Purificator de aer pentru alergii și polen - Doza de Sănătate
 

Purificator de aer pentru alergii și polen

Un purificator de aer poate fi o opțiune excelentă atunci când vine vorba de a te bucura de un mediu mai curat și mai sănătos. Acest lucru este valabil mai ales dacă locuieștii într-o zonă cu un nivel ridicat de poluare.
Purificator de aer pentru alergii și polen

Ultima actualizare: 09 august, 2022

Vremea caldă este un motiv de bucurie pentru mulți, deoarece le permite să desfășoare o mulțime de activități în aer liber. Temperaturile sunt plăcute, există multă lumină pe parcursul zilei, păsările cântă, albinele, florile și mugurii verzi ne încântă privirile… Cu toate acestea, unii oameni suferă de alergii. Din fericire, un purificator de aer pentru alergii și polen poate fi de mare ajutor!

Mâncărimile la nivelul nasului și al ochilor, ochii plini de lacrimi, nasul care curge și strănutul continuu pot împiedica o persoană care suferă de alergii să se bucure de vremea bună. Însă avem o veste bună: purificatoarele de aer ajută la filtrarea și eliminarea eficientă a polenului prezent în casă, prevenind manifestarea alergiilor.

Este important să ne amintim că primăvara și toamna plantele prezintă polen. Inevitabil, aerul va fi încărcat cu această substanță. De exemplu, Societatea Spaniolă de Alergologie și Imunologie indică faptul că poluarea aerului din mediile urbane face ca efectul polenului să fie și mai nociv. Prin urmare, persoanele care sunt afectate de febra fânului ajung să sufere și mai mult în aceste perioade.

În aceste situații, un purificator de aer pentru alergii și polen este salvarea.

Ce face un purificator de aer pentru alergii?

Purificatoarele de aer sunt dispozitive foarte utile în viața de zi cu zi, deoarece ajută la eliminarea a mii de particule microscopice care pot fi dăunătoare sănătății umane. De asemenea, ajută și la eliminarea mirosurilor neplăcute.

Este esențial să înțelegem că aceste particule nu includ doar praf, ci și acarieni, alergeni proveniți de la animale, mucegai, polen, bacterii, viruși și contaminanți chimici, cum ar fi fumul de țigară și monoxidul de carbon.

Cei care au fost deja inspirați pentru a testa eficiența purificatoarelor de aer spun că le consideră un instrument fundamental pentru a se bucura de o casă mai curată și lipsită de polen.

Cum funcționează un purificator de aer pentru alergii și polen?

Purificatoarele de aer au avut cel mai mare succes în orașele mari, având în vedere nivelul ridicat de poluare din mediu. Cu toate acestea, poți profita de avantajele unui purificator de aer pentru alergii oriunde!

Pur și simplu conectezi dispozitivul la priză și acesta va începe să funcționeze. După instalarea dispozitivului, acesta se va adapta automat. Apoi, după ce îl pornești, purificatorul de aer va termina purificarea mediului din locuința ta în mai puțin de 10 minute.

Purificator de aer pentru alergii ce elimină polenul

Rowenta Intense Pure Air Connect filtrează și purifică 100% dintre cele mai fine particule prezente în aer. Acest lucru îți permite să respiri aer curat, pur. Prin urmare, acest model este o opțiune excelentă pentru cei care suferă de alergii, astm, rinită, bronșită sau alte afecțiuni ale sistemul respirator.

Dispozitivul Rowenta Intense Pure Air Connect este util mai ales în timpul primăverii și al toamnei, atunci când alergenii respiratori (polen, spori fungici, acarieni și păr de animale) te pot incomoda cel mai mult.

Succesul acestei tehnologii constă în sistemul de filtrare pe patru niveluri. Aparatul reușește să capteze toți agenții care ar putea provoca rapid alergii și boli. De asemenea, este foarte silențios în timp ce își îndeplinește funcțiile. Rowenta Intense Pure Air Connect își execută sarcina discret, fără a-ți afecta viața de zi cu zi, activitățile și, mai ales, odihna.

Întrucât un purificator de aer pentru alergii trebuie conectat la o sursă electrică pentru a funcționa, dispozitivul are, de asemenea, un cronometru. Acest purificator de aer vine cu o mulțime de opțiuni de programare pentru a preveni consumul de energie inutil. În plus, acesta poate fi controlat printr-un smartphone în interiorul sau în afara casei, oferind un confort sporit mai ales în timpul primăverii, când alergenii respiratori sunt prezenți din plin în aer.

Purificatoarele de aer sunt utile doar pentru uz casnic?

Utilizarea purificatorului de aer la domiciliu este foarte des întâlnită și  recomandată. Însă poți instala acest dispozitiv și în alte medii în care oamenii petrec de obicei câteva ore la rând, cum ar fi locul de muncă.

Femeie fericită la serviciu

Purificatoarele de aer Rowenta sunt recomandate de Societatea Spaniolă de Alergologie și Imunologie Clinică (SEAIC).

Aspecte de luat în considerare cu privire la purificatoarele de aer pentru alergii

Deși este adevărat că un purificator de aer este un dispozitiv foarte util pentru menținerea curată a casei, nu poți pasa toată „responsabilitatea” acestui aparat. Chiar și atunci când dispozitivul funcționează corect, este important și necesar să iei anumite măsuri, cum ar fi:
  • Ventilarea zilnică a casei timp de cel puțin 10 sau 15 minute.
  • Aspirarea covoarelor și spălarea perdelelor în mod regulat.
  • Eliminarea animalelor de pluș și a obiectelor asemănătoare pentru a evita acumularea de alergeni respiratori.
  • Dacă ai un aparat de aer condiționat sau un alt purificator de aer, nu uita să-i schimbi filtrele în mod regulat. În caz contrar, acesta poate acumula murdărie și nu va mai funcționa corect. Nu uita că unele filtre HEPA și pentru îndepărtarea mirosurilor nu pot fi reutilizate. Trebuie să le înlocuiești din când în când.
  • Nu folosi lenjerie de pat sau perne din lână (pentru a preveni infestarea cu acarieni).
  • Filtrul Intense Pure Air trebuie să fie curățat la fiecare 2 – 4 săptămâni. Consultă manualul de utilizare a dispozitivului pentru a afla cum să efectuezi întreținerea și curățarea acestuia.

Consumatorii trebuie să țină cont de faptul că purificatoarele de aer nu consumă atât de multă energie electrică precum un aparat de aer condiționat. În plus, deoarece își îndeplinește funcția în mai puțin de 10 minute pe zi, este un dispozitiv foarte economic.


Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.