Alimente care combat stresul și anxietatea
 

11 alimente care combat stresul și anxietatea

Dacă nu te alimentezi timp de mai multe ore decât în mod normal, îți va scădea glicemia și va crește pofta de dulciuri sau de alimente de tip junk food, gustări sau preparate care se pot pregăti repede și dau senzația de săturare. Așadar, alimentația are un rol important în prevenirea stărilor de stres și panică, acest articol indicând câteva alimente care sunt eficiente în prevenirea stresului și a anxietăţii.
11 alimente care combat stresul și anxietatea

Ultima actualizare: 01 martie, 2022

În viață de zi cu zi, în orice moment, pot apărea situații stresante sau care pot cauza chiar panică. Mai mult, asemenea stări se pot transforma în probleme de sănătate serioase, astfel încât rolul acestui articol este să ofere câteva idei de alimente care combat stresul, astfel încât să poţi avea o viaţă normală, cu liniște și sănătate.

Una din principalele consecințe ale anxietății este senzația de foame, care poate apărea din cauza orelor de masă neregulate sau a unei alimentații sărace în vitamine și alte componente nutritive.

Dacă nu te alimentezi timp de mai multe ore decât în mod normal, îți va scădea glicemia și va crește pofta de dulciuri sau de alimente de tip junk food, gustări sau preparate care se pot pregăti repede și dau senzația de săturare.

Așadar, alimentația are un rol important în prevenirea stărilor de stres și panică, acest articol indicând câteva alimente care combat stresul și sunt eficiente în prevenirea anxietăţii.

Peștele este unul dintre acele alimente care combat stresul

Mănâncă pește pentru a avea tensiune arterială stabilă! Astfel vei asigura organismului un aport de Omega 3, care contribuie la prevenirea bolilor cardiovasculare și la reglarea nivelului de zahăr din sânge.

Este recomandat consumul de pește cel puțin o dată pe săptămână, fiind o sursă excelentă de magneziu, reducând stările de stres și anxietate și aducând o stare de relaxare.

Lactate

Produsele lactate conțin triptofan, un aminoacid care este excelent pentru a te relaxa și a obține o stare de bine. Acest aminoacid este conținut, de asemenea, de alune și banane, de exemplu.

Migdalele sunt alimente care combat stresul

Migdalele sunt alimente care combat stresul

La fel ca peștele, migdalele conțin mult magneziu, precum și alte proteine și vitamine necesare pentru buna funcționare a organismului. Când simți că ești prea stresat, mănâncă migdale și te vei simți mai relaxat.

Banane

Aceste gustoase fructe pot fi o importantă sursă de potasiu pentru organism, potasiul fiind necesar pentru întărirea sistemului nervos, așadar ajută și la prevenirea și rezolvarea stărilor de stres și panică.

Algele marine sunt alimente care combat stresul

Algele sunt bogate în magneziu și triptofan, care ajută corpul să se relaxeze și să se liniștească.

Ciocolata

Ciocolata este unul dintre acele alimente care combat stresul

Alege mai ales ciocolata neagră (fără zahăr), care este extraordinară pentru calmare și determină reducerea cortizolului, hormonul care provoacă, printre altele, stresul și anxietatea.

Fulgi de ovăz

Consumând fulgi de ovăz, este stimulată producția de hormoni cu rol de prevenire a depresiei. Acest aliment poate asigura organismului un aport bogat de magneziu și fibre ce combat anxietatea.

Rețetă: Se fierb trei linguri de fulgi de ovăz într-un sfert de litru de apă, iar din acest amestec ar fi bine să mănânci când te trezești, după fiecare masă principală a zilei și înainte de a merge la culcare.

Frunze de portocal

Calmantele și somniferele pot fi înlocuite cu o infuzie de frunze de portocal. Dacă vei bea un ceai de frunze de portocal în fiecare seară, acest obicei te va ajuta să ai un somn liniștit și să scapi de stres și de anxietate.

Nucile sunt alimente care combat stresul

Nucile sunt alimente care combat stresul

Nucile pot fi utile pentru a elimina anxietatea și stresul datorită conținutului bogat în vitamina B. Acesta contribuie la formarea serotoninei, hormon cu un important rol de neurotransmițător.

Așadar, cu ajutorul serotoninei neuronii interacționează. Serotonina contribuie la prevenirea furiei, controlează temperatura și reglează apetitul.

Piersici

Conținutul bogat în fibre, vitamine și minerale al piersicilor ajută la prevenirea și controlul stresului și anxietăţii. Când ai o stare de anxietate, poţi mânca două sau trei piersici pentru a te liniști. Dacă simți nevoia să mănânci dulciuri, mai bine cumpără piersici!

Câteva sfaturi pentru a combate anxietatea în viața de zi cu zi

  • Ar fi ideal să se evite cafeaua, chiar să lipsească din obiceiurile tale zilnice. Mai bine alege să bei un ceai sau apă aromatizată cu fructe.
  • Bea cât mai multă apă, este esențială în funcționarea organelor corpului tău.
  • Stabilește-ți un program strict pentru alimentaţie: orele pentru mic dejun, prânz și cină să fie aceleași în fiecare zi.
  • exerciţii fizice: acestea aduc multe beneficii atât corpului, cât și creierului.
  • Evită alcoolul și țigările: băutura și fumatul pot cauza foarte multe probleme organismului tău și agravează anxietatea.

Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.



Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.