Înainte de a vă prezenta câteva remedii pentru tratarea herpesului, aflați că acesta este o erupție provocată de virusul Herpes simplex tip 1, care se ia, în general, prin sărut sau prin contactul direct cu o persoană care are o astfel de erupție.
Odată ce ați contractat virusul, acesta rămâne în corp toată viața și poate recidiva când suferiți de răceală, febră, infecții, insolații, alergii alimentare sau în perioadele de stres.
Potrivit portalului web MedLine Plus, aproape toți oamenii contractează herpesul odată ajunși la vârsta adultă. Se consideră că erupția are cinci faze: senzația de usturime, apariția veziculelor, drenarea veziculelor, formarea crustei și vindecarea.
Cea mai contagioasă fază este cea în care veziculele se sparg și lichidul din interiorul acestora se scurge. Evident că cel mai bine este să opriți erupția din prima fază, înainte de apariția veziculelor. Dar și în cazul în care acestea au apărut deja, există o mulțime de remedii pentru tratarea herpesului.
Acoperiți herpesul
Multe persoane fac greșeala să acopere herpesul cu machiaj. Acest lucru nu face decât să îngreuneze vindecarea și să mențină veziculele mai mult timp.
În loc să folosiți fond de ten, acoperiți herpesul cu o peliculă de vaselină, care să îl protejeze de bacterii și să grăbească procesul de vindecare. De asemenea, când ieșiți afară, folosiți o cremă de protecție solară, pentru a evita apariția altor leziuni.
Folosiți balsam de buze
În magazine se găsesc numeroase balsamuri de buze care conțin docosanol, care accelerează procesul de vindecare. Dacă sunteți expuși la vânt sau trăiți într-o zonă cu climat uscat, pentru a evita apariția herpesului, folosiți balsam de buze.
Alimente care ajută la tratarea herpesului
Există alimente care, conținând aminoacidul lizină, contribuie la tratarea herpesului. Laptele, peștele, carnea și legumele se numără printre acestea.
Pe de altă parte, alimentele care conțin aminoacidul arginină favorizează apariția virusului Herpes simplex tip 1. Arginina se găsește în ciocolată, alune, fructe uscate și migdale.
Dacă v-a apărut un herpes, frecați ușor zona afectată cu un pliculeț de ceai negru. Acest remediu reduce durerea și ajută la vindecarea veziculelor.
Usturoi
Usturoiul este cunoscut pentru proprietățile lui antimicrobiene și eficace în combaterea unui număr mare de virusuri. Pentru a trata herpesul, tăiați un cățel de usturoi în două și aplicați o jumătate direct pe zona afectată.
Lapte
După cum am spus mai sus, laptele conține lizină, un aminoacid care grăbește vindecarea herpesului. Înmuiați o dischetă de bumbac în lapte și aplicați-o pe herpes. Cel mai bine este să folosiți acest remediu chiar de la primele semne de erupție.
Roșii și aloe vera
Pentru curățarea zilnică a zonei afectate, folosiți suc de roșii. Lăsați-l să acționeze câteva minute și aplicați apoi gel de aloe vera. Această plantă conține multe substanțe benefice pentru piele și ajută la uscarea rapidă a veziculelor.
Limeta are proprietăți antibacteriene și antivirale care ajută la tratarea herpesului. Trebuie doar să picurați puțin suc direct pe herpes de trei ori pe zi.
Miere și oțet de mere
Atât mierea, cât și oțetul de mere au proprietăți antivirale și combat herpesul. Amestecați o linguriță de miere cu puțin oțet și aplicați amestecul pe herpes cu un tampon de vată.
Prevenire și îngrijire
Evitați periuțele de dinți, prosoapele sau alte obiecte care au fost folosite în perioada erupției. Dacă au fost contaminate, vă supuneți riscului ca erupția să recidiveze, dacă veți continua să le folosiți.
Dacă este posibil, evitați ceștile, tacâmurile sau alte obiecte murdare. Folosiți dezinfectant pentru a eliminate bacteriile și virușii.
p>Rinichii joacă un rol foarte important în eliminarea substanțelor toxice din organism. Aceste organe muncesc continuu pentru a elimina toxinele prin intermediul urinei și, printre altele, pentru a menține echilibrul sărurilor minerale și al altor substanțe nutritive esențiale. Pentru a…
p>Paraziții intestinali, cunoscuți în limbajul colocvial ca „viermi”, sunt organisme care provoacă diverse simptome grave atunci când reușesc să infesteze intestinul. În articolul de astăzi îți dezvăluim un remediu care combate paraziții intestinali, preparat cu semințe de in și cuișoare.…
p>Osteoporoza este o afecțiune silențioasă caracterizată prin deteriorarea treptată a oaselor. Alterările pe care le cauzează pot fi ireversibile, însă există o mulțime de modalități pentru prevenirea apariția acesteia. Principala metodă este consumul de alimente bogate în calciu și menținerea…
p>Ghimbirul este un condiment cunoscut datorită gustului și mirosului său intens. Este folosit ca și condiment în bucătărie sau în scopuri medicinale, cea mai cunoscută întrebuințare a sa fiind tratarea simptomelor răcelii. Dar știai că este un remediu eficient și…
p>Durerea lombară, cunoscută și sub denumirea de lombalgie sau lumbago, apare în partea inferioară a spatelui și cauzează disconfort pacientului. În acest articol, îți prezentăm rețeta unui unguent împotriva durerilor lombare cu arnică și ulei de cocos. Ingredientele nu te…
p>După o zi lungă de muncă sau de învățat, este posibil să simți un disconfort la nivelul oaselor. Dacă ai un drum lung până ajungi acasă, este posibil ca, după un timp, să te doară genunchii sau alte articulații. Știai…