
p>Rădăcina de maca, mai puțin cunoscută până acum, începe să devină din ce în ce mai populară în rândul femeilor. Motivul este unul întemeiat, deoarece acest ingredient tratează simptomele menopauzei și ale premenopauzei.
Aceste coșuri mari sunt foarte comune și pot apărea în oricare parte a corpului, dar zonele cele mai afectate de furuncule sunt axilele, fesele, umerii și interiorul coapselor.
Dureroasele furuncule reprezintă o afecțiune a pielii care apare atunci când foliculii de păr se infectează. Aceste leziuni nu sunt grave, dar pot fi foarte dureroase, întrucât zona afectată se irită uneori extrem de tare. În continuare îți vom prezenta câteva remedii naturale pentru furuncule și cum te poți folosi de acestea.
Aceste furuncule apar la început ca niște punctulețe roșii ușor dureroase. Dar, pe măsura trecerii timpului, durerea se intensifică și coșul se mărește ca urmare a inflamației.
Te-ar putea interesa și:
Cele mai multe furuncule rezultă în urma unei infecții bacteriene (în special Staphylococcus aureus), dar acesta nu este singurul motiv pentru care se formează. Iată care sunt celelalte posibile cauze:
Un furuncul este o leziune delicată și este periculos să exerciți o presiune asupra ei, întrucât permiți bacteriilor să se infiltreze în sânge, răspândind infecția în alte părți ale corpului (septicemie).
Dacă furunculul este localizat pe buze sau pe nas, este riscant să îl spargi, deoarece infecția poate ajunge chiar și la creier (meningită).
Este foarte important să menții curată întreaga zonă din jurul furuncului. Spală acea regiune cu o bucată de vată sau un disc demachiant în care ai îmbibat puțin spirt pentru frecții sau iod.
Te-ar putea interesa și:
Curăță zona de cel puțin trei sau patru ori pe zi. Nu te curăța când îți faci baie în cadă, ci când îți faci duș, pentru a nu infecta și alte părți ale corpului sau alte persoane.
Când cureți furuncule, folosește mănuși adecvate, dar indiferent dacă le folosești sau nu, nu uita să te speli foarte bine pe mâini după ce ai curățat zona afectată, precum și înainte de a găti, pentru a nu răspândi infecția.
Dacă tratezi furuncule și te confrunți cu unul dintre următoarele simptome, trebuie să te prezinți la medic cât mai curând, întrucât aceste semne indică faptul că infecția se extinde:
Un furuncul nu este o problemă gravă, dar poți să iei anumite măsuri de precauție pentru a te asigura că această afecțiune nu se extinde, nu se agravează și nu se transformă într-o infecție care necesită un tratament specializat.
Sperăm că ți-a plăcut acest articol despre remedii naturale pentru furuncule!