6 remedii naturiste pentru Helicobacter pylori - Doza de Sănătate
 

6 remedii naturiste pentru Helicobacter pylori

6 remedii naturiste pentru Helicobacter pylori
Elisa Morales Lupayante

Verificat și aprobat de pedagogul în educație fizică și nutriționistul Elisa Morales Lupayante.

Ultima actualizare: 12 octombrie, 2022

Helicobacter pylori este principala cauză a ulcerelor gastrice, a gastritei și a multor alte infecții ale sistemului digestiv. Conform studiilor, aproximativ două treimi din populația globului este infectată cu această bacterie. Descoperă cele mai bune 6 remedii naturiste pentru Helicobacter pylori!

Deși deseori nu provoacă niciun simptom, Helicobacter pylori se transmite foarte ușor de la o persoană la alta. Din fericire, în zilele noastre avem la dispoziție numeroase mijloace pentru a trata infecțiile cu Helicobacter pylori și a ameliora problemele de sănătate cauzate de aceasta.

Dacă suferi de orice afecțiune gastrică (cum ar fi gastrita sau ulcerul gastric), nu ezita să apelezi la următoarele remediile naturiste pentru Helicobacter pylori. Te vor ajuta să elimini această bacterie din organism și să îți îmbunătățești starea de sănătate.

6 remedii naturiste pentru Helicobacter pylori

Uleiul esențial de lămâiță

Lămâița (Aloysia citrodora) este o plantă care face parte din familia Verbenaceae. Aceasta are proprietăți carminative și digestive și, printre altele, poate vindeca balonarea.

Conform mai multor studii, bacteria Helicobacter pylori nu este rezistentă la ingredientele uleiului esențial de lămâiță, motiv pentru care acesta este util pentru a trata infecțiile.

Propolisul

Propolisul este un antibiotic și un bactericid natural ce are abilitatea de a întări mijloacele de apărare a organismului. Acesta luptă împotriva infecțiilor și tratează anumite afecțiuni gastrice, cum ar fi gastrita. Produs de albine, propolisul este folosit pentru a proteja stupii acestora de infecții.

Nu ezita să consumi propolis dacă suferi de orice problemă de sănătate cauzată de Helicobacter pylori. Un tratament bazat pe acest ingredient te va ajuta să-ți cureți rapid organismul de această bacterie rezistentă.

Ghimbirul

Remedii naturiste pentru Helicobacter pylori cu ghimbir

Această rădăcină este celebră în toată lumea grație numeroaselor sale proprietăți medicinale, în special în ceea ce privește îmbunătățirea sănătății sistemului digestiv.

Te sfătuim să consumi ghimbir dacă suferi de hiperaciditate gastrică, greață, amețeală, ulcer gastric, etc. Pe lângă faptul că este un bactericid natural, anumiți experți susțin că ghimbirul poate vindeca și infecțiile cu Helicobacter pylori.

Varza albă

Consumată crudă, această legumă reprezintă unul dintre cele mai bune remedii naturiste pentru Helicobacter pylori. Însă varza albă poate cauza balonare, așadar te sfătuim să o consumi la început în cantități moderate pentru a vedea cum reacționezi.

Pentru a consuma varză albă, prepară-ți o salată din frunzele acesteia (tăiate fin), puțin oțet și un sos de lămâie. O altă variantă este să-ți prepari un suc proaspăt de varză albă, pe care să-l diluezi cu apă.

Broccoli

Remedii naturiste pentru Helicobacter pylori cu broccoli

Grație conținutului său ridicat de sulforafan (un fitonutrient), consumul frecvent de broccoli duce la eliminarea bacteriei Helicobacter pylori. Numeroase studii științifice au atestat abilitatea sa de a curăța organismul de această bacterie.

Pe lângă faptul că ajută la eliminarea infecțiilor cu Helicobacter pylori, sulforafanul poate inhiba dezvoltarea cancerului gastric. Singurul efect secundat nedorit al consumului de broccoli este balonarea, dar există o soluție pentru a evita această problemă: atunci când îți este poftă de broccoli, gătește-l cu chimen și ghimbir.

Curcuma

Având numeroase proprietăți medicinale, acest condiment asiatic a fost în ultimii ani obiectul a numeroase studii științifice. Curcuma poate fi folosită pentru a trata dispepsia, o afecțiune care se manifestă prin anumite disfuncții ale sistemului digestiv, cum ar fi distensia, greața și gazele intestinale.

În plus, proprietățile benefice ale curcumei pot stimula secreția sucurilor gastrice, protejând mucoasa gastrică și inhibând efectele nocive ale bacteriei Helicobacter pylori. Însă specialiștii ne recomandă să nu consumăm acest condiment în exces.

Câteva sfaturi pentru a amplifica eficiența acestor remedii naturiste pentru Helicobacter pylori

  • Pentru a lupta împotriva acestei bacterii, crește-ți aportul de alimente cu proprietăți antibacteriene, cum ar fi usturoiul, ceapa, Echinacea, ghimbirul, cimbrul, rozmarinul, menta și mierea.
  • Alte alimente benefice pe care le poți consuma sunt probioticele cu lactofilus și bifidus. Deși nu pot ucide bacteria, ele vor inhiba acțiunile nocive ale acesteia, contracarând durerile de cap, grețurile matinale și dispepsia.
  • Consumă limonadă, suc de ananas sau oțet de mere.
  • Evită anumite alimente, precum zaharurile, făina rafinată și orezul. În locul acestor alimente consumă multe fructe, legume și apă.
  • Nu în ultimul rând, poți să-ți prepari o băutură alcalină care te va ajuta să lupți împotriva acestei bacterii. Pur și simplu amestecă țelină, cartofi cruzi și morcovi și consumă băutura obținută înainte de fiecare masă.

Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.