Cum faci ca hainele să miroasă frumos în dulap
 

Cum faci ca hainele să miroasă frumos în dulap

Hainele depozitate mult timp în dulap au un miros neplăcut și nu pot fi purtate. Din fericire, există soluții!
Cum faci ca hainele să miroasă frumos în dulap

Ultima actualizare: 11 octombrie, 2023

Cât de enervant este să vă schimbați ținuta în ultimul moment pentru că hainele miros ciudat? Acest lucru se întâmplă atunci când nu luați măsuri pentru ca hainele să miroasă frumos în dulap.

Mirosul de mucegai, care indică faptul că hainele au fost depozitate mult timp, reușește să pătrundă în țesături și face imposibilă utilizarea lor din cauza problemelor de sănătate. În plus, larvele de molii și acarienii se pot atașa de haine.

Degeaba puneți rufele în mașina de spălat și adăugați detergent și balsam dacă după uscare hainele se vor întoarce în același loc în care au prins mirosul urât. Abordați problema din interiorul dulapului!

De ce hainele își pierd mirosul proaspăt în dulap?

Mai mulți factori influențează mirosurile pe care hainele le capătă in dulap. Deși cele mai frecvente cauze sunt tehnica de spălare inadecvată, uscarea incompletă sau mirosul corporal, și condițiile de depozitare pot fi sursa problemei.

Înghesuirea hainelor și lipsa curățeniei minuțioase joacă un rol important în dezvoltarea mirosurilor neplăcute în țesături. În plus, pereții și colțurile dulapului sunt habitate ideale pentru proliferarea mucegaiului. Indiferent că este vorba despre un dressing sau un dulap simplu, trebuie să existe o circulație optimă a aerului.

Cum facem ca hainele să miroasă frumos în dulap

Când dulapul este mic și cu multă îmbrăcăminte, scoaterea pieselor de sezon și depozitarea lor în altă parte reduce mirosul neplăcut. În plus, hainele trebuie să fie curate și complet uscate înainte de a fi puse în dulap. Pungile vidate funcționează ca adăpost de praf și molii și protejează articolele de îmbrăcăminte delicate.

Odorizantele automate și florile uscate oferă un miros proaspăt dulapului.

Uleiuri esențiale pentru ca hainele să miroasă frumos în dulap

Ulei esențial pentru ca hainele să miroasă frumos în dulap
Uleiurile esențiale vă pot ajuta să vă păstrați dulapul în stare optimă în ceea ce privește mirosul.

Diverse investigații au demonstrat utilitatea uleiurilor esențiale în parfumerie. Ele sunt folosite chiar și în parfumurile pentru detergenții de rufe.

Reîmprospătați aerul, așezând într-un colț al dulapului un prosop de hârtie sau un ghem de lână umezit cu 5 picături de ulei. Alegeți uleiul de cedru sau lavandă, deoarece contracarează mirosurile și respinge moliile.

Dezodorizare

Scoateți toate hainele pe care le aveți în dulap și treceți la dezodorizare. Pentru a face acest lucru, aspirați tot praful și apoi pulverizați un neutralizator de mirosuri. Când spațiul este uscat și aerisit, puteți pune hainele înapoi. Dezodorizantele sunt disponibile în orice magazin de produse de curățenie, dar rețetele naturale sunt la fel de eficiente.

Combinați părți egale de oțet și apă. Pulverizați amestecul în toate colțurile dulapului, astfel încât să absoarbă mirosul.

Bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu are proprietăți benefice. Centrul Național de Informare în Biotehnologie subliniază eficiența acestui praf în soluțiile de curățare.

Un experiment raportat de Biblioteca Națională de Medicină a Statelor Unite a stabilit faptul că bicarbonatul de sodiu are o activitate dezinfectantă excelentă, prevenind complicațiile generate de microorganismele formate în umiditate.

Puneți 3 linguri de pudră într-o cană și lăsați bicarbonatul de sodiu să-și facă efectul într-un colț al dulapului sau undeva unde nu riscați să-l vărsați. Neutralizarea durează până la 2 luni; apoi, aruncați compusul.

Plicuri de cărbune activ

C ărbunele activ este un absorbant al mirosurilor și al gazelor dăunătoare, potrivit pentru reglarea umidității. Este folosit frecvent în frigidere și în interiorul încălțămintei; în dulap, acționează ca un dezodorizant.

Câteva linguri de cărbune activ sub formă de pudră este ceea ce aveți nevoie pentru a vă menține garderoba în stare optimă. Puneți cărbunele într-un recipient sau în pungi și puneți-le acolo unde nu pătează hainele. După o jumătate de oră, va începe aspirarea mirosurilor.

Cedru

Cedrul roșu este un agent de aromatizare prin excelență, după cum subliniază revista Ciencia y Hombre. Publicația evidențiază cât de ușor este de folosit acest lemn, mai ales în tâmplărie.

Parfumul și proprietățile sale de absorbție a umezelii sunt utile pentru dulapurile cu haine. Prin urmare, dulapurile construite din cedru sunt alternativa ideală pentru a preveni apariția mirosurilor neplăcute.

Costul acestui mobilier poate fi ridicat. Umerașele din cedru sau bucățile mici din lemn îndeplinesc aceeași funcție.

Săpun

Săpun pentru ca hainele să miroasă frumos în dulap
Vă puteți crea propriile batoane de săpun pentru a vă parfuma hainele.

Săpunurile parfumate absorb mirosurile neplăcute. Puneți săpunul într-o cârpă fină, astfel încât aroma lui să iasă din ea și să învăluie dulapul.

Dischete din bumbac

Luați dischete din bumbac și udați-le cu ulei esențial sau parfum. Puneți-le într-un borcan de sticlă și acoperiți gura cu o plasă sau o cârpă subțire. În fiecare lună, schimbați dischetele.

În plus, puteți cumpăra sfere pentru eliminarea mirosurilor nedorite. Există multe parfumuri, dar cele mai folosite arome sunt cele de măr verde și arbore de ceai.

Tehnologie

Dacă bugetul o permite, investiția într-un dezumidificator este o idee excelentă. Acest aparat previne mirosurile neplăcute prin eradicarea umezelii, împiedicând formarea ciupercilor.

Cum facem ca hainele să miroasă frumos în dulap: concluzie

Dacă hainele au dobândit deja un miros urât, folosiți soluții de împrospătare pentru țesături sau un preparat care să includă cantități egale de apă și vodcă. Lăsați hainele să se usuce la aer curat.

De asemenea, puteți spăla hainele la un program scurt al mașinii de spălat.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.