Soțul poate observa schimbări la nivelul corpului tău - Doza de Sănătate
 

Soțul poate observa schimbări la nivelul corpului tău

Pot exista anumite schimbări la nivelul corpului tău pe care tu nu le vezi, dar pe care soțul tău le poate sesiza imediat.
Soțul poate observa schimbări la nivelul corpului tău

Ultima actualizare: 14 februarie, 2019

Soțul tău poate descoperi multe lucruri despre tine atunci când locuiți împreună, poate chiar sesiza schimbări la nivelul corpului tău care ar putea indica o problemă de sănătate. Mariajul nu se rezumă doar la râsete și aventuri în doi, presărate poate și cu câteva certuri.

El va observa micile riduri care îți apar pe frunte atunci când ești încruntată. Va vedea, de asemenea, cum te îmbujorezi de fiecare dată când ești surprinsă. El știe exact cum să te atingă pentru a te face să zâmbești și, mai presus de toate, el cunoaște fiecare colțișor al corpului tău.

Este important să aveți grijă unul de altul și să vă cunoașteți la nivel intim, însă nu numai pe întuneric. În anumite momente, trebuie să țineți luminile aprinse, pentru ca soțul tău să poate explora fiecare părticică a pielii tale. De exemplu, poate descoperi o aluniță ciudată pe care nu o mai aveai până atunci.

Iată câteva schimbări la nivelul corpului tău pe care soțul le va sesiza înaintea ta:

4 schimbări la nivelul corpului tău pe care soțul le poate sesiza înaintea ta

1. Ai o aluniță ciudată pe spate

Alunită - schimbări la nivelul corpului tău

Locuiți împreună și vă vedeți în fiecare zi. Asta înseamnă că poți observa fiecare schimbare de pe pielea soțului tău. Același lucru este valabil și pentru el. Tu nu îți poți vedea spatele, drept pentru care nu ai cum să sesizezi faptul că ți-a apărut o pată sau o umflătură. Soțul tău însă poate descoperi aceste semne.

Partenerul de viață este foarte abil în ceea ce privește examinarea pielii tale. El vede tot. Chiar dacă te-ai ars la deget în timp ce găteai și încerci să îi ascunzi acest lucru, la un moment dat vei auzi întrebarea: „Apropo, ce ai pățit la deget?”

În ceea ce privește cuplurile căsătorite, micile descoperiri au loc la un nivel mai intim. De exemplu, este posibil să ai o pată pe partea interioară a coapsei despre care nu știi nimic până nu îți atrage atenția soțul tău asupra ei. Ai putea chiar să ai o aluniță în zona genitală.

Spatele este o altă zonă pe care nu o poți examina cu atenție și pe care poate apărea o aluniță sau o pată alarmantă.

2. Ai o umflătură sau un nodul care nu exista până atunci

Bărbaților le place să se joace cu sânii iubitelor lor. Prin urmare, nu ar fi ceva neobișnuit ca soțul tău să te atenționeze că ai o umflătură care nu exista până atunci.

Nu trebuie să fii căsătorită pentru a descoperi un nodul la sâni. Un medic poate să îți examineze sânii sau chiar tu îi poți palpa după ce faci duș. Atât partenerul tău, cât și doctorul pot contribui la detectarea timpurie a cancerului mamar. Medicii oncologi susțin că multe paciente s-au prezentat la consult după ce soții lor au sesizat prezența unui nodul la sâni. 

Acest exercițiu poate fi util și bărbaților. De exemplu, poți descoperi anumite mase solide la nivelul testiculelor soțului tău. Cu cât sunt detectate mai rapid aceste nereguli, cu atât pronosticul este mai bun.

Întăriturile, umflăturile micuțe sau alte schimbări la nivelul corpului tău pot fi ignorate foarte ușor, însă partenerul tău îți va spune dacă i se par a fi un motiv de îngrijorare.

3. Sforăitul

Sforăitul

Sforăitul nu este atât de normal precum cred unii dintre noi. Când o persoană doarme în același pat cu partenerul său, sigur sforăitul său îi va tulbura somnul acestuia.

Dacă soțul tău sforăie, este posibil să sufere de apnee în somn. Această afecțiune îl predispune la alte probleme de sănătate, cum ar fi hipertensiunea arterială și diabetul de tip 2.

Sforăitul partenerului trebuie să reprezinte un semnal de alarmă pentru că, în orice moment, acesta poate înceta să respire. În loc să te enervezi, vorbește cu el.

Dacă problema persistă, este indicat să meargă la medic pentru a descoperi orice posibilă neregulă.

4. Ai probleme cu auzul

Poate că soțul tău a observat că în ultima vreme trebuie să repete ce îți spune sau să vorbească mai tare. Observă mai multe indicii până când ajunge la concluzia că îți pierzi auzul și nici măcar nu conștientizezi acest lucru.

Dai mereu volumul mai tare, iar acum toți vecinii știu când urmărești serialul preferat. Ascultă-l pe soțul tău când te avertizează că există o neregulă. Dacă este nevoie, mergi la un un cabinet O.R.L.

Medicul îți poate spune dacă este o problemă minoră (cum ar fi acumularea de ceară în urechi) sau una gravă (pierderea auzului). Tot specialistul este cel în măsură să îți prescrie un tratament.

Acordă importanță semnelor asupra cărora îți atrage atenția soțul tău. Soțul poate observa schimbări la nivelul corpului tău și te poate avertiza în privința lor. Nu ignora observațiile sale, află ce se întâmplă în corpul tău. Întotdeauna este bine să mergi la un consult medical dacă te îngrijorează un anumit simptom.

Și reciproca este valabilă. Acordă și tu atenție schimbărilor de la nivelul corpului partenerului de viață. Patru ochi văd mai bine decât doi, iar uneori o altă persoană te poate ajuta să sesizezi anumite semne alarmante.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • JafariNasabian P, Inglis JE, Reilly W, Kelly OJ, Ilich JZ. Aging human body: Changes in bone, muscle and body fat with consequent changes in nutrient intake. J Endocrinol. 2017. doi:10.1530/JOE-16-0603
  • Langholz B, Richardson J, Rappaport E, Waisman J, Cockburn M, Mack T. Skin characteristics and risk of superficial spreading and nodular melanoma (United States). Cancer Causes Control. 2000. doi:10.1023/A:1008952219416
  • Jackson A, Wilkinson C, Pill R. Moles and melanomas – Who’s at risk, who knows, and who cares? A strategy to inform those at high risk. Br J Gen Pract. 1999. doi:10.1111/j.1438-8677.2008.00146.x

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.