Remedii naturale pentru tratarea herpesului - Doza de Sănătate
 

Remedii naturale pentru tratarea herpesului

Aplicând o peliculă de vaselină cosmetică pe zona afectată, o protejați de bacterii și grăbiți vindecarea.
Remedii naturale pentru tratarea herpesului
Nelton Abdon Ramos Rojas

Verificat și aprobat de medicul Nelton Abdon Ramos Rojas.

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

Înainte de a vă prezenta câteva remedii pentru tratarea herpesului, aflați că acesta este o erupție provocată de virusul Herpes simplex tip 1, care se ia, în general, prin sărut sau prin contactul direct cu o persoană care are o astfel de erupție.

Odată ce ați contractat virusul, acesta rămâne în corp toată viața și poate recidiva când suferiți de răceală, febră, infecții, insolații, alergii alimentare sau în perioadele de stres.

Potrivit portalului web MedLine Plus, aproape toți oamenii contractează herpesul odată ajunși la vârsta adultă. Se consideră că erupția are cinci faze: senzația de usturime, apariția veziculelor, drenarea veziculelor, formarea crustei și vindecarea.

Cea mai contagioasă fază este cea în care veziculele se sparg și lichidul din interiorul acestora se scurge. Evident că cel mai bine este să opriți erupția din prima fază, înainte de apariția veziculelor. Dar și în cazul în care acestea au apărut deja, există o mulțime de remedii pentru tratarea herpesului.

Acoperiți herpesul

Multe persoane fac greșeala să acopere herpesul cu machiaj. Acest lucru nu face decât să îngreuneze vindecarea și să mențină veziculele mai mult timp.

În loc să folosiți fond de ten, acoperiți herpesul cu o peliculă de vaselină, care să îl protejeze de bacterii și să grăbească procesul de vindecare. De asemenea, când ieșiți afară, folosiți o cremă de protecție solară, pentru a evita apariția altor leziuni.

Folosiți balsam de buze

Tratarea herpesului în mod natural

În magazine se găsesc numeroase balsamuri de buze care conțin docosanol, care accelerează procesul de vindecare. Dacă sunteți expuși la vânt sau trăiți într-o zonă cu climat uscat, pentru a evita apariția herpesului, folosiți balsam de buze.

Alimente care ajută la tratarea herpesului

Există alimente care, conținând aminoacidul lizină, contribuie la tratarea herpesului. Laptele, peștele, carnea și legumele se numără printre acestea.

Pe de altă parte, alimentele care conțin aminoacidul arginină favorizează apariția virusului Herpes simplex tip 1. Arginina se găsește în ciocolată, alune, fructe uscate și migdale.

Îți recomandăm să citești și:

Herpesul: prevenire și tratamente naturale

Ceai negru

Dacă v-a apărut un herpes, frecați ușor zona afectată cu un pliculeț de ceai negru. Acest remediu reduce durerea și ajută la vindecarea veziculelor.

Usturoi

Usturoiul ajută la tratarea herpesului

Usturoiul este cunoscut pentru proprietățile lui antimicrobiene și eficace în combaterea unui număr mare de virusuri. Pentru a trata herpesul, tăiați un cățel de usturoi în două și aplicați o jumătate direct pe zona afectată.

Lapte

După cum am spus mai sus, laptele conține lizină, un aminoacid care grăbește vindecarea herpesului. Înmuiați o dischetă de bumbac în lapte și aplicați-o pe herpes. Cel mai bine este să folosiți acest remediu chiar de la primele semne de erupție.

Roșii și aloe vera

Pentru curățarea zilnică a zonei afectate, folosiți suc de roșii. Lăsați-l să acționeze câteva minute și aplicați apoi gel de aloe vera. Această plantă conține multe substanțe benefice pentru piele și ajută la uscarea rapidă a veziculelor.

Limetă

Tratarea herpesului cu zeamă de limetă

Limeta are proprietăți antibacteriene și antivirale care ajută la tratarea herpesului. Trebuie doar să picurați puțin suc direct pe herpes de trei ori pe zi.

Miere și oțet de mere

Atât mierea, cât și oțetul de mere au proprietăți antivirale și combat herpesul. Amestecați o linguriță de miere cu puțin oțet și aplicați amestecul pe herpes cu un tampon de vată.

Prevenire și îngrijire

Evitați periuțele de dinți, prosoapele sau alte obiecte care au fost folosite în perioada erupției. Dacă au fost contaminate, vă supuneți riscului ca erupția să recidiveze, dacă veți continua să le folosiți.

Dacă este posibil, evitați ceștile, tacâmurile sau alte obiecte murdare. Folosiți dezinfectant pentru a eliminate bacteriile și virușii.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.