Mască pe bază de usturoi pentru întinerirea pielii - Doza de Sănătate
 

Mască pe bază de usturoi pentru întinerirea pielii

Ai nevoie de un tratament natural pentru a scăpa de coșuri și a-ți întineri pielea? Usturoiul îți poate fi de mare ajutor în acest scop!
Mască pe bază de usturoi pentru întinerirea pielii
Karla Henríquez

Verificat și aprobat de doctorul Karla Henríquez.

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

Multe dintre noi vom avea de câștigat dacă folosim următoarea mască pe bază de usturoi. În fiecare zi pielea noastră este expusă unor factori care pot cauza imperfecțiuni și accelera procesul îmbătrânirii. Impactul razelor soarelui, toxinele din mediu și dietele deficitare sunt doar câteva dintre elementele care deteriorează prematur pielea.

Cel mai îngrijorător aspect este faptul că, fără să ne dăm seama, diverse tipuri de deșeuri se acumulează pe suprafața pielii noastre. Acest fenomen o împiedică să respire în mod corect.

Din acest motiv, este important să folosești un tratament detoxifiant care, pe lângă a curăța pielea, îi oferă protecție împotriva agenților agresivi. Vestea bună este că avem la dispoziție numeroase remedii naturiste ieftine, ale căror beneficii incredibile nu cauzează alergii sau reacții adverse.

Usturoiul este un asemenea produs. Acest ingredient este bogat în nutrienți, la care poți avea acces dacă prepari o mască cu ajutorul său. În articolul de azi îți prezentăm principalele beneficii ale acestui remediu, precum și modul în care îl poți include în rutina ta de înfrumusețare. Ia aminte!

O mască pe bază de usturoi care detoxifică pielea și o întinerește

Această mască pe bază de usturoi este benefică pentru pielea ta

Această mască pe bază de usturoi reprezintă un tratament 100% natural, folosit de mult timp pentru a susține regenerarea celulară a pielii. Usturoiul este popular datorită utilizărilor sale gastronomice și medicinale, dar numeroase studii au demonstrat că acesta oferă și beneficii cosmetice.

Principalul avantaj al usturoiului este conținutul său ridicat de compuși antioxidanți și hidratanți, inclusiv alicina, ingredientul său activ. Această substanță are un efect antiinflamator și antibiotic. După ce este absorbită de piele, ea ține sub control simptomele alergiilor și inhibă dezvoltarea ciupercilor și a bacteriilor.

Toate aceste beneficii, împreună cu conținutul important de vitamine și minerale al usturoiului, creează o barieră protectoare împotriva efectelor negative ale soarelui și ale celorlalți agenți de mediu.

Remedii ca o mască pe bază de usturoi sunt ușor de preparat

Agenții curativi și regeneratori din usturoi stimulează remedierea unor imperfecțiuni ca petele și cicatricile, reducând riscul apariței ridurilor premature.

Compușii antibacterieni ai usturoiului reduc prezența acneei și facilitează curățarea porilor, eliminând punctele negre. În plus, proprietățile de albire și exfoliere ale acestuia pot îndepărta rapid celulele moarte și hiperpigmentarea.

Printre altele, merită să folosești această mască pe bază de usturoi deoarece:

  • Ameliorează simptomele dermatitei
  • Protejează pielea, o menține tânără și reduce riscul de cancer
  • Reglează pH-ul pielii
  • Inhibă producția excesivă de ulei și hidratează pielea
  • Accelerează vindecarea arsurilor, a ulcerelor și a eczemei și previne proliferarea ciupercilor
  • Îmbunătățește circulația sanguină de la nivelul pielii, astfel încât țesuturile acesteia să primească mai mult oxigen

Cum se prepară această mască pe bază de usturoi care detoxifică și întinerește pielea?

O mască pe bază de usturoi ce detoxifică pielea în mod natural

În cele ce urmează îți prezentăm o mască pe bază de usturoi preparată din ingrediente compatibile cu orice tip de ten. Dacă o aplici regulat, vei evita producția excesivă de ulei și, deoarece reglează activitatea glandelor sebacee, deshidratarea.

Unul dintre cele mai importante beneficii ale acestei măști este faptul că ține la distanță celulele moarte și oferă feței o textură mai netedă, curată și hidratată.

Ingrediente

  • 3 căței de usturoi
  • 2 linguri (20 g) de argilă albă
  • 3 linguri (75 g) de miere
  • Apă de trandafiri (oricât de multă ai nevoie)

Mod de preparare

  • Începe prin a pune cățeii de usturoi într-un mojar. Pisează-i cu pistilul până obții o pastă groasă și zemoasă.
  • Pune pasta de usturoi într-un castron și amestec-o cu argila albă și lingura de miere.
  • Umezește ingredientele cu puțină apă de trandafiri pentru ca pasta să devină cremoasă.

Mod de aplicare

  • Noaptea, imediat după ce te demachiezi, prinde-ți părul într-o coadă și acoperă-ți fața cu un strat subțire din masca preparată.
  • Ai grijă când o aplici în jurul ochilor deoarece compușii volatili ai usturoiului pot fi iritanți.
  • Dacă vrei, aplică masca și pe gât și decolteu.
  • Pentru ca agenții săi activi să aibă suficient timp să își îndeplinească funcțiile, lasă masca să acționeze 15-20 de minute.
  • Apoi, clătește-te cu apă rece.
  • La final, aplică o cremă hidratantă pe față.
  • Pentru cele mai bune rezultate posibile, folosește acest tratament de 2-3 ori pe săptămână.

După cum bine vezi, usturoiul este un ingredient cu numeroase beneficii pentru piele. Prepară masca simplă prezentată în acest articol și vei avea o față mai frumoasă și sănătoasă, fără a cheltui mulți bani!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • American Academy of Dermatology Association. 11 ways to reduce premature skin aging. Febrero 2021.
  • Ankri, S., & Mirelman, D. (1999). Antimicrobial properties of allicin from garlic. Microbes and Infection. (99)80003-3. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/10594976/
  • Charron, C. S., Milner, J. A., & Novotny, J. A. (2015). Garlic. In Encyclopedia of Food and Health. https://doi.org/10.1016/B978-0-12-384947-2.00346-9
  • Jappe U, Bonnekoh B, et al. Garlic-realted dermatoses: case repport and review of the literature. American Journal of Contact Dermatitis. Marzo 1999. 10 (01): 37-9.
  • Malathi M, Chapa D. M. Systemic skin whitening/lightening agents: what is the evidence? Indian Journal of Dermatology, Venerology and Leprology. 
  • Pazyar N,Feily A. Garlic in dermatology. Dermatology Reports. Enero 2011. 3 (1): e4.
  • Tsai, C. W., Chen, H. W., Sheen, L. Y., & Lii, C. K. (2012). Garlic: Health benefits and actions. BioMedicine (Netherlands). https://doi.org/10.1016/j.biomed.2011.12.002.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.