Prosoape fără miros cu bicarbonat de sodiu - Doza de Sănătate
 

Prosoape fără miros cu bicarbonat de sodiu

Deși este adevărat că multe produse de pe piață promit să ne ajute să eliminăm petele încăpățânate, bicarbonatul de sodiu este una dintre cele mai bune alternative pentru cei care preferă să stea departe de substanțele chimice agresive cu pielea și mediul înconjurător. În articolul de astăzi, îți vom spune cum să îl utilizezi.
Prosoape fără miros cu bicarbonat de sodiu

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Pe măsură ce trece timpul, obiectele folosite zilnic, cum ar fi prosoapele, încep să se îngălbenească și să miroasă urât. Din păcate, nu poți scăpa de aceste aspecte neplăcute doar prin spălare. Însă există soluții salvatoare, iar acestea sunt 100% naturale. Citește mai departe pentru a descoperi cum să ai prosoape fără miros cu bicarbonat de sodiu!

Prosoape fără miros cu bicarbonat de sodiu. Este posibil?

Prosoape așezate în baie

Bicarbonatul de sodiu este un produs natural care a fost folosit încă din cele mai vechi timpuri. Timp de secole, acesta a fost un aliat de nădejde în tot ceea ce înseamnă treburi casnice. În plus, acesta nu este doar cel mai ieftin produs de curățare, ci și cel mai eficient. De fapt, proprietățile puternice ale bicarbonatului de sodiu vor face impecabile toate suprafețele și țesăturile.

Desigur, mulți detergenți convenționali conțin bicarbonat de sodiu. La urma urmei, acesta poate albi zonele cele mai murdare și, de asemenea, poate dezinfecta suprafețele și țesăturile. Mai mult, bicarbonatul de sodiu este excelent pentru eliminarea petelor de grăsime de pe anumite tipuri de țesături.

După cum poți vedea, bicarbonatul de sodiu este o alternativă populară pentru spălarea prosoapelor, deoarece ajută la eliminarea tuturor tipurilor de murdărie și mirosuri acumulate în fibre. Acesta neutralizează și mirosurile neplăcute și previne proliferarea ciupercilor și a bacteriilor. Este posibil să nu știi, dar prosoapele sunt mediul perfect pentru aceste microorganisme pentru că sunt foarte umede și rețin multe dintre particulele de piele moartă.

Avantajele utilizării bicarbonatului de sodiu pentru curățarea prosoapelor

Pe lângă capacitatea sa de a îndepărta petele și mirosurile și de a îmbunătăți aspectul prosoapelor, bicarbonatul de sodiu are multe alte beneficii interesante atunci când vine vorba de curățarea acestor tipuri de articole de uz casnic. Iată câteva dintre acestea:

 • Bicarbonatul de sodiu elimină mirosurile neplăcute.
 • Acesta previne dezvoltarea mucegaiului.
 • Îndepărtează petele de grăsime și mâncare de pe țesături.
 • În plus, ajută la înmuierea prosoapelor fără a fi nevoie de balsamuri comerciale.
 • Este ieftin.
 • De asemenea, nu prezintă niciun risc de alergii respiratorii sau cutanate.
 • Este ușor de utilizat.
 • Îl poți achiziționa aproape oriunde.

Cum să utilizezi bicarbonatul de sodiu pentru a avea prosoape impecabile

Nu este necesar să cumperi detergenți scumpi cu bicarbonat de sodiu pentru a profita de proprietățile acestui ingredient atunci când vine vorba de spălarea prosoapelor. De fapt, este mult mai bine să îl folosești în forma sa cea mai pură. De asemenea, îl poți combina cu alte ingrediente naturale pentru a obține un efect mai puternic atunci când vine vorba de îndepărtarea petelor și a mirosurilor neplăcute.

Îți vom spune ce trebuie să faci.

O spălare simplă

Cea mai simplă metodă de a utiliza bicarbonatul de sodiu pentru a spăla prosoapele este să pui o ceașcă de bicarbonat de sodiu în compartimentul de prespălare al mașinii de spălat rufe.

Cu toate acestea, dacă petele sunt încăpățânate, poți face următoarele:

 • Mai întâi, prepară o soluție de apă caldă cu o cană de bicarbonat de sodiu.
 • Apoi, folosește-o pentru înmuierea peste noapte a prosoapelor.
 • La final, spală prosoapele ca de obicei. Îți vor plăcea rezultatele!

Soluție cu bicarbonat de sodiu și oțet alb

Prosoape fără miros cu bicarbonat de sodiu și oțet

Oțetul alb este o soluție minunată atunci când vine vorba de curățarea prosoapelor. Acesta poate îmbunătăți efectele bicarbonatului de sodiu. Acest lucru se datorează faptului că oțetul alb are proprietăți puternice de albire. De asemenea, acesta susține eliminarea ciupercilor și a mirosurilor neplăcute. Ca și cum nu ar fi fost suficient, oțetul alb este și un excelent balsam de rufe.

Dacă amestecați bicarbonatul de sodiu cu oțet alb, veți prepara o soluție puternică ce provoacă o reacție instantanee capabilă să îndepărteze depozitele minerale și alte reziduuri.

Ingrediente necesare

 • 250 ml oțet alb
 • 230 g bicarbonat de sodiu
 • Apă fierbinte

Instrucțiuni de utilizare

 • Pentru început, pune prosoapele în interiorul mașinii de spălat și acoperă-le cu apă caldă.
 • Apoi, adaugă oțetul alb în compartimentul pentru detergent și pornește ciclul obișnuit de spălare.
 • Adaugă bicarbonatul de sodiu.
 • Lasă prosoapele să se usuce în aer liber și în lumina soarelui.

Sfaturi finale

Există multe alte soluții pe care le poți prepara cu bicarbonat de sodiu pentru spălarea prosoapelor. De exemplu, poți amesteca această pulbere cu lămâie și o poți aplica pe petele greu de eliminat. Lasă pasta obținută să acționeze timp de 20 de minute și clătește articolul în cauză.

De asemenea, poți amesteca puțin ulei de arbore de ceai sau peroxid de hidrogen cu bicarbonat de sodiu. Lasă soluția să stea suficient de mult timp pe țesătură pentru a putea acționa corespunzător. Totuși, nu uita că acesta este un produs natural care nu are puterea substanțelor comerciale dure vândute în magazine.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.