Rețetă de balsam de rufe pentru prosoape moi - Doza de Sănătate
 

Rețetă de balsam de rufe pentru prosoape moi

Balsamul de rufe preparat acasă protejează prosoapele contra ruperii. De asemenea, adăugându-l la fiecare spălare, vei spune adio mirosului neplăcut al acestora, grație ingredientelor sale naturale.
Rețetă de balsam de rufe pentru prosoape moi

Ultima actualizare: 09 august, 2022

Cauți o rețetă de balsam de rufe pentru prosoape moi și frumos parfumate? Ai ajuns în locul potrivit!

Fiecare articol textil din locuința ta are nevoie de un tratament diferit. Lucrurile se complică atunci când vine vorba de prosoape sau chiar așternuturi. Anumitor persoane le este foarte dificil să le mențină moi și parfumate pe măsura trecerii timpului.

Grație informațiilor de pe internet, treburile casnice se pot ușura considerabil deoarece aici vei găsi soluții fantastice pentru a-ți face viața mai ușoară. În articolul de astăzi, îți vom prezenta o rețetă de balsam de rufe pentru prosoape moi și parfumate.

Atunci când cumperi prosoape noi, acestea sunt pufoase. Însă, după numai câteva spălări, acestea încep să devină aspre, ajungând uneori să-ți zgârie pielea. Chiar dacă nu te poți răni foarte tare, această senzație este foarte neplăcută.

Punând în practică rețetele de balsam de rufe de mai jos, îți vei dezinfecta și înmuia în același timp prosoapele. Cine nu vrea să simtă un material catifelat pe piele atunci când iese de sub duș?

Rețetă de balsam de rufe pentru prosoape moi

Această rețetă de balsam de rufe este prietenoasă cu mediul înconjurător și sigură chiar și pentru cea mai sensibilă piele.

Balsamurile de rufe preparate acasă conțin ingrediente naturale ieftine, eficiente și le fel de bune ca cele din comerț. Însă acestea nu-ți vor goli portofelul.

Poți folosi balsamurile de rufe naturale preparate acasă chiar și pentru prosoapele cu care îi ștergi pe cei mici. Acestea nu le vor provoca iritații.

Ingrediente

 • 2 căni de oțet alb (500 ml)
 • 4 căni de apă minerală (1 litru)
 • 2 linguri de bicarbonat de sodiu (18 g)

Instrucțiuni

Prepararea balsamului de rufe este foarte simplă. Ai nevoie doar de un recipient suficient de mare în care să poți amesteca bine ingredientele.

 1. Începe prin a amesteca litrul de apă cu jumătatea de litru de oțet de vin alb. Oțetul este folosit pentru a păstra culoarea țesăturilor în timp.
 2. Adaugă treptat bicarbonat de sodiu în lichid. Vei observa reacția de efervescență. Din acest motiv, nu trebuie să pui totul deodată.
 3. Amestecă bine.
 4. După ce amestecul devine omogen, toarnă-l într-o sticlă de plastic și gata! Acum poți folosi balsamul tău de rufe natural pentru prosoape noi.

Data viitoare când speli prosoape, încearcă și tu această rețetă de balsam de rufe pentru îngrijirea țesăturilor. Vei vedea cât de minunată este!

Sfaturi și curiozități

Prosoape moi

Balsamurile de rufe ce conțin oțet sunt cele mai bune opțiuni pentru rufele tale, mai ales pentru prosoape, deoarece acestea absorb de obicei multă umezeală. Din această cauză, ele capătă un miros neplăcut, în special dacă nu apucă niciodată să se usuce bine în aer liber. Chiar dacă speli aceste prosoape cu detergent, nu vei scăpa de mirosul neplăcut.

Oțetul alb nu este folosit numai ca balsam de rufe, ci și ca agent de curățare pentru suprafețele dificile din locuință, precum cele din bucătărie și baie. În ciuda faptului că oțetul are un miros înțepător, acesta dispare după uscare. Este ideal pentru îndepărtarea petelor și a mirosurilor deranjante.

Dacă observi că unul dintre prosoapele tale are o pată, poți aplica puțin oțet alb direct pe aceasta. Lasă-l să stea așa timp de 10 minute, apoi pune-l în mașina de spălat și pornește un ciclu normal de spălare.

Sfaturi pentru spălarea prosoapelor

 • Cel mai bine este să speli prosoapele în apă rece cu oțet de vin alb, lămâie și amoniac. În acest mod, te asiguri că prosoapele tale nu vor mirosi urât după uscare.
 • Nu folosi balsam de rufe industrial sau prea mult detergent pentru spălarea acestora. Deși poate părea ciudat, dacă adaugă prea mult detergent în mașina de spălat, la final, prosoapele tale nu vor fi impecabile din cauza excesului de spumă.
 • Dacă nu ai un uscător de rufe, întinde prosoapele la uscat în spații deschise sau într-o zonă bine ventilată. Nu uita, verifică dacă prosoapele sunt uscate bine înainte de a le împacheta și depozita în dulap. În acest mod, vei evitarea formarea mucegaiului în fibrele acestora.
 • Nu spăla prea multe prosoape simultan și nu supraîncărca mașina de spălat. Dacă faci acest lucru, va fi dificil pentru acest dispozitiv electrocasnic să-și facă treaba și va trebui să repeți acest pas.

După cum ai putut observa, această rețetă de balsam de rufe pentru prosoape moi este foarte simplă. Încearc-o și tu. Vei fi uimit/ă de rezultate!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.