Herpesul oral – 10 tratamente naturale

· 19 iunie 2016

Herpesul oral este produs de un virus ce se transmite în general prin intermediul sărutului sau al contactului direct cu o persoană care trece printr-un episod de herpes. O altă metodă de transmitere a bolii o reprezintă obiectele contaminate, precum lamele de ras, rujurile sau prosoapele, printre altele.

Herpesul oral se manifestă sub formă de bășici roșii sau izbucniri ale virusului la nivelul buzelor. Înainte ca bășicile să devină vizibile, persoana infectată are senzații de mâncărime sau de arsură, simptome care anunță apropierea unei izbucniri.

Conform studiilor de specialitate, aproape toate persoanele adulte suferă de herpes oral la un moment dat în viață. Fiind o afecțiune frecventă, există diverse remedii care ne pot ajuta să o tratăm și chiar să o vindecăm.

Cum putem trata herpesul oral în mod natural?

În general, ne dăm seamă că suferim de herpes oral atunci când ne trezim dimineața cu leziuni herpetice în regiunea buzelor. Avem la dispoziție numeroase variante pentru a ameliora leziunile și disconfortul resimțit.

Înainte de a încerca orice tratament naturist, te sfătuim să cureți regiunea afectată cu săpun antibacterian și apă, pentru a preveni răspândirea virusului.

Tratament pe bază de usturoi

Usturoiul te poate ajuta să tratezi herpesul oral

Usturoiul este un antiviral natural, ideal pentru a trata herpesul oral. Nu trebuie decât să tai un cățel de usturoi în jumătate și să freci una din jumătăți pe leziunile herpetice timp de câteva secunde.

Tratament pe bază de lapte

Laptele este bogat în lizină, un component care inhibă arginina, aminoacidul responsabil de manifestările herpesului oral. Poți accelera procesul de vindecare cu ajutorul următorului tratament pe bază de lapte: înmoaie niște vată în puțin lapte și aplică lichidul pe leziunile herpetice din regiunea buzelor.

Tratament pe bază de gheață

Gheața poate fi utilizată pentru a trata herpesul oral

Dacă începi să simți mâncărime sau inflamații la nivelul buzelor, te sfătuim să aplici o pungă cu gheață înfășurată într-un prosop pe regiunea afectată timp de câteva minute.

Tratament pe bază de ceai negru

Pentru a ameliora durerea produsă de herpesul oral și a accelera procesul de vindecare, poți să aplici o compresă cu ceai negru pe regiunea afectată.

Tratament pe bază de roșii și aloe vera

Gelul de aloe vera este util pentru a trata herpesul oral

Curăță regiunea afectată în fiecare zi și aplică pulpă de roșie. Las-o să acționeze timp de câteva minute, apoi aplică gel de aloe vera. Acest tratament te va ajuta să usuci leziunile herpetice.

Tratament pe bază de zeamă de lămâie

Lămâia este un dezinfectant și antiseptic natural util împotriva virușilor. Tratamentul cu acest fruct constă în a aplica patru picături de zeamă de lămâie pe leziunile herpetice din regiunea buzelor de trei ori pe zi.

Tratament pe bază de iaurt

Herpesul oral poate fi tratat cu iaurt

Iaurtul conține substanțe care pot elimina virusul și curăța regiunea afectată de herpes oral. Te sfătuim să consumi iaurt în perioada în care suferi de această problemă de sănătate și să aplici acest aliment direct pe leziunile herpetice (asigură-te că iaurtul este rece înainte de a-l aplica).

Tratament pe bază de roșii verzi

Amestecă pulpa de roșie verde cu o lingură de bicarbonat de sodiu, apoi aplică pasta obținută cu puțină vată direct pe regiunea afectată.

Tratament pe bază de miere

Puțină miere te ajută să tratezi herpesul oral

Amestecă o linguriță de miere pură cu puțin oțet. Pentru a trata herpesul oral, aplică pasta obținută pe regiunea afectată de trei sau patru ori pe zi.

Tratament pe bază de sare

Cu ajutorul unei linguri, zdrobește sarea până devine foarte fină, apoi aplic-o pe regiunea afectată cu puțină vată. Repetă acest tratament de două sau trei ori pe zi.

Sfaturi pentru a obține rezultate superioare atunci când tratăm herpesul oral

Pe lângă remediile naturiste împotriva herpesului oral pe care ți le-am prezentat anterior, există anumite obiceiuri care te pot ajuta să elimini virusul definitiv și să eviți această problemă de sănătate pe viitor.

  • Dacă vrei ca leziunile herpetice să se usuce repede, curăță-le zilnic.
  • Evită să expui aceste regiuni la lumină solară.
  • Nu sparge bășicile și evită să îndepărtezi pielea moartă atunci când bășicile s-au uscat (va dispărea singură după ce virusul este eliminat din organism.
  • După ce ai încheiat tratamentul, aruncă la gunoi orice produse care au luat contact cu leziunile herpetice, cum ar fi periuța de dinți și lame sau produse cosmetice.
  • Evită consumul de alimente ce conțin arginină. Acest aminoacid este esențial pentru metabolismul virusului și îi permite acestuia să supraviețuiască mai mult timp în organism. Printre alimentele cu un conținut bogat de arginină se numără ciocolata, băuturile pe bază de cola, mazărea, alunele, gelatina, nucile și berea.