Argintul coloidal: un antibiotic natural puternic - Doza de Sănătate
 

Argintul coloidal: un antibiotic natural puternic

Argintul coloidal este un antibiotic natural care luptă și împotriva agenților patogeni. În plus, acesta nu provoacă reacții alergice și efecte secundare. 
Argintul coloidal: un antibiotic natural puternic

Ultima actualizare: 25 mai, 2022

Argintul coloidal este un antibiotic care combate infecțiile fungice, virusurile, bacteriile și paraziții. Acest supliment mineral ucide toate microorganismele care duc la îmbolnăvire, având astfel un efect foarte puternic.

În acest articol îți oferim mai multe informații cu privire la un „medicament” eficient folosit de veacuri întregi.

Tot ce trebuie să știi despre argintul coloidal

Argintul coloidal este o combinație de argint și apă distilată

Pentru a vorbi despre primele utilizări ale argintului coloidal, trebuie să ne întoarcem în timp, mai exact în Grecia și Roma imperială. Ambele civilizații foloseau acest material pentru confecționarea ustensilelor pentru gătit și a recipientelor de apă.

Herodot scria că regele Cirus al Persiei purta cu el flacoane de argint cu apă fiartă și că obișnuia să bea numai din aceste recipiente. Se pare că acest monarh știa că argintul stopează dezvoltarea microorganismelor, mai ales a celor care contaminau alimentele și băuturile.

În medicina tradițională chinezească și în cea ayurvedică, argintul este folosit de secole întregi pentru prevenirea și tratarea infecțiilor. Acest material este utilizat și pentru revitalizarea pacienților afectați de durere sau slăbiciune asociate vârstei înaintate.

Argintul coloidal ameliorează durerile care afectează vârstnicii

Fermierii din Statele Unite colectau monede de argint pe care le puneau în recipiente cu lapte proaspăt. Argintul păstra laptele în stare bună mai mult timp și prevenea dezvoltarea mucegaiului.

Încă de la începutul secolului al XX-lea, se știe că nicio bacterie, ciupercă, microb sau virus nu poate supraviețui în urma contactului cu argintul, chiar dacă nu este decât o particulă. Acest metal distruge organismele patologice în câteva minute.

Argintul coloidal se obține printr-un proces numit electroliză. Argintul se combină cu apa distilată și rezultă unul dintre cele mai puternice antibiotice posibile. Acesta nu produce reacții alergice sau efecte secundare.

Având un efect rapid și sigur, argintul coloidal reprezintă o soluție excelentă pentru multe probleme și boli. 

Cum acționează argintul coloidal?

Argintul coloidal ajută la tratarea unei game largi de afecțiuni

Acest antibiotic puternic este foarte surprinzător, deoarece cantitatea de argint necesară pentru prepararea sa este foarte mică. Particulele microscopice din acest material ucid bacteriile, mucegaiul și virusurile, acționând și foarte rapid.

Argintul coloidal este folosit pentru întărirea sistemului imunitar. În plus, acesta previne anumite boli, inclusiv răceli și probleme legate de HIV sau herpes.

Argintul coloidal stimulează drenajul limfatic și al lichidelor prin eliminarea toxinelor din țesuturi. În plus, acest material contribuie la oxigenarea celulelor și îmbunătățește fluxul energetic în tot corpul. Din acest motiv este folosit în scop preventiv, dar și pentru vindecare și regenerare.

Argintul coloidal este un tratament eficient pentru diverse boli infecțioase, însă este diferit de antibioticele și chimicalele moderne, întrucât împiedică existența și reproducerea microorganismelor.

Îți recomandăm să citești și:

Ceaiul de ghimbir poate combate infecțiile

Totodată, virusurile și bacteriile nu devin rezistente la argintul coloidal, așa cum se întâmplă în cazul medicamentelor moderne.

Un alt beneficiu impresionant este faptul că argintul coloidal acționează asupra întregului organism, atacând simultan mai mulți agenți patogeni. Antibioticele disponibile în farmacii atacă doar câteva microorganisme și atât.

Beneficii remarcabile

Argintul coloidal oferă numeroase beneficii incredibile, printre care:

  • Ucide celulele tumorale.
  • Stimulează dezvoltarea oaselor.
  • Grăbește vindecarea rănilor și a arsurilor.
  • Tratează virusul Papiloma uman (HPV).

În plus, acest antibiotic ajută și la tratarea altor probleme și afecțiuni: astm, malarie, artrită, diaree și infecții cauzate de E. coli. În plus, combate paraziții, herpesul, streptococul, stafilococul și ciupercile.

Totodată, argintul coloidal este utilizat la tratarea anumitor afecțiuni septice orale, cum ar fi pioreea și amigdalita.

Dacă îl aplici pe piele, acest material combate acneea, micoza piciorului, aftele, eczemele, rănile deschise și negii. În plus, argintul coloidal ajută la vindecarea infecțiilor și a inflamațiilor oculare, printre care și conjunctivita. Întrucât este insipid (nu are niciun gust), îl poți bea fără probleme.

Cum se folosește argintul coloidal?

În general, argintul coloidal nu interacționează cu alte medicamente și nu este toxic pentru oameni. Prin urmare, îl poți folosi pentru tratarea multor afecțiuni.

În plus, argintul coloidal nu provoacă dependență și nici intoleranță, putând fi folosit și de femei însărcinate sau care alăptează. Acest material se elimină ușor prin urină.

Dozele și modalitățile de administrare sunt foarte versatile:

  • Îți poți clăti gura sau poți face gargară cu el.
  • Poți umezi un bandaj pentru a curăța rănile și arsurile sau pentru a trata erupțiile pielii.
  • Îl poți pune într-un recipient mic pentru a-ți curăța ochii.
Argintul coloidal administrat se măsoară în picături

Unele persoane folosesc argintul coloidal pentru dușuri vaginale și anale. În plus, îl poți utiliza și ca deodorant pentru picioare sau îl poți inhala cu un recipient cu pulverizator, ca aburi, etc.

Doza recomandată este o picătură / 1 kg (greutate corporală). Prin urmare, dacă ai 70 kg, nu trebuie să depășești 70 de picături pe zi. Acest tratament trebuie dizolvat întotdeauna în picături și administrat în două doze.

Pentru a îmbunătăți absorbția argintului coloidal, este necesar să ții lichidul în gură câteva minute înainte de a-l înghiți. 

Este indicat să îl iei pe stomacul gol și să aștepți o jumătate de oră până mănânci. De exemplu, îl poți administra după ce te trezești.

Pentru purificarea apei, este recomandat să adaugi o lingură de argint coloidal la 5 litri de apă. Poți dubla doza dacă apa este contaminată cu bacterii sau germeni.

Sursa imaginii reprezentative: © wikiHow.com


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Boranowski, Z., and Lloyd, M. (1995). Colloidal Silver. The Antibiotic Alternative. New York: Healing Wisdom Pubns.

  • Jefferson, W. (2001). El poder curativo de la plata coloidal. Barcelona: Obelisco.

  • _______  . (2003). Colloidal Silver Today: The All Natural, Wide-Spectrum Germ Killer. Summertown: Healthy Living.


Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.