Antibiotic natural pentru infecții - Doza de Sănătate
 

Antibiotic natural pentru infecții

Datorită ingredientelor sale naturale, acest antibiotic combate infecțiile și îmbunătățește sistemul imunitar fără să provoace efecte secundare, spre deosebire de medicamentele din comerț. 
Antibiotic natural pentru infecții

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Un antibiotic este un medicament care distruge germenii ce atacă organismul. Astăzi îți prezentăm o rețetă simplă și convenabilă de antibiotic natural pentru infecții care te va ajuta să te însănătoșești mai repede.

De la descoperirea lor, antibioticele au devenit un instrument esențial în tratamentele medicale. Chiar și în ziua de azi ele reprezintă una dintre cele mai bune soluții pentru combaterea infecțiilor cauzate de agenți patogeni.

Există totuși anumite controverse legate de utilizarea regulată a antibioticelor. Când sunt folosite frecvent, unele din componentele lor chimice pot provoca efecte secundare. În plus, anumite microorganisme au devenit imune la efectele lor. Prin urmare, sunt necesare combinații mai agresive pentru a le combate.

Din fericire, există și ingrediente naturale care funcționează la fel ca antibioticele dar care nu provoacă aceleași reacții negative. Acestea pot fi folosite pentru a trata infecțiile des întâlnite, cum ar fi cele respiratorii sau urinare.

Antibiotic natural pentru infectii cu miere de albine și curcuma

Combinația de miere de albine și curcuma (turmeric) are proprietăți antibiotice și antivirale care întăresc sistemul imunitar.

Dacă sunt 100% ecologice, ambele ingrediente combat simptomele cauzate de virusuri, bacterii și alți agenți patogeni care duc la îmbolnăvire.

Deși fiecare dintre cele două produse oferă beneficii separat, poți combina mierea și curcuma într-un singur remediu pentru a valorifica toate proprietățile lor benefice.

Pentru început, să vedem totuși care sunt beneficiile fiecăruia dintre cele două ingrediente.

Beneficiile mierii de albine

Mierea este un antibiotic natural pentru infecții

Mierea de albine este un produs dulce, apreciat de veacuri întregi pentru valoarea nutrițională bogată și pentru aplicațiile sale în medicină.

Bogată în antioxidanți, vitamine și aminoacizi esențiali, mierea de albine este un ingredient antibiotic folosit în sute de remedii naturale. Proprietățile sale antiinflamatoare și regenerative combat efectele negative ale radicalilor liberi asupra celulelor. În plus, acestea întăresc țesuturile și măresc producția de anticorpi.

Când este utilizată intern și extern, mierea poate încetini dezvoltarea anumitor tipuri de bacterii, virusuri și ciuperci, ajutând la tratarea mai multor boli. Totodată, acest produs natural este unul dintre cele mai bune remedii împotriva gripei și a răcelii, deoarece stimulează eliminarea mucusului și curăță căile respiratorii.

Beneficiile curcumei

Curcuma este un antibiotic natural pentru infecții

Curcuma este o mirodenie originară din India folosită de sute de ani în scop culinar, dar și ca tratament în  medicina alternativă.

Compusul activ din curcuma, curcuminul, îi oferă culoarea portocalie caracteristică și acționează ca un agent antiinflamator, antibiotic și analgezic natural.

Această substanță reglează dezechilibrele proceselor inflamatoare de la nivelul celulelor, distruge moleculele bacteriene dăunătoare și creează o barieră protectoare împotriva patogenilor care provoacă infecții.

Din motive încă necunoscute, curcuma are peste 150 de proprietăți terapeutice care ajută la tratarea unei game impresionante de boli.

Cum se prepară antibioticul natural cu miere de albine și curcuma

Cum se prepară acest antibiotic natural pentru infecții

Acest antibiotic cu miere și curcuma, cunoscut în multe culturi sub denumirea de „miere aurie,” este un aliat natural al sănătății datorită abilității sale de a distruge bacteriile și virusurile.

Multe persoane au adăugat acest remediu în dietă ca o metodă de întărire a sistemului imunitar. Totodată, el poate fi folosit și pentru tratarea unei infecții deja existente în organism.

Nu uita că este important să folosești ingrediente de calitate superioară pentru a te bucura de toate beneficiile oferite.

Ai nevoie de:

 • 4 linguri de miere organică (100 g)
 • 1 ½ linguri de curcuma măcinată (15 g)
 • Ustensile
 • 1 borcan de sticlă cu capac
 • 1 lingură mică de lemn

Mod de preparare

 • Toarnă mierea de albine într-un borcan de sticlă și adaugă curcuma.
 • Amestecă ingredientele cu o lingură de lemn.
 • Acoperă borcanul, strânge bine capacul și lasă amestecul să stea peste noapte.

Mod de consum

Te-ar putea interesa și:

Cele mai bune 5 antibiotice naturale

 • Ia o lingură din acest remediu în fiecare zi, de preferat pe stomacul gol.
 • Pentru a fi mai ușor de consumat, îl poți adăuga într-o jumătate de cană de apă caldă.
 • Dacă ai o infecție, încearcă să consumi această doză de până la de trei ori pe zi.

Contraindicații

Acest antibiotic natural pentru infecții nu este indicat persoanelor care au calculi biliari sau boli hepatice.

Vrei să te bucuri și tu de beneficiile acestui antibiotic natural pentru infecții? Urmează pașii prezentați mai sus și ține mereu remediul la îndemână pentru a combate infecțiile.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • Maguiña Vargas, C. P. (2018). Uso racional de antibioticos. Uso racional de antibioticos.
 • Pedrique de Aulacio, M. (2002). Determinación De La Sensibilidad De Las Bacterias a Los Antibioticos (Antibiograma). Manual de Metodos Generales.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.