antibiotic natural poate întări sistemul imunitar.

Nanoparticulele de argint

Apa potabilă obținută cu ajutorul nanoparticulelor de argint poate fi achiziționată din plafare și nu este deloc toxică. Această băutură poate ucide peste 650 de agenți patogeni. De fapt, până în anul 1934 (când a fost descoperită penicilina) nanoparticulele de argint erau singurul remediu folosit de către medici pentru a trata diferite afecțiuni.

Ca toate celelalte antibiotice naturale, și apa pe bază de nanoparticule de argint poate fi achiziționată fără prescripție medicală. Din păcate, popularitatea nanoparticulelor de argint a scăzut odată cu dezvoltarea industriei farmaceutice.

Echinacea

Această plantă provine din America de Nord, iar frunzele și rădăcinile sale au fost folosite de către amerindieni timp de multe secole pentru a vindeca leziuni. În plus, echinacea poate preveni infecții, întări sistemul imunitar și stimula producția de limfocite.

Te-ar putea interesa și:

Antibiotic natural pentru infecții

Limfocitele sunt celule ce joacă un rol foarte important în organismul nostru, apărându-ne de boli, infecții și viruși. Echinacea poate fi folosită pentru a trata febra, gripele și infecțiile urechilor. O putem utiliza și pentru a ameliora inflamațiile pielii și durerile în timpul urinării, de gât sau digestive.

Florile de echinacea sunt antibiotice naturiste

Propolisul

Propolisul este substanța produsă de albine atunci când acestea extrag polen sau sevă din plante și flori. Albinele folosesc propolisul pentru a-și menține stupul curat și a ține la distanță musafirii nepoftiți.

Grație propolisului, stupii de albine sunt cele mai sterile locuri din natură. Timp de milenii, propolisul s-a numărat pe lista de antibiotice naturiste, fiind folosit pentru a proteja organismul împotriva bacteriilor și a întări sistemul imunitar.

Vitamina C

Multe fructe și legume pot aproviziona organismul cu vitamina C. Proprietățile acestui compus organic în ceea ce privește prevenția bolilor sunt într-adevăr incredibile. Vitamina C este un antioxidant natural ce poate stimula mijloacele de apărare ale organismului.

Nu-i așa că ai observat că persoanele care consumă citrice în mod regulat nu se îmbolnăvesc foarte des? Pe lângă faptul că poate omorî virușii și bacteriile, vitamina C facilitează și eliminarea toxinelor din organism.

Șovârful

Cel mai bine este să cumperi puțin ulei de șovârf. Uleiul de șovârf este preparat din frunzele acestui condiment aromat și conține substanțe cu proprietăți antibacteriene.

Acest produs te va ajuta să lupți împotriva mai multor tipuri de infecții și este chiar mai eficient decât medicamentele antibiotice pe bază de chimicale vândute în farmacii.

Uleiul de șovârf poate ucide pneumococii, stafilococii, streptococii și enterococii, bacterii care pot cauza diverse boli. Mai mult, acest ulei poate fi folosit în lupta împotriva a 25 de tipuri de bacterii, inclusiv a celor rezistente la antibiotice pe bază de chimicale.

Printre aceste antibiotice naturiste regăsim și ulei de șovârf

Uleiul de șovârf este recomandat celor care suferă de infecții intestinale, de tract urinar sau cutanate, febră tifoidă, holeră și ulcere.

În plus, acest produs poate preveni apariția răcelilor, rujeolei și oreionului, reduce inflamațiile produse de tăieturile de cuțit sau mușcăturile de animal și poate chiar neutraliza otrava albinelor, șerpilor sau păianjenilor.

Frunzele de măslin sunt antibiotice naturiste ideale

Extractul din frunze de măslin merită cu siguranță titlul de „substanță miraculoasă”. Acest extract are proprietăți antimicrobiene. Substanța din care este produs are rolul de a oferi măslinelor protecție împotriva agenților patogeni.

Mai mult, extractul din frunze de măslin elimină efectele nocive ale radicalilor liberi care pot, de pildă, provoca îmbătrânirea prematură. Și, nu în ultimul rând, acest extract natural are proprietăți antioxidante, antiinflamatorii și analgezice.

Sparanghelul

Această plantă, provenită din China, nu este foarte cunoscută în Occident, deși ocupă un loc important în cadrul medicinei tradiționale chinezești și este populară în toată Asia. Sparanghelul întărește sistemul imunitar, previne gripa și răceala și luptă împotriva infecțiilor.

Te-ar putea interesa și:

Cele mai bune 5 antibiotice naturale

În plus, sparanghelul are și proprietăți antiinflamatorii, antibacteriene și antioxidante și poate reduce tensiunea arterială, întări sistemul imunitar și preveni diabetul. Dacă ești interesat să folosești antibiotice naturale, nu ezita să încerci această plantă!

Ceaiul verde

Printre aceste antibiotice naturiste regăsim și ceaiul verde

Poate ai auzit deja că infuzia pe bază de ceai verde poate fi folosită pentru a facilita pierderea în greutate și a preveni retenția de apă. Însă ceaiul verde are și numeroase alte proprietăți benefice.

Galat epigallocatechina (EGCG), cea mai importantă componentă a acestui ceai, poate ucide aproape toate bacteriile bucale. Ceaiul verde este unul dintre aceste antibiotice naturiste incredibile ce nu ar trebui să lipsească din viața ta de zi cu zi—chiar și gustul său este delicios!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Clardy, J., Fischbach, M. A., & Walsh, C. T. (2006). New antibiotics from bacterial natural products. Nature Biotechnology. http://doi.org/10.1038/nbt1266


Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.