Remedii naturiste pentru furunculele vaginale
Sunt enervante, dureroase și pot duce la infecții complicate. Vă afectează această problemă? Mai jos, vă împărtășim mai multe remedii naturiste foarte utile pentru furunculele vaginale.
Ce sunt furunculele vaginale?
Inflamația foliculului de păr afectează țesutul subcutanat și dermul. Apare un fel de coș, dureros și foarte enervant. Această infecție este generată în rădăcina firului de păr și materialul care este produs blochează ieșirea acestuia din piele.
Cauze comune ale furunculelor vaginale
Cauza este legată de firele de păr care cresc în interiorul foliculului pilos. Epilarea poate fi legată de aceste episoade. Nu implică riscuri pentru sănătate; este suficient să efectuați o exfoliere periodică pentru a evita această problemă.
Furunculele vaginale sunt asociate cu infecția cu bacteria Staphylococcus aureus, ciuperci sau drojdii. Se numește foliculită fungică și este contagioasă. De asemenea, lenjeria strâmtă poate provoca apariția de furuncule, la fel ca și igiena precară.
Furunculele pot apărea în jurul labiilor și pe vulvă. Sunt foarte frecvente și pe gât și față, precum și pe fese și coapse. La fel, axilele și zonele cu mult păr și umiditate sunt susceptibile la apariția acestora.
Dacă părul crește în interior, este indicat să puneți apă caldă în jurul coșului, să dezinfectați zona și să încercați să îl îndepărtați. Este un proces simplu.
Când devine riscant un furuncul?
Când coșurile își schimbă culoarea, își măresc dimensiunea și provoacă disconfort și febră, este indicat să consultați un medic. Dacă nu se vindecă în mai mult de o săptămână, poate fi un semnal de alertă.
Un furuncul vaginal poate indica prezența virusului imunodeficienței umane. Miaza cutanată sau miaza furunculară, o infecție a pielii, este o altă posibilitate. Diabetul zaharat are printre manifestările sale prezența furunculelor.
Furunculul poate indica și o insuficiență renală, ciroză, boli de piele, obezitate, igiena personală deficitară și îmbătrânire. Este importantă vizita la medic. Acesta va dacă este o infecție care nu a fost controlată la timp sau dacă este consecința unei boli.
Remedii naturiste pentru furunculele vaginale
Există mai multe remedii naturale care vă permit să tratați foliculita. Sunt complementare și nu înlocuiesc tratamentul medical. În multe cazuri, a pune apă caldă în jurul furunculului îl va ajuta să se usuce rapid.
Piper negru antiseptic
Piperul negru este foarte util. Este antiseptic, antiinflamator și ameliorează durerea. Boabele se pun în apă clocotită pentru a prepara o infuzie și se trec prin strecurătoare. Pe zonă se aplică o compresă înmuiată în apă pentru a ameliora disconfortul și durerea produsă de furunculul infectat.
Fructe Guatapaná
Fructele Guatapaná au efecte vindecătoare. Acestea sunt utile pentru tratarea ulcerelor bucale, furunculelor și rănilor. Ele sunt folosite și pentru ameliorarea problemelor gastrice.
Cel mai bun mod de a folosi aceste fructe este să preparăm o infuzie pe care o vom folosi pentru a spăla zona afectată de furuncul vaginal. De asemenea, pot fi macerate și ulterior transformate în pulbere. Pulberea produce o pastă care se aplică pe zonă.
Citiți mai mult: Ce sunt furunculele? 7 sfaturi pentru a scăpa de ele
Yerba del pajarito
Alternanthera pungens, cunoscută sub numele de yerba del pajarito sau yerba del pollo, are proprietăți vindecătoare. Trebuie consumată cu prudență deoarece poate provoca otrăvire. Cel mai bun mod de a o folosi este să fierbeți frunzele, să le zdrobiți și să faceți o pastă pentru furuncule.
Pe lângă aceste remedii naturiste, trebuie să existe o igienă zilnică strictă. Sunt recomandate săpunurile care mențin pH-ul natural. De asemenea, este recomandat să evitați lenjeria strâmtă și să aveți grijă atunci când vă epilați cu ceară.
Când aflăm ce sunt furunculele vaginale și care sunt cauzele lor, învățăm cum să le contracarăm. Remediile naturale sunt ideale pentru dezinfectarea și combaterea inflamației. Modalitățile de utilizare a acestora sunt foarte simple, ideale pentru tratarea acestor afecțiuni care, în general, nu sunt grave.
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Cohen PR. Follicular contact dermatitis revisited: A review emphasizing neomycin-associated follicular contact dermatitis. World J Clin Cases. 2014;2(12):815–821. doi:10.12998/wjcc.v2.i12.815
- Ibler KS, Kromann CB. Recurrent furunculosis – challenges and management: a review. Clin Cosmet Investig Dermatol. 2014;7:59–64. Published 2014 Feb 18. doi:10.2147/CCID.S35302
- Navarrete-Dechent Cristián, Ortega Rinna, Fich Félix, Concha Marcela. Manifestaciones dermatológicas asociadas a la infección por VIH/SIDA. Rev. chil. infectol. [Internet]. 2015 Feb [citado 2019 Jun 04] ; 32( Suppl 1 ): 57-71. Disponible en: https://scielo.conicyt.cl/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0716-10182015000100005&lng=es. http://dx.doi.org/10.4067/S0716-10182015000100005.
- Rubenstein RM, Malerich SA. Malassezia (pityrosporum) folliculitis. J Clin Aesthet Dermatol. 2014;7(3):37–41.