Cum să slăbești cu miere de albine - Doza de Sănătate
 

Cum să slăbești cu miere de albine

Dacă vrei să slăbești, trebuie să lași zahărul rafinat pe raft și să începi să-ți îndulcești mâncarea numai cu miere. Un pahar de apă cu puțină miere pe stomacul gol te va ajuta să atingi mai repede greutatea ideală.
Cum să slăbești cu miere de albine

Ultima actualizare: 01 martie, 2022

Multora nu le vine să creadă că este posibil să slăbești cu miere de albine. Atunci când cineva încearcă să de jos câteva kilograme, cel mai probabil va încerca să elimine dulciurile de orice fel din dieta sa.

În realitate, sacă alegem să înlocuim zahărul rafinat cu mierea, băuturile și mâncărurile consumate vor avea un gust mai bun. În același timp, putem profita de numeroasele beneficii ale mierii privind pierderea în greutate.

De ce este mierea mai sănătoasă decât zahărul?

Deși mierea are un pic mai multe calorii decât zahărul (o linguriță de miere are 21 de calorii, pe când una de zahăr numai 16), aceasta este și mult mai dulce.

Prin urmare, îți vei putea satisface pofta de dulce consumând o cantitate mai mică miere decât de zahăr. Cu alte cuvinte, vei consuma mai puține calorii per total.

Zahărul rafinat este folosit în principal pentru a îndulci alimentele fără a le adăuga o valoare nutritivă. În schimb, farmecul mierii nu stă numai în gustul său. Acest produs apicol conține vitamine, minerale și aminoacizi.

În plus, mierea are numeroase proprietăți terapeutice și oferă multe beneficii pentru sănătate. Printre acestea, amintim: reducerea stresului, reglarea somnului sau prevenirea bolilor respiratorii. Mierea are chiar și un efect laxativ!

Mai multe studii au demonstrat că există o legătură între creșterea în greutate și factorii ce determină stresul și lipsa somnului.

Mierea te ajută să dormi mai bine noaptea și să fii mai puțin afectat(ă) de stres și anxietate. Prin urmare, probabilitatea de a cădea pradă tentației de a servi o gustare noaptea este mai mică. Acesta este unul dintre motivele pentru care poți să slăbești cu miere de albine.

Beneficiile oferite de miere

Poți să slăbești cu miere de albine folosită ca îndulcitor natural

Spre deosebire de zahăr, mierea se absoarbe mai greu în organism. Drept urmare, acest aliment este ideal pentru persoanele foarte active.

Mierea reglează glicemia pe parcursul întregii zile, îmbunătățindu-ți randamentul fizic și psihic și prevenind oboseala. Îți recomandăm să consumi miere în cantități moderate înainte și după antrenamentele fizice.

În plus, mierea îți satisface cu ușurință pofta de dulce. Astfel, îți va fi mult mai ușor să te ții de dietă și să eviți alte alimente bogate în zahăr, grăsimi și calorii.

Cum să slăbești cu miere de albine?

Cum să slăbești cu miere și scorțișoară pe stomacul gol

Dacă vrei să slăbești cu miere, poți încerca să bei un pahar de apă amestecată cu o lingură de miere și puțină scorțișoară. Consumă amestecul pe stomacul gol.

O altă variantă este să servești următoarea gustare între mese: câteva felii de măr cu brânză de vaci și jumătate de linguriță de miere. Ca mic dejun, îți recomandăm un castron de fulgi de ovăz cu lapte și miere.

Pentru a atinge greutatea ideală și a te bucura de toate beneficiile oferite de mierea de albine, trebuie să elimini zahărul rafinat din dietă. Așa cum am menționat deja, cel mai bun înlocuitor al său este mierea, un îndulcitor natural care, pe lângă faptul că ajută la slăbit, îți îmbunătățește calitatea vieții și starea de sănătate.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.