4 exerciții împotriva gazelor intestinale - Doza de Sănătate
 

4 exerciții împotriva gazelor intestinale

Acumularea gazelor intestinale produse în timpul digestiei poate avea la bază lipsa de mișcare. Următoarele exerciții simple îți pot fi de mare ajutor pentru a ameliora problema.
4 exerciții împotriva gazelor intestinale
Nelton Abdon Ramos Rojas

Verificat și aprobat de medicul Nelton Abdon Ramos Rojas.

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

Dacă flatulența reprezintă o problemă frecventă pentru tine, află că ai la dispoziție anumite exerciții împotriva gazelor intestinale pentru care poți opta în locul medicamentelor. Deși există numeroase produse farmaceutice pentru a trata flatulența, cel mai bine este să apelăm la soluții naturale.

În articolul de azi îți prezentăm 4 exerciții împotriva gazelor intestinale. Deși nu vor funcționa toate pentru tine, te sfătuim să le încerci pentru a descoperi care îți poate satisface nevoile personale. Fiecare dintre noi este diferit!

Cele mai simple exerciții împotriva gazelor intestinale

Exercițiile de mai jos sunt ideale în acele momente în care te simți incomod din cauza acumulării excesive de gaze intestinale și ai nevoie de un remediu rapid.

1. Poziția copilului

Femeie care încearcă exerciții împotriva gazelor intestinale

Poate cunoști deja această poziție, numită și Balasana.

  • Nu trebuie decât să îngenunchezi și să te așezi cu fesele pe picioare.
  • Apoi, întinde brațele înainte.

Te sfătuim să menții această poziție pentru cel puțin 2 minute. Astfel, corpul tău se va relaxa și va elimina gazele intestinale. Poziția copilului poate fi executată și invers, cu fața îndreptată în sus.

  • Îndoaie unul dintre picioare și îmbrățișează-l. Începe să te miști înainte și înapoi.
  • Vei obține rezultate mai bune dacă reușești să-ți apuci labele picioarelor.

2. Poziția vântului

Instructor care pune în aplicare exerciții împotriva gazelor intestinale

Așa cum sugerează numele său, poziția vântului este unul dintre cele mai eficiente exerciții împotriva gazelor intestinale.

  • Întinde-te pe spate. Îndoaie unul dintre picioare și îmbrățișează-l.
  • Poziția vântului este asemănătoare cu poziția copilului cu fața în sus. Cu cât îți poți ridica genunchii mai sus, cu atât îți va fi mai bine.
  • Menține această poziție pentru cel puțin 30 de secunde.
  • Când îți îmbrățișezi piciorul, încearcă să-ți atingi nasul cu genunchiul. În acest mod, exercițiul va fi mai dificil și mai eficient.

3. Poziția plugului

Exerciții împotriva gazelor intestinale puțin mai dificile

Poziția plugului este populară în rândul practicanților de yoga, fiind un exercițiu ideal pentru a elimina gazele intestinale.

  • Ca să o execuți, întinde-te pe spate cu picioarele în sus.
  • Dacă poți, ridică-ți corpul astfel încât să fii susținut doar de către partea superioară a spatelui.

Inițial, îți poți susține partea inferioară a spatelui cu mâinile. Apoi, întinde treptat picioarele peste vârful capului.

Dacă îți este mai comod, nu mai mișca mâinile. Unele persoane preferă să le țină pe lateral. Ai mare grijă dacă vrei să adopți poziția plugului și evit-o dacă suferi de probleme cu gâtul. În caz contrar, riști să experimentezi efecte nedorite.

4. Poziția cămilei

Yoga pe lista de exerciții împotriva gazelor intestinale

Și acest ultim exercițiu oferă rezultate remarcabile.

  • Îngenunchează și, fără a te așeza pe picioare, lasă-ți brațele să atârne în jos și arcuiește-ți torsul înapoi.
  • Ideea este să formezi un arc cu corpul tău și să-ți atingi picioarele cu mâinile.

Pentru a sta mai comod, asigură-te că ai capul relaxat. Vârfurile picioarelor pot atinge solul.

Câteva informații importante despre gazele intestinale

Deși cauzele gazelor intestinale sunt variate, dieta este cel mai important factor. Consumul excesiv de alimente procesate, mâncatul rapid sau servirea alimentelor care tind să producă multe gaze intestinale (ca fasolea și broccoli) ar putea fi de vină pentru neplăcerile experimentate.

Alteori gazele intestinale sunt cauzate de o intoleranță alimentară, de constipație sau de sindromul colonului iritabil. Acesta este o afecțiune a intestinului gros, așa cum specifică un articol publicat de Medline Plus. Deși flatulența poate fi ținută sub control, dacă experimentezi dureri sau o senzație de stânjeneală, cele 4 exerciții împotriva gazelor intestinale prezentate în acest articol îți vor fi de mare ajutor.

Este esențial să menționăm că și sedentarismul poate cauza flatulență. Pe lângă faptul că te vor ajuta să elimini gazele intestinale, exercițiile fizice te vor ajuta să faci mai multă mișcare. Cu toții știm că flatulența este uneori dureroasă. Pentru care exerciții împotriva gazelor intestinale vei opta?


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.



Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.