Cum să curățați chiuveta pentru a evita mirosurile neplăcute
 

Cum să curățați chiuveta pentru a evita mirosurile neplăcute

Pentru a curăța chiuveta și a evita mirosurile neplăcute, nu este necesar să cheltuiți mulți bani. Este suficient să folosiți câteva produse simple.
Cum să curățați chiuveta pentru a evita mirosurile neplăcute

Ultima actualizare: 13 ianuarie, 2023

Astăzi vrem să vă învățăm cum să curățați eficient chiuveta, de la robinet până la sifon, pentru a evita mirosurile neplăcute. Trecerea timpului face ca în aceste accesorii să se acumuleze calcar, rugină și resturi alimentare. Acest lucru deteriorează aspectul chiuvetei și îi limitează funcționarea.

Cum să curățați chiuveta pentru a evita mirosurile neplăcute

Pentru a vă curăța cu succes chiuveta, trebuie să începeți cu robinetul. Acesta este folosit foarte des, așa că este normal să se umple de calcar. În plus, umiditatea constantă duce la oxidare.

Curățați și dezinfectați robinetul

Pentru a curăța robinetul, folosiți detergent neutru și o cârpă moale pentru partea exterioară. În ceea ce privește dezinfectarea părților interioare, trebuie să îndepărtați filtrul și să-l scufundați într-un amestec obținut dintr-o parte de oțet la trei părți apă. După câteva minute, scoateți filtrul și puneți-l la loc. Nu trebuie să-l clătiți cu apă. Pe lângă dezinfectare și curățare, oțetul elimină calcarul.

Îndepărtați rugina

Rugina apare pe robinet din cauza umezelii și trecerii timpului. Aceasta afectează estetica bucătăriei. Folosiți câteva trucuri simple pentru a pune capăt acestei probleme:

  • Achiziționați antioxidanți chimici speciali pentru a elimina rugina.
  • Puneți un strat de sare pe suprafața robinetului și adăugați suc de lămâie. Așteptați câteva ore și folosiți o perie moale pentru a freca. La final, clătiți cu apă.
  • Faceți o pastă cu două linguri de bicarbonat de sodiu și sucul unei jumătăți de lămâie. Frecați părțile ruginite cu o perie moale.
  • Aplicați oțet alb, dezinfectați și îndepărtați rugina și calcarul. Acest truc poate deteriora robinetele aurii, așa că evitați-l în acest caz.
Bicarbonat de sodiu pentru curățarea chiuvetei
Bicarbonatul de sodiu este unul dintre produsele naturale eficiente atunci când vine vorba de curățarea robinetelor.

Eliminați calcarul

Calcarul este un strat gros de culoare galbenă sau negricioasă. Este normal ca acest compus de carbonat de calciu să se acumuleze, dar poate fi eliminat cu ușurință. După cum am menționat, este responsabil de scăderea duratei de viață a robinetului și duce la apariția defecțiunilor.

  • Cumpărați și utilizați un produs anticalcar chimic, cu rezultat imediat (totuși, acesta contaminează apa).
  • Tăiați și frecați o lămâie direct pe zonele cu calcar. Pentru a îmbunătăți rezultatul, puteți aplica sucul de lămâie cu un burete. Nu folosiți lămâie dacă robinetele sunt de culoare aurie.
  • Amestecați oțet cu apă caldă și frecați cu o cârpă. Folosiți o perie moale pentru a curăța toate îmbinările.
  • Faceți o pastă din bicarbonat de sodiu și apă caldă. Așteptați să acționeze și clătiți cu multă apă.
  • Frecați petele de calcar cu pastă de dinți. Așteptați să acționeze și clătiți din belșug.
  • Aplicați făină pe calcar și frecați cu o cârpă. Pare incredibil, dar funcționează foarte bine.

Curățați oțelul inoxidabil

Datorită rezistenței sale, majoritatea oamenilor preferă să instaleze chiuvete cu robinete din oțel inoxidabil. Acestea necesită un tratament special. Deși sunt foarte bune, nu sunt imune la calcar, așa că necesită curățare constantă.

Folosiți detergent de vase sau oțet alb. Acesta din urmă trebuie diluat întotdeauna în apă caldă, deoarece este coroziv.

Chiuveta și mirosurile neplăcute: sifonul

Mirosul urât al chiuvetei nu va dispărea doar prin curățarea suprafeței și a robinetelor. Este necesar să spălați și sifonul. Aici rămân resturi de alimente și produse chimice, care miros urât.

Soluție pentru a curăța chiuveta și a scăpa de mirosurile neplăcute
Există mai multe metode pentru a curăța sifonul chiuvetei și pentru a elimina mirosurile neplăcute. Puteți alege compuși naturali sau produse chimice comerciale.

Amestecați bicarbonat de sodiu, oțet și apă fierbinte

Acest truc de curățare a sifonului chiuvetei este excelent. Elimină mirosul urât și dezinfectează interiorul canalului de scurgere.

Puneți o cană de bicarbonat de sodiu cu două căni de oțet direct în sifon. Lăsași amestecul să își facă efectul și turnați apă fierbinte. Dacă nu aveți oțet, îl puteți înlocui cu suc de lămâie. Reacția care apare este cunoscută sub numele de redox și are un efect excelent.

Folosiți înălbitor

Dacă produsele naturale nu funcționează, folosiți un amestec obținut dintr-o jumătate de cană de înălbitor și o jumătate de cană de apă rece. Turnați în chiuvetă și așteptați 20 de minute. Lăsați apa să curgă, îndepărtând murdăria reținută.

Pentru a reduce mirosul puternic de înălbitor, folosiți la final suc de lămâie sau portocale. Acest lichid trebuie turnat fierbinte.

Pe lângă curățare, trebuie să aveți grijă zilnic de sifonul chiuvetei

Ultimul sfat pe care vi-l vom oferi în ceea ce privește curățarea sifonului chiuvetei are legătură cu prevenirea mirosului neplăcut. Pentru a realiza acest lucru, încercați să nu aruncați mâncare în sifon.

Aveți grijă mai ales cu uleiul, care provoacă daune grave. Acesta se solidifică la contactul cu apa rece, formând un strat care prinde resturile alimentare. La acestea se adaugă și efectele sale asupra surselor de apă și speciilor acvatice, odată ce deșeurile ajung în natură.

Colectați uleiul vechi într-un recipient din plastic sau din sticlă și puneți-l în sacul de reciclare. Există și firme dedicate colectării și transformării acestuia.


Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.