Cum să scapi de mirosul de mucegai al hainelor - Doza de Sănătate
 

Cum să scapi de mirosul de mucegai al hainelor

Hainele tale miros a mucegai? Întrucât această problemă este foarte frecventă, am decis să împărtășim câteva recomandări pentru a elimina mirosul urât al hainelor. Citește mai departe!
Cum să scapi de mirosul de mucegai al hainelor

Ultima actualizare: 23 septembrie, 2022

Te-ai întrebat vreodată cum să scapi de mirosul de mucegai al hainelor? Aceasta este o problemă foarte frecventă, mai ales în spațiile de depozitare mici sau cu umezeală. Dacă hainele nu se usucă bine sau sunt depozitate într-un dulap umed, acestea pot începe să miroasă urât.

În zilele noastre, există multe substanțe chimice parfumate create pentru a neutraliza mirosurile neplăcute. De asemenea, există soluții pentru a scăpa de mirosurile nedorite din dulapuri. Cu toate acestea, dacă preferi alternativele naturale sau dacă ai pielea sensibilă, poți alege oricare dintre următoarele trucuri pe care le vom împărtăși mai jos.

Cum să scapi de mirosul de mucegai al hainelor

Pentru a scăpa de mirosul de mucegai al hainelor, este important să identifici mai întâi sursa problemei. Hainele curate nu încep să miroasă fără motiv. Mirosurile neplăcute sunt adesea rezultatul unui proces de uscare necorespunzător, al umidității din dulapuri sau al utilizării unui detergent sau balsam de rufe de calitate inferioară.

Așadar, primul pas este să afli motivul pentru care hainele tale miros a mucegai. Pe baza acestui fapt, poți lua câteva măsuri pentru a remedia problema. Pune în aplicare următoarele trucuri!

Curăță bine mașina de spălat pentru a scăpa de mirosul de mucegai al hainelor

Bărbat care curățp mașina de spălat
Este important să dezinfectezi mașina de spălat pentru a elimina microorganismele responsabile de apariția mirosurilor neplăcute.

Mașinile de spălat facilitează sarcina curățării hainelor. Cu toate acestea, atunci când nu igienizezi în mod corespunzător mașina de spălat, aceasta poate acumula mucegai și alte microorganisme care oferă hainelor un miros neplăcut. Prin urmare, primul pas pentru a scăpa de mirosul de mucegai din haine este dezinfectarea mașinii de spălat.

Sfaturi utile

 • Apelează la un specialist pentru operațiunea de igienizare a mașinii de spălat.
 • Curăță mașina de spălat în mod regulat, dezinfectând toate compartimentele acesteia. Poți utiliza săpun lichid sau oțet alb și soluții cu bicarbonat de sodiu.
 • Lasă mașina de spălat deschisă după folosirea acesteia.
 • Usucă garniturile de cauciuc și asigură-te că acesta nu au mucegai.

Folosește oțet alb

Deși mirosul de oțet alb nu este plăcut, acest produs este un aliat excelent pentru îngrijirea hainelor și pentru eliminarea mirosului de mucegai din acestea. De fapt, oțetul alb este recomandat ca alternativă la balsamurile de rufe convenționale, deoarece îndeplinește aceleași funcții, fără a avea un impact negativ asupra mediului înconjurător și sănătății pielii.

Sfaturi utile

 • Toarnă o cană de oțet alb într-unul dintre compartimentele mașinii de spălat și pornește un ciclu normal se spălare.
 • Dacă speli rufele manual, lasă hainele la înmuiat într-o soluție de apă și oțet alb pentru 20 de minute.
 • Mirosul va dispărea atunci când hainele se vor usca.

Usucă hainele afară la soare

Femeie care a eliminat mirosul de mucegai al hainelor
O altă cauză a mirosurilor neplăcute este metoda de uscare, deoarece, dacă nu este adecvată, hainele acumulează cu ușurință mirosuri neplăcute.

Pentru ca hainele tale să nu prindă miros de mucegai, este esențial să le usuci în aer liber după ce le-ai spălat. Dacă nu au parte de un proces bun de uscare, hainele tale pot mirosi rău timp de câteva zile. Așadar, trebuie să te asiguri că acestea sunt complet uscate înainte de a le pune în dulap.

Sfaturi utile

 • Întinde rufele la uscat imediat după încheierea procesului de spălare. Evită să lași hainele în mașina de spălat pentru o perioadă lungă de timp.
 • Încearcă să usuci hainele la soare (atât timp cât acest lucru nu afectează țesătura).
 • Lasă rufele în aer liber atât timp cât trebuie pentru a se usca bine.

Curăță bine dulapurile pentru a scăpa de mirosul de mucegai al hainelor

Adesea, problema nu își are originea în procesele de spălare și uscare. În anumite situații, problema apare atunci când pui hainele în dulap. De ce?

Spațiile închise au adesea probleme cu umiditatea. Deși nu se observă întotdeauna, mucegaiul poate crește în lemn și îți poate afecta hainele.

Sfaturi utile

 • Verifică toate compartimentele dulapului a vedea dacă ai o problemă de umiditate.
 • Dacă da, achiziționează un produs pentru a elimina și preveni formarea mucegaiului.
 • Curăță periodic întregul dulap cu o soluție de oțet alb și apă. Acest produs dezinfectează și neutralizează mirosurile neplăcute.
 • Aerisește bine dulapul cel puțin de trei ori pe săptămână. Pentru a face acest lucru, lasă ușile dulapului deschise timp de câteva ore.
 • Dacă simți un miros neplăcut, pune niște boabe de cafea în colțurile dulapului. În acest fel, lemnul va mirosi mai bine. Dacă nu ai boabe de cafea la îndemână, folosește sare de mare pentru a trage umezeala.

Ești gata să scapi de mirosul de mucegai din haine și dulapuri? Pune în aplicare toate sfaturile pe care le-am împărtășit mai sus pentru a-ți lua rămas bun de la această problemă enervantă!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.